Riding Japan's Greatest Luxury Sleeper Train || Cassiopeia (Tokyo→Sendai)

Riding Japan's Greatest Luxury Sleeper Train || Cassiopeia (Tokyo→Sendai)

Show Video

Днес ще пътуваме от Токио до Сендай с легендарния японски нощен влак Касиопея. Моля, забавлявайте се. Добро утро, в момента съм на гара Уено в Токио. Днес ще се качим на популярния японски спален влак Касиопея.

Първоначално този влак е нощен, но по този маршрут ще бъде дневен. Да влезем в гарата ~ Влакът, в който съм, ще тръгне от платформа 13. Пристигна влак. Това е Касиопея, на която ще се качим днес. Много спални влакове в Япония са кръстени на звезди или слънце.

Този влак започна да работи през 1999 г. и някога се движеше между гара Уено в Токио и гара Сапоро в Хокайдо. През 2015 г. обаче този влак беше пенсиониран. Сега се движи нередовно като част от обиколка за разглеждане на забележителности. Това е апартаментът Касиопея, най-луксозната стая във влака. Много е трудно да резервирате тази стая.

Този влак е много популярен, така че е доста трудно да се вземат билети за други стаи, но този път имах късмета да се сдобия с такъв. Този влак е локомотивна композиция с 12 вагона. Купето на колата е сребристо и прилича на спалния влак Amtrak, който се движи в Съединените щати. Време е да се качвам на влака ~ Стаята ми беше в края на влака.

Това е Cassiopeia Twin, най-стандартната стая във влака. Това е стая, която изглежда по-луксозна от единичния лукс на спалния влак Sunrise. И изглежда, че съм ударил джакпота.

Тази стая от всяка страна на превозното средство е малко по-голяма от другите двуетажни стаи. Това беше напълно неочаквано. Таванът също е висок. Тръгване от гара Ueno. Този влак отива до гара Сендай.

Персонал на гарата, благодарим ви, че ни изпратихте. Днес е слънчево, така че денят е идеален за Касиопея. Между другото, имайте предвид, че резервации за Касиопея могат да се правят само от японски туристически агенции.

Цената за този път беше 163 000 йени, защото дадох тази стая под наем. Получих закуска от екипажа. Сандвич с шунка и сирене. Ще направим ли обиколка на стаята скоро? Този диван по-късно се трансформира в легло. изход.

Ключове за осветление и климатик. Кош за боклук. SOS бутон. Закачалки и съхранение на багаж. И всяка стая има собствена тоалетна.

Това ме радва. Наличието на тоалетна в стаята и липсата на такава прави огромна разлика по отношение на комфорта. Ето го и умивалника. Изглежда, че можете да регулирате и температурата на водата.

След като обиколката на стаята приключи, нека да обядваме. Менюто е френско. Тази стая е безопасна, защото може да се заключва отвън. Заключването е завършено.

Да се ​​отправим към вагон-ресторанта Другите двойни стаи на Касиопея имат двуетажна структура като тази. Нека първо да пийнем. Повечето хора вероятно биха си поръчали алкохол, но днес ми се пие портокалов сок.

Първо е предястието. Салата от миди адукторни мускули. Тиган с ципура и сметанов сос от червено вино. Защо чинията е толкова голяма във френската кухня? Това е странен феномен. Вкусно е. Този хляб също е много вкусен.

Това е като прясно изпечените, които се продават в пекарната. Получих втора порция. Основното ястие пристигна. Сотирано домашно телешко филе. Говеждото блести. Вече е вкусно още преди да го сложите в устата си.

Да, вкусно е. Време е за десерт. Всички ястия бяха отлични и пасваха перфектно на елегантната атмосфера на този вагон-ресторант. Благодаря за храната.

Сега, преди да се върнем в стаята, нека да разгледаме колата. Това е душ кабината. Не можах да го използвам по време на това каране. Душът има същата структура като Sunrise. Всяка карта за душ ви позволява да вземете душ за 6 минути. И този влак има чудесен вагон за наблюдение.

Свири класическа музика и атмосферата е много елегантна. Нека да гледаме локомотива от седалките на първия ред. Върнах се в стаята си.

Нека превърнем този стол в легло. Много любители на железницата правят снимки от гарата. Бюрото може да се сгъне, когато столът стане легло. Сгънете облегалката на стола, за да го превърнете в легло. Има неща, които приличат на възглавници. Вашето легло е готово! Това е фантастично.

Леглото е доста голямо. Тогава ще подремна малко, лека нощ. добро утро. Къде се намираме? Изглежда току-що влязох в префектура Мияги.

1 час до Сендай. Хей, тук още вали сняг. Искам да ям сладолед.

Взех сладолед с обменния билет, който получих на закуска. Сладоледът през зимата също е добър. Скоро пристигнахме на гара Сендай, крайната спирка.

Иска ми се пътуването да е малко по-дълго. Противно на очакванията, влакът пристига в Сендай почти по разписание. А сега да се подготвим да слезем от влака. Благодаря ти Касиопея.

Благодаря на екипа и на всички, които участваха в това турне. На всички зрители, благодаря ви за винаги стоплящите сърцето коментари и супер благодарности. Благодарим ви за гледането.

2023-03-16 04:27

Show Video

Other news