LEAVING EUROPE - SCHENGEN PROBLEMS FOR VAN LIFE

LEAVING EUROPE - SCHENGEN PROBLEMS FOR VAN LIFE

Show Video

mirmengjesi ne kemi nje fillim mjaft te mire kete mengjes sepse sot eshte nje dite e madhe ne duhet te largohemi eshte dite e levizjes por eshte gjithashtu dite e kalimit kufitar nje gje interesante rreth shingenit eshte ne shingen kur kalon kufij si nga Franca ne Italia nuk ka kontrolle kufitare është njësoj si të shkosh nga shteti në shtet në SHBA, kështu që është një plus i madh për shinganin, veçanërisht nëse jetoni në zonën shingen, por nëse jeni udhëtarë si ne, kjo do të thotë se ne marrim vetëm 90 ditë në shenen dhe më pas duhet të largohemi për 90 ditë dhe të marrim me mend se çfarë kemi skaduar, nuk kemi kohë, duhet të largohemi nga zona e shenenit dhe të dalim, kështu që kjo është rendi i punës sot, ne jemi në drejtim të Jugut në Bregdeti i bukur i Kroacisë ne do të kthehemi këtu kur moti të jetë më i ngrohtë për të notuar në këtë ujë të bukur blu, por sot ka të bëjë me të shkuar në Mal të Zi përpara se të na mbarojë koha në vizën tonë shenen një vend tjetër, le të shkojmë në [Duartrokitje] [Muzikë] Kufiri ndërsa po shkojmë në jug drejt kufirit për t'u larguar nga Kroacia disa gjëra që kemi vënë re për këtë vend, atëherë mund t'ju kemi thënë ose jo gjatë dy videove të fundit, sepse kemi qenë me nxitim për të zbritur në këtë kufi, por një ata mbjellin shumë rrush këtu ku ka vreshta kudo dhe sa më larg në jug, aq më shumë filluam t'i shihnim në të gjithë malet dhe e njëjta vlen edhe për ullinjtë që janë kudo dhe mendoj kjo është sepse duket si një klimë shumë e thatë dhe e ndihmës këtu, shumë gjëra me shkurre si ju do të prisnit të shihnit disa kaktuse që shfaqen ne nuk kemi, por duket sikur ajo lloj klime ka edhe kampe përgjatë këtij bregdeti kudo. duket sikur çdo restorant i vogël ose çdo vend i vogël bosh në bregdet, nëse nuk është hotel ose shtëpi, është diçka një lloj kampingu, rënia është se është koha e dimrit dhe ata janë të gjithë të mbyllur, kështu që ne jemi të shqetësuar të kthehemi këtu jo në kulmi i sezonit të verës, por ndoshta ju jeni në sezonin e shpatullave, ndoshta prill ose maj dhe shikoni disa nga këto vende kampesh buzë detit, sepse ato janë kudo në Kroaci, padyshim që është një atmosferë jete me furgon që thjesht nuk do ta përjetojmë që për momentin për shkak të kohës së vitit dhe një fakt tjetër pak i çuditshëm është që ndërsa udhëtojmë përgjatë këtyre rrugëve çdo disa milje ose kilometra, shohim një shenjë rruge që na thotë të kujdesemi për derrat e egër tani, ne nuk i kemi parë ata, por Sa më shumë shenja që kemi parë, do të mendonit se kishte vetëm mijëra derra të egër që vraponin këtu tani, do të ishte mirë të shihje një ndoshta jo në mes të natës kur e shqetësoni dhe ai zemërohet, por ju djema e dimë që ne e duam jetën e egër dhe ka qenë pak, por pasi kemi parë ndonjë, kështu që ndoshta do të kemi fat të gjejmë disa poshtë në Mal të Zi, por vetëm disa gjëra të vogla për t'i thënë për Kroacinë ndërsa po përgatitemi të largohemi, kështu që fjalë për fjalë sapo ju kalova me makinë mbi qytetin e Dubrovnikut, ka një rrugë që kalon përgjatë malit këtu dhe ne patëm një pamje perfekte nga sytë e shpendëve të një qyteti tepër të bukur që është i famshëm për shumë shumë arsye njëra prej tyre për fansat e Game of Thrones atje . ku është filmuar shumë nga ajo shfaqje dhe nëse kaloni