Windows 11/ Server 2022 kernel router and route table: How it works!

Windows 11/ Server 2022 kernel router and route table:  How it works!

Show Video

të huaj [Muzikë] [Muzikë] [Muzikë] përshëndetje emri im është Laura Vanderpool dhe ky kanal i dedikohet IT studentët profesionistë të IT-së dhe kushdo të cilit i pëlqen të mësojë lëndët teknike [Muzikë] faleminderit në studimin tuaj të sistemeve operative nëse keni të bëni me Windows 11 dhe serveri 22 ose Linux ose Mac OS çfarëdo sistemi operativ që po provoni për të mësuar një veçori shumë të rëndësishme të atë sistem operativ që dëshironi vazhdoni të zotëroni dhe ndërtoni tuajin të kuptuarit se si e bën këtë sistemi operativ merret me rrjete pa kuptuar bazat se si trajton këto sisteme operative rrjetëzimi dhe kjo bëhet më shumë kritike ndërsa ne ecim përpara veçanërisht në anën e serverit që pret Windows server dhe desktop në cloud është duke u bërë kritik se ju e kuptoni si menaxhojnë këto sisteme operative rrjetëzimi në prezantimin tonë ne jemi do të shikoj një veçori magjepsëse e rrjeteve në serverin Windows 11 22 ne do të shikojmë në të integruar router kernel ne do të shohim gjithashtu se si ai ruter përdor hostin IP tabela e rrugës për të bërë të gjitha daljet e saj kursimi i paketave tani kur përdor fjalën router disa prej jush po mendojnë këtë kuti e vogël me valë që keni brenda shtëpinë tuaj dhe kjo është më shumë një pajisje shumëfunksionale ajo përfshin a ruter por kjo pajisje në shtëpinë tuaj ka Wireless ka një ruter ka një mur zjarri ka një server DHCP kështu që është në rregull për ju të mendosh për këtë, por është me të vërtetë një pajisje shumëfunksionale në të djathtë këtë është një ruter i tipit Enterprise dhe shumë prej tyre ti kur them ruter je ajo qe je duke menduar por e vërteta është të gjithë hostet IP keni një ruter të integruar në shtresën e tretë dhe unë jam duke folur për nga një Alexa Echo dot që është ulur në shtëpinë tuaj rrjet në një super kompjuter nëse kanë një stack IP ata kanë një ruter të integruar funksioni i atij grupi TCP është të merrni vendime të paketave për të gjithë paketat mbajnë mend të gjitha paketat hyrëse drejtohen nga numrat e portit tuaj UDP numrat e portit ose numrat e portave TCP që janë si e marrim trafikun në të djathtë procesi apo aplikimi por kur ai del ne duhet të kemi një router për të sigurohuni që të dalë siç duhet ndërfaqe të gjithë hostet IB përdorin një tabelë rrugësh dhe ne do ta bëjmë shikoni këtë në thellësi Ndërmarrja dhe ruterat e biznesit përdorin softuer shtesë të quajtura protokolle rutimi për ta ndihmuar atë të bëjë kursimi i vendimeve në mënyrë më efektive kështu si ndërtohen ruterat e sistemit operativ mirë ietf specifikon me rfcs 791 dhe RFC 2460 këto dy rfc janë një nga shumë që ndihmojnë sistemin operativ zhvilluesit dizajnojnë pirgun e tyre TCP dhe duke përfshirë mënyrën e dizajnimit të ruterit në mënyrë nëse Mac-i juaj Linux-i juaj BSD-ja juaj ose Windows 11 tuaj ruteri i të gjithëve funksionon shumë ngjashëm tani rutimi bëhet në shtresën 3 në çdo pirg tcpip do të ketë një tabelë vendimesh të përdoret për të ndihmuar në vendosjen e të gjitha daljeve paketon atë ndërfaqe që duhet të shkojnë më Unë kam në këtë rrëshqitje katër shumë pajisje të ndryshme unë kam një pritës IP thonë është Windows 10 Windows 11 dhe ka një router mode kernel në të dhe ai përdor një tabela e rrugëtimit për të vendosur se ku do të dalë paketat duhet të shkojnë me shumë funksione pajisjen ose ruterin tim të shtëpisë gjithashtu ka një ruter në të dhe një rrugëzim tabelë që e ndihmon atë të vendosë se ku paketa dalëse duhet të shkojë ISP-ja ime e cila në rastin tim është Spektri ndoshta ka rreth një ruter prej tridhjetë mijë dollarësh ulur atje në të dhënat e tyre të spektrit Qendra dhe ka një tabelë rrugëtimi që e ndihmon atë të vendosë se si të merret me paketat dalëse dhe më pas në Tampa ka një ruter interneti që është ndoshta njëqind e pesëdhjetë mijë dollarë dhe merr të njëjtat vendime drejtimi i bazuar në një tabelë rutimi tani ruterat e biznesit ISP dhe Ruterat e internetit përdorin softuer shtesë të quajtura protokolle rrugëtimi për t'i ndihmuar ata ta bëjnë tabelën e tyre të rrugës sa më efikase është e mundur që ata të përdorin ospf ose bgp ose çfarëdo qoftë tani kur hyni në shtëpinë time dhe kutia ime e Windows 10 ose 11 po shkojmë për të përdorur atë që njihet si ndërfaqe aktive për të ndihmuar në ndërtimin e tabelës sonë të rrugëtimit, por një gjë dua të largohesh është se të gjithë këta ruterë varen nga a tabela e rrugëtimit të gjithë këta ruter përdorin a tabela e kursit kështu që është shumë e rëndësishme ne kuptojmë tabelën tonë të rrugëtimit ne kuptoni se si është ndërtuar dhe