24 HOURS WITH A LOCAL SRI LANKAN SRI LANKA 2022

24 HOURS WITH A LOCAL SRI LANKAN  SRI LANKA 2022

Show Video

edhe me krizën e karburantit a është si një leje karburanti apo ju lejohet megjithatë ai u vra për këtë arsye ne kemi imazhin e tij këtë spital kemi dhoma për të akomoduar njerëzit që vuajnë nga dështimi i veshkave o zot shiko në atë mos keni luan një luan të vërtetë në Sri Lanka po ne kemi vetëm leopardë të ndalojnë importimin e kimikateve dhe pesticideve ne sapo dëshmuam se si parada e majmunëve kaloi një rrugë që ishte e çmendur vendlindja e Budizmit rrënojat e tempujve të vjetër dhe spitalet e vjetër është ajo që ne do të shohim sot ne jemi duke vizituar qytetin antik të mihintale dhe shpresoj që ju djema të jeni po aq të emocionuar sa ne ne mezi presim ta shohim kështu që unë jam Nilukshan II i lindur kam lindur në Anuradhapura kështu që është distrikti më i madh kështu që është krenar për mua kështu që para së gjithash duhet të ndalem këtu vetëm për t'ju treguar diçka shumë të veçantë, mirë në anën tuaj të djathtë do të shihni një liqen po kështu që është një nga rezervuarët më të mëdhenj të krijuar nga njeriu që kemi wow kështu që është njeri -bërë dhe sot nuk mund të shohim qartë nëse qielli është i pastër, ne mund të shohim diçka të veçantë nga këtu mirë, por nuk është shumë e qartë a mund të shihni një pemë të madhe atje po po po në distancë po po pranë pemës a mund të shihni një pemë tjetër të madhe po në të majtë anë e pemës a mund të shihni një pjesë të një mali po po, por nëse është e qartë ju mund të shihni faltoren a mund të shihni unë mund të shoh se ka diçka të vogël të bardhë si kjo si kjo po a mund ta shihni për momentin pjesë e malit që është mihintale megjithatë nëse qielli është i kthjellët mund të shihni mihintale është super nga këtu oh wow kështu që nga këtu janë 20 kilometra tani mund ta imagjinoni sa i madh është ky liqen ne po shkojmë rreth liqenit të pabesueshme wow kështu që ne bëjmë si si një gjysmërreth rreth liqenit dhe pastaj mbërrini atje wow mirë kështu që vetëm II do të vij në park kështu që në fillim isha vetëm një shofer pastaj doja të shpjegoja diçka për mysafirët e mi po kështu që tani po shpjegoj gjërat për ju kjo zonë është me të vërtetë e famshme për bujqësinë kryesisht të orizit i Shumica e njerëzve bëjnë bujqësi për jetesën e tyre dhe gjithashtu ka një anë të keqe të jetës së tyre, gjithashtu unë do të shpjegoj pse në rregull, ka një pikë të mirë për të shpjeguar gjithçka sepse kam disa hapa për t'ju shpjeguar gjithçka në rregull ana jote ky është tempulli i veçantë vetëm për gratë murgj, oh po dhe gjithashtu në këtë tempull do të shihni një statujë të veçantë, a mund të shihni atje ajo po mban Pemën Bodhi nga India në Sri Lanka që përfaqëson nga ai imazh wow shumë bukur është një statujë e bukur po ashtu po uh ajo uh ajo ishte e bija e mbretit të madh uh Ashoka që sundoi vendin Indi oh wow so uh vajza e saj uh uh çoi pemën bodhi në Sri Lanka djali solli budizmin në Sri Lanka wow kaq uh kjo rrugë e veçantë quhet rruga 50 dyqane por tani kemi më shumë se 50. Rruga me 50 dyqane po wow kjo është e lezetshme kështu që nga kjo anë mund të shihni dyqanet që shikoni të gjitha kështu që kjo është kjo zonë këtu pjesa më e zhvilluar e Anuradhapura-s ose jo saktësisht megjithatë kjo është një shumë zonë e njohur sepse kjo është zona për spitalin dhe disa klinika private mirë para jush do të shihni një statujë, mendoj se ju e dini se ata kanë një luftë civile rreth tre dekada, po kështu që ai ishte një ushtar i madh dhe gjithashtu një udhëheqës i madh megjithatë ai u vra