këtu ata thonë se shumë do të duken shumë të njohura një gjë tjetër është se kjo zonë pësoi shumë dëme gjatë luftës që ndodhi në këtë rajon në fillim të viteve 1990 y fillimi i viteve 1990 dhe ata thonë nga disa pika të vëzhgimit mund të shikoni dhe të shihni të gjitha çatitë portokalli të qytetit dhe ato më të rejat janë shtëpitë ose ndërtesat që u bombarduan në vitin 91, e cila është e fundit djem që është aq sa historia vazhdon që është kohët e fundit të luftës Unë mendoj se tërmeti i uraganit të uraganit Unë mendoj se tërmeti i vitit 96 gjithashtu e bëri këtë zonë mjaft mirë dhe është një qytet që donim ta shihnim kështu që kur të kthehemi do të kuptojmë se si t'ju rrëzojmë supozohet të ketë disa kisha të bukura, disa kështjella të bukura dhe një mur shumë të famshëm, sepse ishte një qytet i rrethuar me mure që mund të shëtisje tani në kohët e lashta, ishte një destinacion i rëndë tregtar dhe ishte një lloj vendi i tij. Perandoria për një kohë disi si Venecia kishte mbaruar në Itali, por me kalimin e kohës u bë pjesë e Kroacisë dhe është një qytet ku do t'ju çojmë në të ardhmen, por Nuk mund të mos ju tregoja se sa e bukur është nga kjo rrugë malore dhe vetëm një përditësim i shpejtë ne jemi në jug të De brodnick dhe vetëm rreth 30 minuta larg kufirit me Malin e Zi tani kemi ardhur përgjatë kësaj bregdeti dhe unë Po ju them se është anët e shkëmbit ka vende që janë të pjerrëta dhe ju shkoni lart e poshtë dhe keni disa pamje mahnitëse kjo vijë bregdetare është aq e bukur sa çdo gjë që kemi parë dhe më duket sikur sa më në jug bëhet më e bukur do të na mungojë Kroacia dhe do të na mungojnë vendet e Shenit, por po i afrohemi djemave të kufirit ndërsa i afrohemi kufirit . për të ditur nëse do të kalonit kufirin me një makinë ose një furgon nga Kroacia në Mal të Zi, tani para së gjithash dua të rezervoj pak dhe kur vendosëm ta dërgonim furgonin në Evropë, më duhej të kërkoja gjëra të tilla si sigurimet për furgonin, të gjitha vendet këtu kërkojnë që ne të mbajmë sigurimin e përgjegjësisë në furgon, ashtu siç bënë shumica e vendeve në Amerikën Qendrore dhe Jugore, por këtu shumica e vendeve ndajnë një lloj programi sigurimi dhe ju e blini atë nëpërmjet sigurimit të shumtë të ndryshëm kompanitë njësoj si në Shtetet e Bashkuara , por quhet karta jeshile dhe do të mbulojë pothuajse çdo vend në të gjithë Evropën tani për shkak të luftës në Ukrainë dhe për shkak se automjeti ynë është i regjistruar në një vend jo-BE ose jo shenen, ata eliminojnë disa nga ato vende. nga mbulimi ynë, kështu që ne kemi një politikë sigurimi me karton jeshil që mbulon pjesën më të madhe të Evropës, por për shkak se furgoni ynë është nga Shtetet e Bashkuara, ai nuk mbulon asnjë nga këto vende Balan, ai mbulon Kroacinë, por sapo të largohemi nga këtu, do të na duhet të ndaloni në çdo kufi dhe merrni sigurimin e makinës, por kjo është në rregull sepse ne jemi mësuar me atë nga Amerika Qendrore dhe Jugore, kështu që kjo do të jetë një nga gjërat me të cilat duhet të merremi në këtë kufi dhe nëse jeni nga Evropa mund të kishte qenë diçka që do t'ju kishte ngatërruar kështu që doja t'ju shpjegoja pse karta jonë e gjelbër nuk na mbulon këtu 4 minuta nga pika kufitare duke lënë Kroacinë dhe duke hyrë në Mal të Zi fluturat e mia kufitare po futen brenda . Unë i kam mbledhur të gjitha dokumentet tona origjinale dhe kopje, le të shkojmë ta bëjmë këtë është ora 11:15 dhe kemi arritur deri në kufi, ka pak rresht tani ky është kalimi ynë i parë zyrtar kufitar në Evropë në qendër dhe Amerikën e Jugut thjesht do të kalonit në anën e gabuar të rrugës dhe do të kalonit të gjitha gjysmëfinalet nuk duket se kjo është ajo që ndodh këtu këtu, duket sikur ata ndajnë gjysmëfinalen dhe makinat, kështu që ne duhet të presim në radhë atje. përgjithësisht një