si ruteri përdor tabelën e rrugëtimit le të marrim filloi siç përmenda ruterat në punë komplekse në internet që u nevojitet softuer shtesë për t'i ndihmuar ata të ndërtojnë tabelat e tyre të rrugës ospf rip version 2 bgp kështu që ju Enterprise ISP internet ruterat përdorin softuer shtesë për të ndihmuar ata ndërtojnë tabelën e tyre të rrugës, kështu që si e bën Windows 10 dhe 11 ndërtojnë rrugën e tyre tabelën e ndërtojnë në bazë aktive ndërfaqet kështu që këtu mund të shihni timin lidhjet e rrjetit të panelit të kontrollit dhe Unë kam shumë karta rrjeti, por jo të gjithë ata janë aktiv bluetooth-i im është jashtë trokitjes sime, karta ime e rrjetit VPN është e fikur Wi-Fi nuk është i lidhur kështu që të gjitha këto ndërfaqet ose kartat e rrjetit që nuk janë aktive do të çaktivizohen dhe jo në tabelën time të rrugëtimit janë të gjitha të tjerat do të jetë pjesë e tabelës sime të rrugëtimit pra ku është gjithë kjo rrugë dhe rrugë tabela që po zhvillohet bëhet në kernel mode kështu që ne nuk bëjmë asgjë në përdorues mode është e gjitha e varrosur në kernel tani Unë do të paraqes shumë të ndryshme diagrame por une po flas per te njejten gjë këtu në të cilën po ju tregoj modalitetin e përdoruesit modaliteti i kernelit të sipërm në fund dhe ja ku do të kemi tonën shtresa 3 Stack rrjeti dhe ja ku po shkon të jetë ruteri ynë ose Windows 10 ynë Windows 11 ose server 2022 Windows im ruteri i sistemit operativ do të varen nga tabela e rrugës që Windows sistemi operativ i ndërtuar për atë ruter për ta kuptuar këtë unë do të filloni me një PC me thjesht dy ndërfaqet dhe ne do të zhytemi dhe do të shikojmë atë tabelë të rrugës dhe mënyrën se si ruteri përdor dhe pastaj do ta bëjmë gjithnjë e më shumë dhe më komplekse kështu që ja ku shkojmë atje tabela jonë e rrugëtimit dhe nëse shikoni në lart Unë shoh rrjetin tim Microsoft hyper-v përshtatës që është Nick-u im dhe më pas kam një ndërfaqe tjetër që është quhet një ndërfaqe loopback software tani do të më tregojë tabela ime e rrugës si informacioni i rrugëzimit ip4 ashtu edhe ip6 Unë do të fokusohem kryesisht në ip4 kështu që le të fillojmë procesin e shikimit tabelat e drejtimit dhe çfarë informacioni plotëson tabelën tipike të rrugëtimit në laboratorin tonë Unë do të përdor një server 2022 për të demonstruar shumë nga kjo Konceptet unë do të zbres në miat tabaka e sistemit dhe kliko me të djathtën e miut në my ikonën e internetit dhe hapni rrjetin dhe cilësimet e internetit dhe ajo tërheq lart cilësimet e Windows për rrjetëzim jam do të zgjedh ethernet dhe pastaj unë jam do të vijë dhe do të ndryshojë përshtatësin opsionet këtu mund të shihni se unë kam tre kartat e rrjetit virtual Unë kam një virtual kaloni i cili nuk është i përfshirë në tabela e drejtimit dhe që të tre janë dhe çfarë do të bëj për të drejtë tani filloni procesin e under Kuptimi i tabelave të rrugëtimit që po shkoj për të çaktivizuar nick4 kështu që unë do të shkoj përpara dhe çaktivizoni atë dhe unë jam gjithashtu do të çaktivizoni numrin e kartës së rrjetit pesë kështu që do të kemi vetëm një kartë rrjeti aktivizuar ndërsa fillojmë tani unë e kam tërhequr lart menaxheri im hiper-v është serveri im i videove ndarjen prind dhe brenda Ndarja prind Kam shumë virtuale makineritë që mund të ekzekutoj në këtë video server një prej tyre unë jam duke drejtuar tani është serveri 22. dhe më poshtë këtu Unë kam zgjedhur skedën e rrjetit dhe ju mundeni shikoni tre kartat e mia të rrjetit dhe mundeni shikoni që njëri është në një virtual privat switch one është një ndërprerës virtual i brendshëm dhe një është në një çelës virtual të jashtëm dhe mund të vëreni se dy prej tyre kanë nuk ka adresë IP sepse sapo e çaktivizova ata kanë një adresë IP dhe kjo është ai në të cilin do të shikojmë tani tabela e rrugëtimit tani nëse e shikojmë këtë rrëshqitje kjo është një mënyrë tjetër për të parë e njëjta gjë këtu prindi ndarja është editori im i videos po funksionon hiper-v Unë kam një makinë virtuale server 2022 ju mund të shihni se kam tre kartat e rrjetit secila prej tyre po shkon në një çelës virtual privat një ndërprerës virtual i brendshëm dhe një i jashtëm kaloni virtual nëse nuk jeni të njohur me rrjetet hiper-v është perfekte mirë, mendoj se do ta kuptosh akoma konceptet që do të paraqes, por do t'i bëj vendosni një lidhje në përshkrimin e videos tek a video që kam bërë në rrjetet hiper-v kështu që ju mund të rritet nëse nuk jeni të sigurt tani rrjeti im i shtëpisë përdor 1681920.0 deri në 168.192.0.255 këto janë adresat IP që janë të disponueshme për rrjetin tim të shtëpisë dhe atë kartë rrjeti në atë 2002 serveri është i lidhur me këtë nënrrjet pyet është 255-255-255.0 kështu që po përdor të fundit