për këtë arsye ne kemi imazhin e tij për të përfaqësuar gjithçka për të cilën u vra për luftë kundër terroristëve oh wow në anën tuaj të majtë ky është spitali pjesa më e madhe e këtij spitali ne kemi dhoma për të akomoduar njerëzit që vuajnë nga dështimet e veshkave ju mund të shihni se ka një ndërtesë të madhe atje po, është vetëm për pacientët që vuajnë nga dështimi i veshkave ky këtu oh wow interesant a bëjnë dializë? po, po. A është dështimi i veshkave shumë i zakonshëm këtu? Po kryesisht në këtë pjesë ju e dini pse pyetje e mirë sepse ka një vend për të shpjeguar gjithçka do të vij në atë vend kështu që për momentin uh um qeveria jam në spital pranoj pacientë që vuajnë nga koronavirusi në atë ndërtesë sidoqoftë ky qytet përbëhet nga dy qytete kryesore, njëri është qyteti i ri, pastaj tjetri është qyteti i vjetër, kështu që qyteti i ri është zona tregtare. Në rregull, qyteti i vjetër që ishte qyteti ynë i parë, megjithatë quhej qyteti i vjetër pasi është afër qyteti i vjetër antik dhe ata i mbajnë të dy të ndarë po po mirë për shembull uh autobusët në distanca të gjata zakonisht nisin nga qyteti i vjetër po autobusët me distanca të shkurtra fillojnë nga qyteti i ri oh mirë para jush do të shihni një statujë tjetër të veçantë që përfaqëson mbreti që ndërtoi faltoren e madhe të bardhë ai ishte një mbret i madh dhe ai bëri një mbështetje të madhe për budizmin dhe për të gjithë vendin në fillim të këtij vendi në fillim ky vend u nda në disa shtete megjithatë pasi u bë ki ng uh ai u pasua në vendin e bashkuar si një komb, oh është një statujë e bukur, kjo është arsyeja pse ai po mban faltoren e madhe të bardhë, kështu që kur krahasohet me qytetet e tjera në Sri Lanka, anuradhapura është vërtet e veçantë për shkak të rrethrrotullimeve, ne kemi shumë rrethrrotullim përreth qyteti qyteti i rrethrrotullimeve megjithëse është vërtet e vështirë për të vozitur në Colombo po njerëzit humbën këtu për shkak të këtyre rrethrrotullimeve kështu që kjo është normale këtu policia kontrollon patentën dhe sigurimin e automjeteve është normale kudo ah ok kështu që ky është qyteti i vjetër tani ne po kaloj ne qytetin e vjeter dhe cila eshte data qe anuradhapura kthehet si kur dihej se ka qene fillimisht nje shoqeri po ne fakt nuk jam i mire ne moshat por do te shpjegoj qe do ju jap permbledhjen të zonës dhe gjithashtu Sri Lanka oh yeah uh rreth 550 pes mendoj se është rreth 543 pes ka pasur një grup që erdhi në Sri Lanka për të akomoduar megjithatë um grupi ishte udhëheqësi i grupit ishte Mbreti Vijay I do të shpjegojë këtë histori Përtej këtij Mbreti Vijaya në të kaluarën kishte një mbretëreshë në Indi të quajtur Suppa Devi ndërkohë kishte një lloj luani të një njeriu, por kjo mbretëreshë dhe ky lloj njeriu patën një lidhje dhe më pas ata patën dy fëmijë i quajtur Sinhabahu dhe Sinhasivali sinha do të thotë Luan në gjuhën tonë ne e quajmë Singh do të thotë luan për shkak të babait të luanit fëmijët e tyre morën disa tipare të luanëve Sinhabahu do të thotë pozë luani kështu që Sinhasivali është femra, Sinhabahu ishte mashkull, kështu që kur kaloi koha këto Vëllezërit e motrat u lidhën me një lidhje dhe më pas ata patën një fëmijë të quajtur Vijay për shkak të mbretëreshës ata morën fuqinë për të sunduar vendin për shkak të mbretëreshës uh pastaj megjithatë um kur fëmija vijay u pjekur ai nuk ishte një mbret i mirë për këtë arsye prindërit e tyre vendosa ta dëbojë këtë mbret nga India vetëm një minutë në anën tuaj të djathtë po ky është tregu ynë i zakonshëm oh wow por unë mendoj se është vërtet i veçantë sepse është i specializuar