proces me dy hapa ne jemi në anën kroate që do të thotë se duhet të dalim nga Kroacia dhe më pas do të shkojmë pak më tej përpara se të duhet të kontrollojmë në Malin e Zi po tani në Amerikën Latine në të gjithë Amerikën aplikacioni që përdorin njerëzit si ne, overlander, është I Overlander, ai është i përdorur kryesisht dhe është i mbushur me të gjitha llojet e informacionit këtu në Evropë, ai kryesor që përdoret quhet park për natën tani më në fund u mësuam me të dhe e kuptuam të gjitha hyrjet dhe daljet dhe është një mjet i mirë për të gjetur kampingje dhe gjëra të tilla, por ka një ndryshim të madh midis Overlander për sy dhe park për natën. Unë Overlander do të ketë vende ku njerëzit mund të hyjnë në përvojat e tyre dhe gjërat që kanë ndodhur në pikat kufitare dhe në pikat e kontrollit dhe në ambasada dhe për t'u marrë me kafshët shtëpiake dhe gjithashtu për t'u marrë me sigurimin e makinës dhe gjëra të tilla si ai Park për natën nuk ka asgjë nga këto, kështu që burimi ynë me të cilin jemi mësuar shumë nga Amerika Latine është zhdukur kështu që ne besoj se dimë gjithçka që na nevojitet për këtë kufi, por nuk kemi vërtet një mjet për të kontrolluar gjithashtu Wiki Overlander ne përdorim Wiki Overlander i cili është një faqe e shkëlqyer në internet për shumë vende asgjë për këtë kufi, po kështu që ne kemi lexuar disa Google komente syri Overlander është përdorur këtu, por thjesht nuk është i popullarizuar fare, kështu që ka të dhëna shumë të pakta, kështu që më duket sikur po hyjmë në këtë Kurt të verbër kufitar dhe ai furgon sapo kaloi, pyes veten se nuk e di në mënyrën tipike të Kurtit, një radhë e pritjes në radhë e vret absolutisht atë, kështu që ai po shkon të eksplorojë se po shkon deri atje për shih çfarë ka, shiko nëse në të vërtetë kemi nevojë të presim në këtë rresht apo jo këmbëngulja e tij shpërblehet, kështu që ndonjëherë dhe na bën të rrethojmë disa nga këto rreshta, unë thjesht do të ulem këtu derisa të gjithë të largohen nga rruga, kjo është një përzierje mjaft e mirë mes meje dhe Kurtit kur ne punojmë së bashku për këto lloj gjërash në rregull investoj më falni në rregull natyra ime hetuese u shpagua, në fakt duhej të shkonim nëpër kamionë që kamionët kalojnë nëpër doganë ne nuk bëjmë dhe kështu jemi në radhë tani për të marrë I vulosur kështu që në këtë skemë gjërash ndoshta kemi pritur atje për 10 minuta është 1124 dhe kështu po kalojmë, jemi jashtë Kroacisë, ne jemi zyrtarisht jashtë Kroacisë furgoni dhe ne tërhoqëm deri te porta, targa jonë e cila është një targë Florida e Shteteve të Bashkuara mori shumë vëmendje Kurt po shoqërohej me disa nga policia kufitare kroate dhe as që duhej të dilja jashtë, munda të bëja gjithçka përmes djalit të mirë të Doganës këtu në dritaren që ai vulosi pasaportat tona jashtë, kështu që ne ishim zyrtarisht jashtë shenen-it që është shumë e rëndësishme që na duhet që të dokumentuara që kontrolluan letrat tona të makinës këtu duket se nuk kemi nevojë të marrim një