oktet të gjithë hostet që janë në dispozicion në rrjetin tim të shtëpisë punët janë nga zero në dy pesë pesë kjo është një klasë klasike c ip adresat varg tani disa nga ato IP adresat konsiderohen të veçanta dhe rezervat kundrejt funksioneve specifike le t'i shikojmë tani këto IP speciale adresat në rangun e adresave IP që mund të përdor adresën e parë IP në a subnet në rastin tim është një gjashtë tetë një nëntë dy zero pikë zero konsiderohet një numër rrjeti për të cilin është rezervuar tabela e rrugëtimit për këtë arsye e rëndësishme disa dokumente e quajnë këtë a adresa e rrjetit disa e quajnë atë një rrjet ID sigurisht që nuk mund të përdorim vetëm një term për ta përshkruar këtë duhet të kemi më shumë se një që do të përdor vazhdimisht termi ID e rrjetit në thelb kjo IP adresa përdoret nga ruteri dhe tabela e rrugëtimit tani është adresa e fundit IP në nënrrjeti r në My Lan është 168.192 0.2 255 që është gjithashtu e rezervuar që konsiderohet si një IP transmetimi është të rezervuara për protokolle të ndryshme që kanë nevojë për të komunikuar me çdo kompjuter në tim tokë personale në shtëpi që është një transmetim IP këtë adresë të parë si një ID rrjeti dhe kjo adresë IP e fundit ka një transmetim IP është pothuajse konsistente për çdo lokal rrjeti i zonës ku ka një përjashtim është kur ndërtojmë rrjetin pikë-për-pikë lidhjet dhe më pas tradicionalja ID e rrjetit dhe transmetimi nuk nevojiten por në një rrjet lokal i pari dhe të fundit në një nënrrjet janë gjithmonë rezervuar kështu për atdheun tim 168 1920.0 deri 168-1920.255 janë adresat IP në dispozicion i pari 168 1920.0 është

ID-ja e rrjetit që do të vendoset atëherë në tabelën e rrugëzimit 1681920.255 është IP e transmetimit që është gjithashtu i rezervuar dhe gjithashtu do të jetë në tabela e rrugëtimit tani është IP e disponueshme adresat që mund t'i përdor për Amazon time Echo dhe serverët e mi dhe ndërprerësi im HP dhe të gjitha ato lloj gjërash që kam në tokën time personale është nga 1681920.1192.0.254. tani e para adresa IP e disponueshme që është e përdorshme për a hosti zakonisht caktohet tek ju router në rastin tim 192.168.0.1 është adresa IP e ruterit ndërfaqja në My Lan tani në serverin tonë laborator duke përdorur serverin 2022 që do të shkojmë përfundojnë me tre nënrrjeta tre Rrjet ID dhe tre adresa IP të transmetimit dhe ne do t'i shohim të gjitha këto përfundimisht populluar në tabelën e rrugëtimit tani ka shumë mjete të ndryshme të shërbimeve komandat dhe çelësat që ne mund t'i përdorim për të tërhiqni tabelën e drejtimit të dritareve një nga ato janë netstat minus r dhe ajo tërhiqet lart dritaret tuaja Tabela e zhurmshme ndoshta më e zakonshmja është ajo e komandës thjesht mund të shtypni printimin e hapësirës së rrugës dhe do të tërheqë përsëri rrugën tuaj tavolina në një mënyrë tjetër që mund ta ngrini lart tabela juaj e rrugëtimit në Windows është duke përdorur komanda e guaskës së rrjetit ose netesh dhe Unë e kam komandën këtu është netash ndërfaqja ipv4 tregoni edhe këtë rrugë ju jep numrin tuaj të indeksit për tuajin ndërfaqe të cilat mund të jenë të dobishme dhe të sigurisht që mund ta përdorni edhe këtë Powershell është komanda ime e preferuar Powershell dhe komandat për t'u përdorur për të tërhequr rrugën time tabela dhe ka marrë formatin e tubit të rrugës neto Tabela Dash Madhësia automatike Dash tani e vetmja gjë për këtë është se ajo rrokulliset tavolinë me kokë poshtë është si djema pse duhet ta kthejmë atë me kokë poshtë kështu që le të fillojmë zotërimi i tabelës së rrugës që po shkojmë të kemi një përshtatës rrjeti dhe ne jemi do të fillojë të mësojë se si ta lexojë këtë informacion tani ky është Windows im Serveri 2022 dhe nëse shikoni në krye ku ka ndërfaqet atje do të jetë një ndërfaqe këtu që është instaluar nga një prej roleve të serverit quhet Microsoft Failover Cluster përshtatës virtual sepse nuk është aktiv nuk shfaqet në tabelë por ju shikojeni atë në listën e ndërfaqes që ne bëjmë shikoni rrjetin tonë virtual hiper-v dhe ne shikoni ndërfaqen loopback të softuerit kështu ato dy ndërfaqe do të jenë ajo që shohim në tabelën e itinerarit tani I dëshiroj që ju të fokusoheni në diagramin në anën e djathtë të kësaj rrëshqitjeje shihni a Shfletuesi Chrome ju shihni modalitetin e përdoruesit që ne shohim një linjë që ndan modalitetin e përdoruesit nga modaliteti i kernelit nuk po ju tregoj gjithçka në modalitetin e kernelit, por unë jam vërtet fokusuar shihet në grupin e rrjetit që është në modalitetin e kernelit njoftimi tani jemi duke parë shtresën 3 e cila përmban skedarë që ekzekutojnë ip4 dhe ip6 atëherë ne kemi përshtatës loopback dhe kjo do të të jetë 127.0.0.1 ka një ID të rrjetit 127.0.0.0 që lidhet me ruterin