vetëm për kryesisht pajisje celulare dhe perime frutat b në këtë qytet ne kemi një treg të veçantë, është vetëm në fundjavë të caktuar, kështu që atje mund të blejmë perime të freskëta, fruta dhe peshk, në mënyrë që fermerët të çojnë direkt të korrat e tyre atje, atëherë ne mund të marrim një ofertë të mirë prej andej, kështu që kur erdhi ai mori rëra dhe ai vuri re se ngjyra ishte me të vërtetë ndryshe nga sa e vuri emrin si ishull bakri kur na vjen keq që ai e vendosi emrin si Thambapanni kur e përkthejmë në gjuhën tonë është si ishulli i bakrit dhe është atje me krizën e karburantit po ashtu është si një leje karburanti apo a ju lejohet po merrni po aq ditë dhe shtesa për shembull për Makina dhe Makina ne marrim vetëm 20 litra në javë kështu që lëshohet sipas kodit QR kështu që ne uh të gjithë kemi një kod unik QR po marrim vetem 20 litra ne jave por sidoqofte nese bejme turizëm nese duam te transportojme turiste po mund te marrim nje leje speciale por duhet te kemi licencen nga bordi turistik keshtu qe ne rregull per kete arsye nese ju beni tur mundemi le të dinë se ata lëshojnë një shkronjë th sq ne mund të marrim karburant nga kudo në Sri Lanka oh kjo është e mrekullueshme 20 litra është se nuk është asgjë nuk është asgjë po ju nuk mund të shkoni askund po ah është çmenduri kështu që nëse keni nevojë të shkoni në Colombo për të bërë blerje ose diçka duhet të merrni trenin po është më mirë të marrim trenin për shembull ndërsa ne hibridojmë, kështu që nga 20 litra mundemi thjesht uh është sikur nga një litër mund të udhëtojmë rreth 20 deri në 23 kilometra, por mendoj se nuk ia vlen jo me siguri, kështu që nuk e bëjmë kemi luanin një luan të vërtetë në Sri Lanka po ne kemi vetëm leopardë leopardin Sri Lanka po, por për shkak të historisë kemi historinë e luanit të luanit kështu që zakonisht në ju e dini në një flamur kemi luanin që përfaqëson kombin sinhala dhe në flamuri ne kemi ngjyrën e verdhë portokalli dhe gjithashtu vijat e ngjyrës së gjelbër ngjyra e gjelbër përfaqëson myslimanët ngjyra portokalli përfaqëson njerëzit tamilë pastaj rreth flamurit ka një vijë me ngjyrë të verdhë që do të thotë se është paqe oh kjo është e mrekullueshme mirë, mirë tani mund të shihni një argjinaturë kështu që është uh ajo Në anën tjetër të liqenit ne ishim në anën tjetër në fillim po, kështu që në anën tuaj të majtë do të shihni një kanal të vogël atje, ju mund të shihni atë kanal të vogël oh po mirë mbajeni këtë në mendjen tuaj, unë do t'ju shpjegoj vetëm disa minuta ne kemi dy lloje gjizë këtu, kështu që njëra është kjo me enë balte, pastaj tjetra është me gotën plastike, kështu që nëse doni të shijoni gjizën e vërtetë, duhet ta blini këtë, mirë djema çdo herë, gjiza duhet të jetë pa ujë, në rregull për shembull, mendoni nëse hani gjysmën e një kosi, atëherë nëse e vendosni në frigorifer, atëherë ditën tjetër do të ndjeni ujë brenda, por nëse e hani këtë çdo herë që është oh, ruajtësi përthithet nga The Clay Pot kështu që ju mund të hani. nje gjize e fresket atje

ky vend eshte i mrekullueshem dhe per momentin ne po afrohemi mendoj per nje pamje te liqenit te madh per te cilin ai po fliste dhe oh zot shiko kete ne rregull keshtu qe e mban mend rezervuarin e ujit atje po keshtu tani jemi në anën tjetër dhe nga këtu mund të shihni pjesën e qytetit që është qyteti antik me faltore oh po dhe kjo është zona tregtare me ndërtime megjithatë kjo uji i këtij liqeni është pothuajse i avulluar kështu që megjithatë ky liqen besohet se është ndërtuar nga mbreti Wattagamani Abhaya i cili njihej zakonisht si mbreti Valagamba ai është i