dokument zyrtar për furgonin tonë, ndoshta ata thjesht i futin ato në një sistem kompjuterik ose diçka që ai kontrolloi të gjitha dokumentet tona për furgon, kështu që ishte e lehtë te porta që ndoshta ishim ulur atje në kabinën e vogël të emigracionit për katër ose 5 minuta në krye, tani duhet të ecim me makinë deri sa të arrijmë në Kufiri i Malit të Zi ku check-in-i sigurisht do të jetë pak më i plotë sepse ne po hyjmë në një vend në vend që thjesht të largohemi nga një, kështu që disa gjëra kur prisnim radhën për t'u nisur në kufirin kroat, vumë re se makina po vjen në Kroaci e cila do të hynte në BE duke hyrë në shenen dukej si një proces shumë më i formalizuar makinat po rriteshin në rritje. të jetë pak më jo kompleks kur të hyjmë përsëri në BE në kohën e duhur për t'u fokusuar ne jemi në kufirin e Malit të Zi dhe ka një linjë që duket si një duzinë makina ose kështu që nuk duket sikur duhet të dalim, duket si ne kalojmë nëpër kabinat që do të kemi për të blerë sigurimin e makinës këtu, gjë që besoj se mund ta bëjmë pikërisht këtu në një nga këto kabina sapo kalojmë kufirin, kjo është ajo që ne shpresojmë gjithsesi, kështu që të gjithë mbani gishtat të kryqëzuar se duhej të vinim në off the off uh off në të djathtë në këtë ndërtesë dhe lart shkallët dhe për të marrë sigurimin e audios ishte shumë e lehtë ishte 28 $ 28 €, duhet të them për 30 ditë që iu deshën të gjitha rreth 5 ose 10 minuta. morën dokumentet tona, ata mbajtën pasaportat tona atje derisa morëm sigurimin, kështu që ne po kthehemi atje për të marrë pasaportat tona dhe besoj se duhet të mbarojmë tani, kështu që le të shkojmë ta bëjmë atë dhe të shohim se si do të funksionojnë gjërat oooo mirë, më duhej të prisja për një furgon të ngarkuar me rreth 12 persona, por u tregoi atyre dokumentet se ishte vërtet i shpejtë ora 12:00 kështu që në 45 minuta e 45 minuta ne jemi zyrtarisht në Malin e Zi që është vendi ynë i 20-të në furgon që do të thotë se është vendi i 20-të për macet kotele tani për mua dhe Kurt për udhëtime totale është vendi ynë i 31-të, por kush po llogarit përshëndetje Mali i Zi tani nuk duhet të shqetësohemi për shkëmbimin e parave sepse Mali i Zi përdor euron të cilën ne tashmë e kemi, por ne karburantojmë dhe është një 158 ne hedhim zaret uh ishte vetëm një dollar AO mendoj 47 por ky është gjithashtu Stacioni Kufitar mund të jetë më i lirë ndërsa i afrohemi qytetit ne shpresonim që Mali i Zi ishte më i lirë po ne hodhëm zaret do të shohim se kemi rreth një gjysmë rezervuari do t'ju njoftojmë se sa janë kostot e karburantit këtu ndërsa ne ecim përpara në rrugë, por kemi marrë të gjitha gjërat që duhet të bëjmë ne jemi në një vend të ri, kështu që po dhe nuk mendoj se asnjëri prej nesh duhet të merrem me kartat SIM, mendoj se karta ime SIM tashmë është duke punuar këtu, ne do të dimë së shpejti nëse kursi do të fillojë dhe funksionon automatikisht, kështu që kartat SIM janë padyshim më të lehta për t'u përballuar këtu në Evropë, kështu që gjithçka që duhej të bënim. ndryshe kishte dokumente makine dhe merr disa sigurime woohoo jam i entuziazmuar vendi i ri keshtu qe shkuam nja dy milje ne Mal te Zi larg kufirit dhe gjetem nafte per a141 eshte vetem disa cent për litër, por ne bëmë lojën e duhur, është pak më lirë këtu në Mal të Zi jo shumë 6 cent për litër më lirë, do të marrim gjithçka mundemi, kështu që kur të kaloni kufirin, dyqanet