brenda sistemit operativ Windows sistemi kështu që gjithçka del nga rafte kalon nëpër loopback përshtatës në ruter dhe më pas jashtë ndonjë ndërfaqe aktive dhe çfarë është në të vërtetë interesante për ndërfaqen loopback është një ndërfaqe e shtresës 3 vetëm ajo është asnjëherë i lidhur me shtresën 2. tani vëreni I të ketë serverin tim të funksionojë pikërisht pranë kësaj diagrami Unë jam në fakt në modalitetin e përdoruesit që kam kam hapur një komandë të shpejtë Unë jam këtu lart modaliteti i përdoruesit dhe unë do të shkoj në Ping 127 1.0.0.1 dhe në fakt do të dërgoj një kërkesë ping deri në këtë loopback ndërfaqja, kështu që le të shkojmë përpara dhe ju mund të shihni se po tingëllon tani nëse do të vini re këtu poshtë se unë kam një rrjet kartelë 192.168.0.139 nëse dua të bëj Ping se ruteri duhet të kuptojë si të arrini në këtë ndërfaqe të cilën ajo a do ta ndihmojë tabela Rowdy kështu që nëse Unë dua të Ping atëherë unë jam duke shkuar për të dërgojeni atë ping poshtë grumbullit të rrjetit ruterin atëherë do të shikojmë tabela e kursit dhe tha në rregull këtë ndërfaqja është vendi ku do të gjeni atë kartë rrjeti me atë adresë IP dhe ky informacion kthehet te përdoruesi modaliteti ku është tani komanda ime le të hedhim një sy majtas ku kam mori informacionin për ID-në e rrjetit i gjithë rrjeti im i shtëpisë do të jetë 168 1920.0 që do të jetë në rrugëtim tabela e transmetimit tim për rrjetin tim shtëpiak duke përfshirë këtë përshtatës do të jetë 168.1920.255. një gjë e fundit kjo IP

adresën ia dha shtëpia ime routers server DHCP kështu që kjo e marrë të saj Adresa IP nga serveri DHCP në tim rrjeti i shtëpisë tani pjesa tjetër e ndërfaqet që do të shikojmë Unë do t'u jap atyre IPS statike këtu është tabela ime e rrugëtimit për rrjetin që ju po shihni mbani mend këtë rrugëtim tabela është për këtë ruter të brendshëm atë ruter brenda modalitetit kernel varet nga kjo tabelë e saktë për të lëvizur të gjitha paketat dalëse në të djathtë ndërfaqja, kështu që le të hedhim një vështrim në faqen tonë tabela e rrugëtimit grupi i parë që jemi do të shikojmë ka të bëjë me ndërfaqja loopback vini re ID-në e rrjetit sepse loopback-u ynë do të jetë 127.0.0.0 kjo është adresa e parë IP në ndërfaqja loopback që është e rezervuar për ruterin dhe aty është rezervë për ruterin atëherë kemi transmetim 127.255.255.255 që është rezervuar për transmetohet dhe aty është në rrugëzim tabela atëherë ne në fakt kemi IP-në adresa që i është caktuar ndërfaqes 127.0.0.1 tani ndërfaqja tjetër në tonë tabela e rrugëtimit është ajo që është lidhur me atdheun tim vëreni të ID e rrjetit është 192.168.0.0

transmetimi është 192.168.0.255 tani adresa IP aktuale e ndërfaqes që i është caktuar atij Nick është 192.1680.139 kështu që ne mund të shohim se çdo ndërfaqja do të ketë ID-në e rrjetit adresa IP aktuale e caktuar për të ndërfaqja si dhe transmetimi çdo ndërfaqe e vetme do ta shohë atë informacion në tabelën e rrugëtimit tani të gjitha ruterat përdorin tabela rutimi por tani nëse ju shikoni në këtë tabelë të rrugës që është në Windows ka një grup shumë unik Adresat IP kjo është 224.0.0.0 kjo është multicasting sepse

sisteme operative komplekse si Windows dhe Apple dhe Linux janë duke përdorur shpesh multicasting rruga 224 do të të gjenden të gjitha tabelat e tyre të rrugëtimit kjo nuk është e vërtetë për ruterin tuaj të shtëpisë dhe tabela e saj e rrugëtimit që nuk është e vërtetë shumë shumë ruterë por në tabelën e rrugës e sistemeve operative komplekse ju do shiko gjithmonë 224.0.0.0 ose një rrugë për të gjithë daljet trafiku multicast arsyeja është e thjeshtë këto sisteme operative kanë protokolle brenda sistemit të operatorit që levave 224 ose adresa IP multicasting Apple përdor një protokoll të quajtur bonjour i cili është si një prizë universale dhe luaj ato shfrytëzoni 224 adresa IP multicasting shumë toka të vogla përdorin mdns ose multicasting DNS kështu që nëse nuk keni një Server DNS në tokën tuaj këtë protokoll përdor përsëri multicasting për t'ju ndihmuar gjeni pajisje të tjera në mënyrë që të mos bëni kurrë shikoni rrugët multicasting në një router në interneti por do ta shihni shpesh këto rrugë multicast në komplekse sistemet operative veçanërisht në një lokal rrjeti i zonës tani sa herë që ka një IP e destinacionit multicast në dalje adresa që fillon me 224 shikoni në tim tabela do ta dërgojë atë trafik njoftimi i njërit prej ndërfaqeve aktive këtu në kolonën e ndërfaqes 127.0.0.1 do të dërgojë gjithashtu të njëjtin trafik në 192.1680.139 kështu që ne kemi dy rrugë që shkojnë