njëjti person i cili ndërtoi tempullin e shpellës dambula dhe gjithashtu në qytetin antik ka një faltore të veçantë që quhet faltore Abhayagiri, ajo gjithashtu u ndërtua nga ky Mbret i njëjti Mbret në disa Kronika thotë se hipja e këtij liqeni është rreth tre milje e gjatë dhe nga fundi është rreth 37 këmbë lartësi dhe në mes uji është rreth 25 këmbë i thellë po dhe mbulon 1830 ose 29 hektarë tokë dhe kjo përmban 1.5 miliardë metra kub ujë është një liqen i madh i pabesueshëm po në qytet njerëzit e pinë këtë ujë wow ju keni një pyetje në rregull uh më falni gjithmonë kështu që uh atje është bordi i ujit kështu që ata e pastruan ujin pastaj ata e sigurojnë atë në shtëpi kështu që ju keni parë kanalin po kështu që shumë njerëz bëjnë fermë g për jetesën e tyre në mënyrë që të çojë ujin nga liqeni në fusha, kështu që shumë njerëz vendosin pesticide për arat e tyre, ai mblidhet për ujin që njerëzit pinë drejtpërdrejt ata kanë dështim të veshkave, por problemin tuaj të sajuar kështu që të flisni me fermerët, por nuk është kështu . kryesisht në qytet është për zonën rurale sepse këtu njerëzit kanë vende për të pastruar ujin për shembull ne gjithashtu pimë ujë të pastruar, por në disa zona rurale njerëzit nuk kanë aq shumë, kështu që pinë direkt por tani mendoj se është nën kontroll sepse qeveria ka vendosur të ndalojë importin e kimikateve dhe pesticideve do të rritet deri këtu. Oh jo! oh jo ky është skelet oh oh zot im shiko se ka një histori pas kësaj , kështu që ai dikur ishte murg këtu, pastaj donte të vendoste skeletin e tij atje për të treguar realitetin, kështu që në fillim tregova të thashë se jam nje budist por nderkohe po them qe nuk jam budist po po sepse edhe pse feja ime eshte budizmi ka pak gjera per te ndjekur nese nuk i ndjek keto pak gjera nuk jam budist por feja ime mund te jete budizmi uh ne nuk duhet të vrasim kafshët nuk duhet të themi gënjeshtra nuk duhet të mashtrojmë askënd nuk duhet të vjedhim gjëra që nuk duhet të pimë alkool po por shpjegimi nuk është i tillë është ndryshe unë thjesht përmblodha gjithçka kështu që megjithatë nëse dikush ndiqni këto pak gjëra ata mund të jenë budistë përndryshe jo të gjithë, kështu që ky është një tempull ku murgjit jetojnë dhe bëjnë praktikat e tyre po po dhe ka një majmun lart në pemë, kështu që nuk ka shumë majmunë sot atje mund të shihni dy majmunë të tjerë kjo është një parajsë për majmunët kështu që sido që ta bëjnë ata praktikat e tyre këtu si budistë sa herë duhet të praktikojmë mendjen tonë për t'i lënë gjërat nëse i përmbahemi jetës që do të thotë siç thashë më parë ne besojmë rimishërimin dhe marrjen e gjërave të mira ose të këqija, kështu që nëse qëndrojmë ose i përmbahemi jetës do të thotë se ajo shkon zgjas ose merr një jetë të keqe për shembull mendoj se i përmbahem jetës II ndjek gjërat e mira II dua gjërat që më rehatojnë jetën kështu që do të thotë se shkon për të marrë vendime të këqija për shembull mendoj se bëj 100 gjëra të mira në këtë jetë, por në jetën time jeta tjeter do te kem nje jete te keqe varet nga dy gjera njera varet nga vendimi perfundimtar qe kemi kur te vdesim dhe tjetra eshte gjerat qe kemi bere ne jeten tone te meparshme kjo mund te shkaktoje se mund te vazhdoje ne budizëm besohet se ka fazat e jetës si kjo do të thotë faza nëse kjo mund të kap energjinë që ata mund të arrijnë në pozicionin më të lartë nëse dikush arrin në nirvana që është fundi i jetës, ky është vendi ku Zoti Buda mori gjënë e mirë ndonjëherë unë mund të jem një mace qeni ose ndonjë kafshë tjetër als gjithashtu kështu që varet nga kafsha ndoshta jo aq keq nëse