ushqimore ndërrojnë pikat e karburantit ndërrojnë anët e rrugëve ndërrojnë emrat e gjërat thjesht ndryshojnë në çast tani në Mal të Zi zyrtarisht ata flasin montanisht, por kjo nuk është gjuhë zyrtare në përkthimin e Google, kështu që gjuhët e tjera zyrtare këtu janë serbishtja kroate dhe boshnjake dhe në fakt mendoj se të gjitha këto vende të ish-Jugosllavisë kanë gjuhë shumë të ngjashme ndoshta vetëm me thekse të ndryshme ose disa fjalë të ndryshme zhargone disa dallime të vogla, por mendoj se nëse mund të flasësh një, ndoshta mund t'ia dalësh në të gjitha këto vende, për fat të keq, ne nuk flasim asnjë nga këto, por ne Kurt jo, por ata folën mjaft mirë Anglisht në makinën e pikës së benzinës, kështu që ne u larguam nga rruga kryesore për të marrë një ndjenjë për Malin e Zi kur arritëm për herë të parë këtu dhe kryesisht për të parë buzën e ujit dhe e di se është njësoj si të largohesh nga rruga kryesore në Kroaci, është e ngushtë oh djalë ja ku shkojmë shiko këtë mur oh Jesus djema e kuptove rreth 6 në ky është një mur këtu jo vetëm shkurre në gjysmën e poshtme ne u kthyem në rrugën kryesore si po bën Kurt duke bërë mirë nuk më shqetëson Kurt duart e mia janë kaq të rrëshqitshëm nga djersa sa jam gati të heq kamerën mirë, le të shohim se ku mund të gjejmë për djemtë e kampingut, kështu që sapo kaluam kufirin ishim pak a shumë në një qytet dhe ndërsa kaluam me makinë nëpër qytet është e qartë se është një destinacion turistik i përzier ndoshta me një qytet tipik me shumë banka dhe industri dhe gjëra të tilla, por ndodhet në këtë gji të bukur dhe ka hotele dhe ka një plazh që vijon përgjatë gjithë rrugës, por është i mbushur me njerëz dhe emri i tij është le të shohim këtu Novi hercegnovi dhe uh duket si një qytet i vogël i bukur nëse udhëton duke qëndruar në hotele dhe kjo lloj gjëje në një furgon duket se diku duhet të dalim nga e djathta Kurt 100% jo merak se do të vazhdojmë të ndjekim këtë ujë blu dhe shpresojmë të largohemi nga kjo zonë që është kaq e mbushur me njerëz dhe e populluar. Ndoshta mbase futemi në natyrë kur kaluam për herë të parë kufirin, kishte një shenjë të madhe që në thelb thoshte jo egër kampingu dhe uh Ne kemi lexuar që thjesht gjetja e qosheve dhe të çarave të vogla për në kamp nuk do të jetë shumë e lehtë në Mal të Zi, ne thjesht u tërhoqëm vetëm për t'i hedhur një sy ujit, është vendi i parë që kemi qenë në gjendje të tërhiqemi dhe shikojeni gjënë e parë që shihni shenjën e madhe gjigante pa kampionë në çdo kohë, por teknikisht shumica e rasteve kur vendet thonë jo kamping do të thotë mos hap tendën, mos dil nga grila, mos u ul karrige jashtë, kështu që për ne nëse mundemi gjeni një parking të vogël me pagesë ose një parking të vogël privat pranë një restoranti që do të na lejojë të qëndrojmë përgjatë këtij uji që nuk duhet të jetë problem, thjesht nuk mund të ngremë kampin e dini dhe ne qëndrojmë në furgonin tonë dhe jo në të vërtetë shqetësoni njerëzit rreth nesh, kështu që sfida numër një në Mal të Zi do të jetë gjetja e diku në kamp, ​​këtu është një traget ku mund të shkoni në anën tjetër shumë shpejt, një pjesë e udhëtimit tonë përmes këtu do të jetë duke ecur rreth këtij gjiri të bukur, kështu që për momentin jo xhiro me zanë për ne, por duket sikur ka disa zana dhe ato thjesht shkojnë mbrapa dhe mbrapa gjatë gjithë kohës dhe tani duhet të kalojmë paksa të ngushtë deri këtu.