në dy ndërfaqe të cilat njëra fiton mirë nëse ju do të shikoni në kolonën e fundit metrika metrika më e ulët do të fitojë gjithmonë midis dy rrugëve, kështu që këtu shohim loopback i softuerit ka një metrikë prej tre tre një ndërfaqja ime që shkon në rrjetin tim lokal ka një metrikë prej 281 pra sa herë që vjen trafiku multicast dhe është dalëse do të ikë gjithmonë të 192.168.0.139 kështu që këtu është Windows-i im Serveri 2022 dhe unë kam Wireshark në të dhe do të më lejojë të filloj kapjen e trafikut Unë jam duke e mi Wireshark dhe unë vendosëm igmp që është një protokoll multicasting dhe ju mund të shihni tim destinacioni është 224 dhe unë kam një shumëllojshmëri të pika 2.251.1 por të gjitha fillojnë me 224. kështu që i gjithë ai trafik kur fillon të lënë këtë Windows Server shkon në tabela e drejtimit dhe thotë në rregull çfarë ndërfaqja nuk ju dërgoj dhe tabela e kursit do të thotë dil jashtë rrjeti lokal metrikën më të ulët tani këtu kemi tabelën tonë të rrugës për këtë sistemin tonë operativ nëse shikoni Kolona neto Mass dua të flas për të Këto maska ​​Rrjeti para së gjithash ka krye që është 0.0.0 dhe kjo

thjesht na tregon çdo rrjet se çfarë është kjo do të thotë 0.0.0 si maskë e nënrrjetit asnjë kurrë nuk është maska ​​e nënrrjetit tjetër 255.0.0.0 kjo lidhet me këtë IP mbi këtu thjesht do të thotë se ky oktet është Numrat e rrjetit duke pasur një maskë nënrrjeti prej 0.0 0.0 më thotë se të gjitha këto numrat mbi në këto tre oktete ata janë ID-të e hostit tani më poshtë se kjo është një Subnet Mask shumë interesante dy pesë pesë dy pesë pesë dy pesë pesë dy pesë pesë dhe vini re ne kemi shumë ato në kolonën e maskës së nënrrjetit kurdo që ju shihni 255-255-255 255 si maskë e nënrrjetit do të thotë se numri përballë është një IP e vetme unike adresën tani shikoni këtu në destinacioni i rrjetit ju thoni mirë prisni a Një minutë z. interval këtu është një tjetër 255-255-255-255 mirë, rri dhe dëgjo me kujdes në rrjet destinacioni kur shihni një dy pesë pesë dy pesë pesë dy pesë pesë dy pesë pesë që është një adresë IP unike jo a Subnet mask është një adresë IP unike E di që janë saktësisht të njëjtë, por qëndro me mua tani përsëri në maskën tonë të nënrrjetit kolona këtu kemi një dy pesë pesë dy pesë pesë dy pesë pesë pikë zero se do të thotë të gjitha këto oktete këtu janë numrat e rrjetit vetëm ky oktet ky okteti i fundit pritësi ynë që është pikërisht ajo që ndodh me mua rrjeti lokal pjesa tjetër që shihni janë ato tregojnë se kjo ip139 kjo IP është një IP e vetme unike adresa tani shikoni interesante në 244.0.0.0 ne nuk i përdorim ato nënrrjeta maskat që përdorim me klasën A të klasës B Klasa C ose adresat IP pa klasë ne mos përdorni fare maskën 255 subnet për multicasting në fund që shihni shumë 255s përsëri që tregon se kjo IP këtu është një IP e vetme unike kjo është shumë e 255s në rregull zoti vanderpol cfare do te thuash qe ke IP adresa me 255-255-255 255. arsyeja pse kemi një rrugë me