mund të jeni një majmun ulur në këtë pemë djema arritëm në një vend shumë të veçantë, besoni apo jo ishte një spital i lashtë për trajtimin e murgjve dhe këtu kemi një shumë të veçantë Struktura e parë ishte një shtrat që quhet një krevat i veçantë, kështu që ajo që është këtu është se më vjen keq që thjesht do të vendos lulen time poshtë të gjitha këto dhoma të vogla që mund t'i shihni këtu, ato janë të gjitha përballë mesit të um, vetë spitali në mes të spitalit supozohej të ishte dhoma e imazhit, kështu që të gjitha këto dhoma këtu, gjithsej 30 ishin të banuara nga murgj në një spital, padyshim që ata kishin një lloj sëmundjeje dhe më pas në në mes të spitalit kishe dhomën e imazheve në mënyrë që ata të mund të vazhdonin edhe kur janë të sëmurë në dhomën e tyre të mund të bënin meditimin dhe praktikat e tyre kaq interesante një vend kaq i bukur si dhe për të parë rrënojat e diçkaje të tillë dhe kudo që ne po ndalem sot në mihintale është kaq paqësore, energjia është thjesht e papërshkrueshme, e vetmja mënyrë që mund ta ndjeni vërtet këtë energji është që ju të jeni këtu tani, nuk e di se si ta përcjell shumë mirë në kamera, por kjo vendi është me të vërtetë spektakolar kështu që djema sapo arritëm në fund të mihintale këtu dhe ju përshëndesni me shumë shkallë, shikoni këtë ne kemi ecur tashmë jo aq shumë dhe këtu lart me sa duket ka gjithsej diçka si një mijë shkallë ose diçka si që unë lexoj në internet në njëfarë mënyre nëse doni të arrini në nivelin e parë është si 421 hapa dhe më pas në nivelin e dytë 320 diçka tjetër dhe më pas ka një nivel të tretë, kështu që shumë hapa në një ditë të nxehtë dhe të lagësht, por unë e di për me siguri se do t'ia vlejë , ne sapo pastruam disa qindra hapat tanë të parë dhe tani po na takojnë shumë më tepër ky vend është shumë nxehtë shumë i lagësht sot shumë i vështirë, sepse padyshim që jemi në një zonë të lashtë shumë të shenjtë kështu që bëjmë duhet të veshin rroba të gjata ne nuk kemi veshur asnjë pantallona të shkurtra, unë kam veshur një bluzë, ne kemi veshur bluza sepse duhet të mbuloni shpatullat, mbuloni këmbët, mos vishni kapele, unë zakonisht mbaj një kapele, veçanërisht kur është një lloj ndalese jashtë me diell nga marrja e diellit apo çfarëdo qoftë kjo, gjithashtu disa tempuj kërkojnë që të jesh zbathur tani ky këtu për shkak të mënyrës se si toka është shumë me baltë, është shumë e egër um, nuk mendoj se do të duhet të jemi zbathur por ne kemi shumë më shumë shkallë për t'u ngjitur djema dhe një udhëtim shumë i djersitur deri tani po për shkak të rrobave është si dyfishi i nxehtësisë kjo ishte e vetmja pjesë që nuk e prisja nëse jam i sinqertë me rrobat por padyshim që duam t'i shohim dhe duam të jemi të respektueshëm kështu që me siguri mbulohemi po mirë njerëz të bukur arritëm në nivelin e parë dhe blemë biletat tona tani ishte një mijë rupi për person dhe ndalesa e parë këtu është direkt një vend i quajtur salla e lëmoshës kështu që besoj se është vendi ku murgjit po vijnë për të marrë ushqimin absolutisht po, ne pamë një nga këto në spitalin e lashtë që e vizituam pak para se të vinim këtu dhe këtu mund të shihni përsëri rrënojat e një prej këtyre sallave dhe këtu do të kishin murgjit morën vaktet e tyre të përditshme ai gjithashtu um vazhdoj të harroj emrin e tij Nilukshan um na tha gjithashtu se murgjit nuk hanë darkë ata hanë mëngjes dhe drekë dhe arsyeja që ata nuk hanë darkë është se ata besojnë se në jetën e përtejme do të jenë në gjendje të kënaqen me darkën dhe që duhet të bëjnë praktika dhe meditim në mbrëmje , kështu që kjo është arsyeja kryesore që ata nuk kanë darkë dhe kjo është një nga sallat e darkës ose drekë dhe mëngjes dreka dhe darka e mëngjesit në të cilën ka mbërritur një nga nivelet më të larta besoj dhe shikoni se sa i mrekullueshëm është ky Buda, ju keni flamurin budist padyshim edhe atje dhe të dyve na u desh të hiqnim këpucët dhe të vazhdonim Zbathur dhe dyshemetë e dyshemesë lava është jashtëzakonisht e nxehtë. është kaq e