në vijën bregdetare të këtij gjiri ka pasur njerëz aktivitete ngutje dhe ngutje dyqane njerëz që vijnë dhe shkojnë njerëz që kalojnë rrugët ka varka me vela dhe varka normale jashtë në ujë mund të jetë dimri, por ka aktivitet këtu nuk ka Kurt shumë më tepër aktivitet sesa ishte në veri në Kroaci, nuk e di nëse është sepse është një e shtunë apo nëse është më shumë si një vend i tipit resorti ku ka shumë njerëz këtu me pushime, por shumë më tepër njerëz përreth me siguri në rregull opsioni i parë real që ne kemi mbajtur një sy, por opsioni ynë i parë i vërtetë që kishim shpresuar se do të ishim në gjendje të kamponim është ky parking që është pikërisht përballë rrugës nga një plazh i vogël privat, por siç mund ta shihni është mbyllet fort kështu që opsioni numër një është një noo ne kemi opsionin numër dy të kyçur në telefonin e Kurtit, plazhi është i mbyllur, kjo është dëshmuar të jetë mjaft e vështirë djema tani vetëm që të dini se ka disa kampingje rreth këtij gjiri të bukur, por shumica e ata janë mirë të gjithë ata të gjithë ata që ne mund t'i gjenim ne kontaktuam me email Ne dërguam mesazh i kërkuam ato në Facebook ata janë të gjithë të mbyllur deri më 1 Prill kishte një që ishte hapur gjatë gjithë vitit dhe mbyllej përgjithmonë rreth 2 muaj më parë kështu dhe kudo që shikoni, ka nga ato shenja që nuk ka kamping në çdo kohë, ndoshta vendi numër dy do të sjellë fat më të mirë. një lloj parkingu marine në një qytet të vogël, por shikoni këtë gjirin e bukur të Cotorit, Vanna duket shumë e lumtur që po i jep vitaminë D, ne jemi të lodhur. shtëpi e ëmbël që patëm fat dhe na morëm një kafene joformale pikërisht këtu, do të ecim atje dhe do të shohim nëse mund të na sjellim një filxhan kafe, do të jesh i famshëm përshëndetje American Dream duke pirë te oh, kështu që kështu ja ku është kafeja a mundem mirë sa vend argëtues sapo takova dragoin këtu dhe morëm kafe turke herën e parë duke e provuar po dhe kështu ata futën si pak ujë dhe më pas vluan dhe u zgjerua. Nuk mendoj se e mora videon e plotë të saj ajo ishte pak nervoze, por çelësi me sa duket nga ajo që kërkova në Google, kështu që nëse Google ka të drejtë me kafen hercus është se nuk ka filtër, kështu që është kafe e bluar shumë imët dhe e vendosën këtu dhe ata bëjnë teknikën e tyre të zierjes, e cila është pak më ndryshe, por nuk ka filtër, kështu që nga fundi i kësaj duhet të bëhet më i trashë dhe shurupi këtu, kështu që tur oh ne shkojmë po le të shohim oh është mirë që ka një shije të veçantë është mirë që më pëlqen dhe na sollën edhe disa ushqime të vogla po ata bënë një vend të vogël të këndshëm këtu morëm furgonin nga pas e morëm, mendoj se kjo është si një gji ose gjiri i cotour Bay of cotour pikërisht këtu Dielli do të perëndojë para nesh kafe turke njerëz të këndshëm uau djema natën e parë shpresoj se do të shkojë mirë, por deri tani perfekt do të shihemi në tjetrën djema shihemi pas disa ditësh Gezuar Gezuar nese ju pelqen kjo video behet sigurohuni që të abonoheni në kanalin tonë dhe të goditni zilen e njoftimit në mënyrë që të dini kur publikojmë video të reja dhe mos harroni se mund të na ndiqni gjithmonë në Instagram për të parë se çfarë po ndodh në mes të videove përshëndetje djema

2024-03-05 21:12

Show Video

Other news