një adresë IP unike me të gjitha 255 in çdo oktet është sepse ju mbështesni një protokoll i quajtur DHCP kur një klient DHCP çizmet lart nuk di asgjë për të rrjetin tuaj dhe duhet të sigurohet që mund të transmetojë pavarësisht nga maska ​​e nënrrjetit kështu që ka një shumë e veçantë e quajtur një e kufizuar adresa e transmetimit dhe kjo është IP adresë 255255-255-255 është leveraged nga dacp look at my Kapni Wireshark më lart dhe do të shihni që kam kapur zbulimin DHCP shikimi i paketës së protokollit në destinacion IP është dy pesë pesë dy pesë pesë kjo është jo një maskë nënrrjeti që është një destinacion IP që njihet në industri si a adresa e kufizuar e transmetimit kështu që do të kishit ta keni në tabelën tuaj të rrugëtimit nëse ju jemi një klient që mbështet DHCP kështu që ne e kemi foli shumë për transmetimin në tonë Tabela e rrugës së Windows Server 2008 pamë a shumë nga ato që kishte çdo ndërfaqe transmetimi pastaj pamë multicasting atëherë e pamë këtë transmetim të kufizuar në tërësi seksioni në minutën kur dalim nga rrjeti lokal në një ruter shtëpiak ose interneti nuk ka më mbështetje për transmetim është vetëm në një lokal rrjeti i zonës që ekziston transmetimi dhe ata janë jashtë tavolinës tani të gjitha rrugët që kemi shikuar kemi parë ndërfaqe aktive dhe janë tre komponentë për çdo ndërfaqe aktive ID-ja e rrjetit, adresa IP e atij aktivi ndërfaqja dhe më pas transmetimi çdo atëherë çdo ndërfaqe i ka ato tre ne kemi parë multicasting dhe se si ne mund të multicast në çdo ndërfaqe aktive pastaj kemi shikuar transmetimin dhe si ne mund të transmetojmë për çdo aktiv ndërfaqe por çfarë ndodh kur kemi trafiku që ka një IP të destinacionit që është në dalje dhe dëshiron të shkojë në Interneti është rruga që ne jemi do të shikojmë tani se do të ju çoj në ruterin tuaj të shtëpisë ose në rasti i një biznesi ruteri i biznesit tuaj është në skajin e rrjetit tuaj ju te ISP-ja juaj dhe ISP ju çon tek interneti le t'i hedhim një sy dokumentacioni ky quhet i juaji rruga e paracaktuar është destinacioni i rrjetit 0.0.0.0 dhe ajo maskë 0.0.0.0 që do të thotë thjesht çdo adresë IP duke shkuar në çdo rrjet kjo është rruga ju do të merrni sepse nëse ajo nuk përputhet me këto rrugë lokale që ne kemi në tabelën tonë të rrugëtimit, atëherë ka për të shkuar diku dhe ja ku është e quajtur rruga e paracaktuar kjo është gjithashtu e njohur si rruga e Last Resort në të vërtetë ajo duhet të quhet rruga kryesore por ato nuk më pyeti këtu është serveri im dhe unë e kam mori Wireshark tim dhe ju mundeni shikoni IP-në time të destinacionit, adresën IP kjo është në dalje dhe ju mund të shihni shumë adresat IP janë lokale këtu është a multicast por shumica e këtyre adresave IP janë të gjitha IPS të rrjetit lokal, por nëse unë ndez shfletuesin tim që do të bëj dhe unë do të shkoj në CNN unë jam duke shkuar për të merrni shumë adresa IP që janë tani nuk kanë lidhje me lokalet rrjetit ju mund të shihni të gjitha këto IP adreson se ata nuk janë në rrugëtimin tim Tabela 104 nuk ekziston në lokalin tim rrjeti i zonës do të përputhet me standardin ose itinerarin e Last Resort nëse kam IPS destinacion që duhet të shkojë në internetin ata do ta përdorin atë 0.0.0.0 ose itinerarin e Last Resort

le të kthehemi dhe të shikojmë rrugën tonë tabela vini re se kjo rrugë është e vetmja itinerari që në pikat e kolonës Gateway në ndërfaqen time të ruterit në shtëpi që është duke thënë nëse keni një IP të destinacionit që nuk përputhet me pjesën tjetër të këtyre rrugëve dërgojini ato në ruterin e shtëpisë ose në rasti i një biznesi dërgojini ato në ruteri i biznesit Edge dhe sigurisht kjo do të dalë në ndërfaqen kryesore kartën time të rrjetit sepse mbani mend se kjo është brenda sistemit operativ dhe shikoni metrika është më e ulëta nga të gjitha 25 kështu që do të jetë më i përdoruri rruga në çdo kohë nuk është trafik lokal kthehu në serverin tim dhe mund të shihni se jam ekzekutimi i një programi të brendshëm të sistemit të quajtur Shiko TCP dhe ju mund të shihni se kam marrë timin përpunoni brave.exe që është shfletuesi Unë jam duke përdorur ju mund të shihni të gjitha këto telekomandë Adresat IP nuk janë lokale kështu që janë do të përdorë atë rrugë të paracaktuar kështu edhe një herë shikojmë diagramin nëse Unë përdor rrugën e paracaktuar në të cilën do të shkoj dërgojeni atë Ndërfaqja 192.1680.193 pikërisht këtu dhe Unë do ta dërgoj atë përmes shtresës 2 ethernet do ta dërgoj 192.168.0.1 e cila është ndërfaqja e mi ruteri pastaj tabela e ruterit në shtëpinë time ruteri do të thotë oh ju duhet të shkoni në ky ndërfaqe ky rrjet i cili është 72.238.160.0 tabela e rrugëtimit në tim ruteri i shtëpisë më pas do ta drejtojë atë trafiku në ruterin tjetër i cili në tim rasti do të jetë ruteri im ISP tani tabela jonë e rrugëtimit është kolona e fundit quhet metrikë kjo është shumë e rëndësishme sot me këto komplekse që funksionojnë sisteme si Mac dhe Windows Linux veçanërisht në një pajisje si një laptop ku kam një lidhje ethernet me tel dhe unë i kam pa tel të dyja shumë herë të ndezura dhe të lidhur në të njëjtën kohë ata të dy do të ketë aftësinë për të rrugëtuar në internet si dhe rrugë për në lokal rrjetet kështu që cilin të zgjedh është shumë e rëndësishme që ne të zgjedhim shpejtësia më e shpejtë e lidhjes Windows përdor lidhjen shpejtësia si metrikë nëse e çoj laptopin një zyrë ku pika ime e hyrjes është larg larg jam futur në një gigabit Wired wireless ime lidhet vetëm në 600 megabit metrikë për wireless do të jetë më i lartë se metrika për lidhjen me tela sepse është më shpejt do të ketë një metrikë më të ulët kështu që trafiku im do të shkojë jashtë se Nick the Në minutën që marr laptopin tim dhe hyj në një salla e konferencave dhe tani jam shumë afër në një pikë aksesi dhe po marr 1.2 gigabits nga wireless ime unë gjithashtu prizë në rrjetin tim tani tabela ime e rrugëtimit do ndryshim kolona metrike do të ndryshojë dhe thonë se metrika më e ulët është tani wireless jo teli shumë shumë metrikat e rëndësishme janë shumë të rëndësishme sot veçanërisht në laptopë kjo është grafiku metrikë që shohim për Windows Server sidomos kur kemi rrjet kartat në serverin tonë që janë 40 giga 10 koncerte deri ne 100 koncerte edhe 400 koncerte ti mund të shohë disa nga vlerat metrike që do të caktohen në rrugë kur keni ato lloje rrjetesh shpejtësitë e kartës në rregull le të fillojmë të shtojmë më shumë kompleksitet në tabelën tonë të rrugëzimit dhe ju do të gjeni se ajo do të të jemi shumë të kuptueshëm kur e bëjmë këtë sepse do të shtojmë edhe dy të tjera ndërfaqe aktive shtesë dhe kur ju shikoni se si mbushet tabela e itinerarit se do të thuash se e mora tani le të shkojmë kthehu te serveri im dhe le ta aktivizojmë një ndërfaqe tjetër dhe le të shohim se çfarë ndodh me tabelën e rrugës që do të shkoj shko te ethernet ndryshoj cilësimet e mia opsionet e përshtatësit të rrjetit dhe unë do të aktivizoni këtë kartë rrjeti kjo ka një IP statike në të dhe duhet plotësoni menjëherë tabelën tonë të rrugëtimit kështu që këtu po shikoj hiperview tim menaxheri këtu është serveri im i Windows 2022 dhe këtu poshtë në skedën e rrjetit I mund të shoh se kam një kartë rrjeti në ndërprerës i brendshëm dhe unë kam një 10.230.128.30 kështu që le të kthehemi tek ne