nxehtë këmbët e mia janë fjalë për fjalë në zjarr sepse ne nuk jemi mësuar me këtë, por kjo përvojë deri më tani është e mahnitshme, energjia këtu është kaq e qetë dhe paqësore dhe relaksuese dhe duke parë këtë statujë të mahnitshme wow po, ju ndiheni si ju duhet të qëndroni në majë të gishtave tuaj dhe të vazhdoni të lëvizni gjatë gjithë kohës për të mos djegur pjesën e poshtme të këmbëve tuaja . shkallë e pasigurt që është disi e mbështjellë ose e gdhendur në këtë shkëmb oh dhe në të vërtetë mund të shihni një majmun në anën e shkëmbit duke ecur rastësisht përgjatë ne do të shkojmë dhe do të eksplorojmë tani pjesën tjetër të këtij vendi të mahnitshëm, ka edhe shumë prej tyre Pagoda e shenjtë është e gjitha me pika rreth kësaj, duke qenë kryesore, sigurisht që është absolutisht masive dhe është shumë e bukur dhe siç thashë djema, energjia këtu është spektakolare vetëm pas kësaj faltoreje këtu mund të shihni edhe shkëmbin e famshëm të mihintale dhe ne do të ngjitemi aq sa mundemi E themi kështu këtu lart dhe ka gjithashtu një shkallë tjetër të pasigurt për shkëmbin, shumë ngjitje me shumë nxehtësi, shumë djersë, o Zot, ju djema shikoni këtë pamje të pabesueshme nga këtu ju mund të shihni në thelb gjithçka përreth këtu keni shumë fushat e orizit besoj se janë të pikëzuara përgjatë gjithë rrugës, padyshim që faltorja më e madhe atje lart, djema të faltores masive, është vërtet e bukur, shikoni se sa e gjelbër dhe e lezetshme Sri Lanka është po jeshile dhe e lezetshme është një fjalë e mirë sepse duket si atje pak mund të vijë shiu njerëzit po largohen ngadalë po ashtu ka një re të errët mbi ne, kështu që ndoshta duhet të shkojmë po, mendoj se do të gëlltihemi nga ndonjë shi , kështu që djema, siç mund ta shihni, po bie absolutisht poshtë duke goditur me kamxhik të rëndë shiu dhe ne ende shkuam dhe eksploruam një nga shpellat vërtet interesante dhe nuk mund të ngjiteshim përgjatë anës për shkak të asaj se sa i fortë ishte shiu, por ishte një përvojë kaq e bukur dhe tani do të merrni pak ushqim provoni pak oriz pak Curry çdo gjë që mund ta provojmë me të vërtetë ne jemi shumë mirënjohës për sot dhe për gjithë këtë përvojë dhe ky është djali që e bëri të gjithë përvojën të ndodhë, sigurisht që do t'i lëmë të gjitha detajet e tij poshtë Më poshtë në përshkrim gjithçka rreth shtëpisë së mrekullueshme të mysafirëve në të cilën po qëndrojmë dhe nuk mund t'ju rekomandojmë më shumë këtë shtëpi mysafirësh nëse jeni duke vizituar Sri Lankën dhe vini në anuradhapura, sigurohuni që të shikoni shtëpinë e miqve dhe tani djema le të shkojmë dhe të marrim pak ushqim në këtë shi të çmendur ju djema, sapo shkuam në një vend të quajtur bukëpjekësi familjar në rrugën tonë për në shtëpi për të marrë pak ushqim, në thelb morëm dy kerri pule dhe oriz dhe ata duken absolutisht të mahnitshëm edhe për ëmbëlsirë në familje Baker a mund ta hapësh këtë, të lutem po, ne kemi disa gjëra të ëmbla, po ashtu djema, ne nuk kemi provuar ende asnjë pastë që është bërë në Sri Lanka, kështu që menduam se na sollën në këtë vend lokal, ai tha se është një vend shumë i popullarizuar lokal këtu në anuradhapura kështu që padyshim që jemi shumë të entuziazmuar për