diagrami këtu është sistemi ynë operativ këtu është ndërfaqja jonë loopback këtu poshtë është ndërfaqja jonë e re aktive është një 10.230.128.0 kjo është ID e rrjetit Adresa IP që i është caktuar aktivit ndërfaqja është pika 30 dhe është e lidhur në një ndërprerës të brendshëm kjo është diagrami i serverit tim 2022 dhe tani e kam tre ndërfaqe aktive loopback the ndërfaqja e rrjetit të zonës lokale dhe kjo ndërfaqe e re 10.230.128.30 tani ky i ri aktiv ndërfaqja ka nënrrjetin e vet të rrjetit ID-ja është 10 230.120 8.0 kjo është IP-ja e parë adresën në atë nënrrjet që po përdor një prej tyre adresat IP në atë nënrrjet pikën 30 për ndërfaqen është subnet mask 255.255.240.0 IP-ja ime e transmetimit është

10.230.143.255. tani le të shohim tabela e rrugëtimit ka të gjitha informacioni që na nevojitet për atë aktiv ndërlidhni ID-në e rrjetit me IP-në aktuale për atë ndërfaqe dhe transmetimin tani na u desh të shtonim edhe dy gjëra të tjera multicast duhet të dijë se si të dërgojë trafik multicast në këtë aktiv të ri ndërfaqja dhe ne mund të shohim këtu është e reja ndërfaqe aktive dhe tani kemi një të re u shtua rruga multicast në mënyrë që ne të mundemi dërgoni trafik multicast përmes këtij të riu ndërfaqe aktive shtojmë gjithashtu The Limited transmetimi IP sepse përsëri kemi një të re ndërfaqe aktive nëse do të ndërveprojmë me protokollin dacp që kemi të jetë gjithashtu në gjendje të transmetojë në atë të re ndërfaqe aktive dhe kështu shohim 10 230.128.30 për transmetimin The Limited dhe ne gjithashtu shohim të njëjtën gjë të shtuar për multicast pra çdo ndërfaqe aktive do të shohë multicast dhe The Limited transmetimi si dhe të gjithë elementët të nevojshme për atë ndërfaqe të re aktive dhe ky është diagrami që na tregon të gjithëve Rrjeti ynë tani le të shkojmë përpara dhe të shtojmë një ndërfaqe më aktive dhe këtu poshtë ju mund të shihni se unë do të shtoj një 10.230 40.5 dhe ne do të shikojmë se si kjo

plotëson tabelën tonë të rrugës ku do të shkoj kthehu te serveri im këtu është rrjeti im kartë Unë do të shkoj përpara dhe të aktivizoj kjo tani do të jetë tre aktive ndërfaqet duke përfshirë loopback tani Po shikoj ndërfaqen time hyper-v dhe këtu poshtë shoh një Akt të ri të ndërfaqes dhe ka një 10.239.40.5 tani ky është diagrami i të gjitha ndërfaqet e mia që janë tani aktive si dhe rrjetin tim lokal dhe ju mund të shoh se tabela ime e rrugëtimit po merr çfarë duket të jetë me të vërtetë komplekse, por ju jeni duke parë se është thjesht duke shtuar ato themelore elementet e ndërfaqes aktive edhe një rrugë për multicasting dhe një tjetër rruga katër transmetim i kufizuar dhe voila po bëhet e qartë se si ky rrumbullakim tabela funksionon kështu që le të shohim tonën ndërfaqe e re aktive për ID-në e rrjetit kjo ndërfaqe e re do të jetë 10.239.32.0 adresa IP aktuale do të jetë 10 239 40.5 dhe nënrrjeti Mass 255255-240.0 IP-ja e transmetimit do të jetë 10.239.47.255. aty janë të gjitha