të provuar këtë ushqim të mrekullueshëm, por ne morëm dy copa tortë dhe njëra, nëse mund ta hap, është me sa duket një kapakë gjalpi, kjo këtu është kapakë gjalpi dhe kjo është disi si një tortë pylli me çokollatë është ajo që djali në dyqane nuk mund të thoshte ai role zvicerane si një rrotull zvicerane, po në thelb kaq çokollatë tortë zvicerane me rrotulla me gjalpë, ne jemi shumë të emocionuar t'i provojmë, por së pari, natyrisht, mendoj se do të provojmë karin e pulës Nuk dua t'i lë ëmbëlsira të hapura këtu sepse djema Anuradhapura është shumë e lagësht shumë e egër dhe kjo do të thotë se ka shumë milingona, ka shumë biodiversitet dhe ka shumë kafshë që do të vijnë dhe do të përpiqen të marrin ushqimin tuaj nëse largoheni . atë në një tavolinë për një kohë të gjatë, kështu që dje lamë dy donuts në banakun e kuzhinës për mbase dy minuta pasi shkuam në pazar, thjesht për ta vendosur atë dhe për t'i vendosur gjërat tona në frigorifer dhe u mbush me milingona menjëherë, kështu që ju keni të jetë shumë ve kini kujdes kur të vini këtu, megjithatë djema, do ta provoj këtë, ky është një oriz i skuqur në thelb me kerri pule duket të jetë si një lloj qumështi i një kerri dhe shumë gjëra këtu që as që i kam parë kurrë më parë dhe po, thjesht do t'i përziej të gjitha së bashku, duket se ka edhe këto bishtaja të bukura këtu dhe duket fenomenale të jem i sinqertë, kështu që unë thjesht do t'i mbledh, provoni dhe ju them djema çfarë mendoj unë oh Zoti im hmm sigurisht që është pikante çdo gjë në lidhje me ushqimin Sri Lanka dhe shumë nga ky ushqim Sri Lanka që kemi provuar deri më tani ka qenë pikant që ne të dy e duam besoni apo jo dhe ushqimi Sri Lanka të jem i sinqertë është me të vërtetë një nga ushqimet më të shijshme që kemi ngrënë ndonjëherë dhe kjo nuk është aspak përjashtim, ajo kafshatë që sapo kam pirë ishte spektakolare plot shije fasule të freskëta jeshile, shumë erëza dhe kerri shijen e kerit me atë oriz të skuqur jashtë e kësaj bote a doni të provoni tuajat po ne kemi të njëjtën pjatë djema kështu që po ju mig ht poashtu shpërndani merrni një përzierje të mirë të çdo gjëje atje nuk jam shumë i sigurt se në fakt duket si patate si patate ose si një perime me rrënjë mund të jetë patate gjysma e saj shkoi në dysheme bukur oh wow është pikante po. gjuha është në zjarr ndërsa po flas është shumë pikante, por super super e mirë oh zot dhe çfarë është kjo këtu anash? Çfarë është ajo? Unë nuk jam shumë i sigurt se çfarë është kjo djema, ju lutemi na tregoni ndonjë gjë këtu se ne nuk po llogarisim për bishtajat Curry padyshim që kjo është padyshim shija si patate e një lloj pule dhe më pas është sipër një shtrati të bukur me oriz. super super e shijshme dhe padyshim që ia vlen edhe paratë, besoj se orizi dhe kerri më pëlqen e gjithë pjata ishte 450 rupi, besoj për pjatë që është pak më shumë se një euro, kështu që ka shumë vlerë për paratë tuaja, është vërtet shumë e mirë nuk mund të pres për të ngrënë të gjithë këtë po për gjithçka që paguam gjithçka që morëm dy copat e tortës dhe këto dy pjata masive me kerri pule, besoj se kemi paguar më pak se pesë euro me siguri që është thjesht jashtë kësaj bote dhe është absolute mënyra e përsosur për të përfunduar një ditë shumë rraskapitëse, por një ditë shumë fantastike, vendlindja e budizmit këtu në Sri Lanka, tani për tani emri im është Luke, emri im është Naomi, ne jemi dy eksploruesit e çmendur dhe ky është kujtimi juaj për të vazhduar eksplorimin, shihemi djema në Sri Lanka e ardhshme Aventurë faleminderit për shikimin mirupafshim

2022-11-07 22:50

Show Video

Other news