informacion për ndërfaqen tonë aktive ne shtoi gjithashtu një rrugë tjetër multicast për këtë ndërfaqe të re aktive dhe ne shtuam një transmetim i ri i kufizuar për këtë të ri ndërfaqe aktive me të vërtetë është e drejtpërdrejtë kështu që këtu është një pamje e mrekullueshme të gjithë diagramin mbani mend të gjitha këto është e brendshme në serverin hyper-v 2022 e gjithë kjo është e jashtme për zonën time lokale rrjet Ju inkurajoj të ndaloni dhe shikoni me kujdes atë që po shihni tani le të hedhim një vështrim në shtimin e rrugëve në tabelën tonë të rrugëtimit me dorë, kështu që shikoni këtë diagram në rrjetin tim lokal administratori më ka kërkuar të shtoj një Ruteri i mikroteknologjisë dhe vendos postin e punës së një menaxheri pas atë ruter problemi është se ai e di se Windows serveri nuk do të jetë në gjendje të shohë këtë rrugë, kështu që ne do të duhet të shtojmë një rrugë drejt tabelës së rrugëtimit në server dhe më pas do të jenë të dy pajisjet të aftë për të komunikuar dhe parë njëri-tjetrin Microtech do të shtojë një rrugë 192.168-88.0 stacioni i punës do të jetë 192.168 88.252 ndërfaqja e ruterit në këtë të re Nënrrjeti do të jetë 192.168.88.1

ana tjetër e ruterit natyrisht do të shohë rrjetin tim lokal merrni një adresë IP prej 192.168.0.186 pra kjo anë e ruterit do të shoh Lan tim në anën tjetër të ruteri do të jetë i padukshëm nëse nuk shtoj një rruga për në një tabelë rrugësh kështu që këtu është imja tabela e rrugëtimit të serverit ekzistues 22 dhe ju mund të shoh se nuk ka asgjë atje 192.168 88.0 kështu që ky server nuk do të jetë në gjendje Ping, shiko ose bëj diçka për këtë stacioni i punës së menaxherit kështu që ne duam të bëjmë është të shtojmë një rrugë tani atë që duam të bëjmë kur shtojmë se rruga është ne duam të shtojmë ajo si një rrugë e vazhdueshme në mënyrë që pas një rinisni serverin do të vazhdojë të mbajë atë rrugë në tabelën e rrugëzimit madje pas një rindezjeje, kështu që ja ku jam në serverin tim Unë jam në Powershell Unë jam duke shkuar në Ping dhe unë do të shkoj përpara dhe të shoh nëse unë mund ta bëj ping atë 192 168 .88.252 stacioni i punës së menaxherit dhe unë shkoj përpara dhe godas enter sepse ne dije se nuk ka rrugë në këtë tabela e rrugëtimit për atë server për këtë nënrrjet i ri ju e shihni se çfarë do të bëjë vetëm nuk mund të flas me atë që as nuk e di ajo ekziston sepse nuk është një ndërfaqe aktive dhe është një nënrrjet i ri në Lan dhe ai thjesht nuk e di se ekziston kështu që ne mund ta shohin diagramin ndërsa marrim tonën Ruteri Microtech do të shtojë një të ri nën-rrjeti në rrjetin tonë lokal tani në rasti im unë kam rënë firewall vetëm për Thjeshtësi dhe kjo do të shtojë një nënrrjet 192.168 88.0 ID e rrjetit do të jetë ai numër ndërfaqja e ruterit për menaxherin tim në ruterin Microtech do të jetë 88.1 ndërfaqja lidhet me zonën time lokale rrjeti do të jetë 1680.186

dhe sigurisht stacioni i punës së menaxherit do të jetë 88.252 transmetimi ynë do të jetë 192.168 88.255. tani po shikoj Microtech tabela e rrugës së ruterave dhe në fakt mundeni shikojeni dhe në thelb ka një parazgjedhje ndërfaqe dhe e sheh timin ruteri i internetit në mënyrë që të shikojë se si të arrini interneti sheh gjithashtu zonën time lokale rrjeti dhe gjithashtu sheh këtë nënrrjet të ri 88.0 mund të shihni këtu rrugën e ruterit Tabela është shumë më e thjeshtë se sa komplekse sistemi operativ në tabelën e rrugës së një Lan është tani këtu janë komandat tuaja të ndryshme për të shtoni një rrugë që do të shtojmë a rrugë e vazhdueshme kështu që ne do të shtojmë rrugën minus P shtoni 192.168.88.0 ky është nënrrjeti dhe ne jemi

do të vendoset në maskën e nënrrjetit dhe ne do t'i themi për të gjetur router shkoni në rrjetin lokal dhe shikoni lart 192.168.0.186 dhe kur ta goditni atë ndërfaqja e këtij ruteri do të dijë se çfarë të bëjë bëni me paketën tuaj tani nëse në një moment ju dëshironi të fshini atë rrugë të vazhdueshme ju thjesht do të ruani minus p fshirje dhe numri i rrjetit për atë rrugë tani Unë jam në një komandë të ngritur do të shkojë përpara dhe të godasë atë të re dhe vini re se thotë në rregull le të bëjmë një rrugë printoni dhe nxirrni tabelën tonë të rrugës dhe le të rrëshqasim deri te ip4 dhe me siguri mjaft Unë mund të shoh 192.168 88.0 është maska ​​e nënrrjetit dhe thotë të shkosh në atë nënrrjet të ri ju do të duhet të shkoni në këtë ndërfaqe në atë ruter të ri 0,186. në rregull ajo rrugë e re e nënrrjetit është në tabelën tonë të rrugëtimit, le të bëjmë ping stacioni i punës së menaxherit pra kjo është adresa e tij IP dhe voila tani mund t'i bëj ping menaxherit stacioni i punës në këtë nënrrjet të ri dhe tani serveri dhe stacioni i punës mund komunikojnë [Muzikë] faleminderit [Muzikë] [Duartrokitje] të huaj

2023-06-02 17:43

Show Video

Other news