Prove ‘em Wrong - Melody Vroom: “Het werd mentaal te veel.” | S1E3

Prove ‘em Wrong - Melody Vroom: “Het werd mentaal te veel.” | S1E3

Show Video

Leuk dat je kijkt of luistert naar een nieuwe  aflevering van Prove 'em Wrong vandaag heb ik...   te gast: Melody Vroom, Melody zullen jullie  vast en zeker wel kennen van love island maar ook...   heeft zij een hele grote modellen carrière achter  de rug. Ze was woonachtig in Parijs en liep shows...   voor onder andere Dior, Louis Vuitton en Dolce &  Gabbana. Vandaag deelt ze voor het eerst haar verhaal. Melody, leuk dat je er bent. Ja gezellig.

Jouw modellencarrière, die was flink. Wanneer begon die voor jou?   Toen ik in mijn examenjaar zat van het VWO is het een beetje begonnen.   toen ik 16 was heeft mijn moeder gezegd waarom wordt je geen model.   Dat vond ik eerst heel grappig, ik geloofde niet dat  ik dat ooit kon worden maar toen ben ik er toch...   maar iets mee gaan doen. En je hebt je toen ingeschreven bij bureaus?  

Dat was eigenlijk wel grappig, mijn moeder kwam op een dag mijn kamer binnen en zei ik heb je opgegeven voor Hollands Next Topmodel En toen dacht ik, oke dat is grappig.  Maar toen ben ik er toch naar toe gegaan en zat ik bij de laatste 20  dus net niet op tv want er komen er 12 op tv.  Wanneer was dit? Dit was in 2016. Toen net niet de tv gehaald maar toen meegedaan aan The Model Convention en daar hadden heel veel bureau's... interesse en daar heb ik dus ook mijn eerste bureau gevonden. En was dat een Nederlands bureau? Of was dat al gelijk in het buitenland?  Nee dat was een Nederlands bureau.

Er waren ook buitenlandse bureaus maar ik dacht dat het slimmer was hem om eerst gewoon even nederland te settelen.  Dus je hebt een bureau in Nederland en  vanuit je bureau in Nederland kreeg je waarschijnlijk ook nog bureaus in buitenland en hoe besloot je  dan opeens naar Parijs te verhuizen? Hoe is dat tot stand gekomen? Mijn bureau in Nederland ging eigenlijk  buitenlandse bureaus voor mij zoeken. Dus in Milaan...   Londen en Parijs. En toen heeft mijn bureau in Parijs  gevraagd of ik een paar weken langs wilde komen...   om wat klanten te ontmoeten. Een soort stay? 

Ja, zeiden gewoon kom maar een maand. Ik weet niet meer precies hoelang dat was. En toen ging het eigenlijk zo lekker dat ik gebleven ben. Leuk! En toen woonde je daar en dus leefde je gewoon van het modellenwerk en je...   deed er niks naast? Nee ik heb echt alleen modellenwerk gedaan toen... en het ging gewoon lekker dus daar kon ik gewoon van leven.

En hoe ziet dat er dan uit? Sowieso een on-stay maar ook in het buitenland, dat lijkt me wel heel spannend.   Want hoe oud was je toen? Ik werd net 18 toen ik verhuisde. Ik was nog 17 In het begin was het echt heftig, ik miste mijn moeder en mijn huis en mijn familie Na heel veel bellen en huilen bij mijn moeder zei ze op een gegeven moment: Mel, je wil dit, ga je droom achterna.   Binnenkort kom je weer lekker naar huis. En toen ben ik dat ook gaan leren.  ik kan wel gewoon uitkijken naar de momenten die  ik dan wel weer heb met mijn familie, maar voor nu...  

moet ik gewoon genieten van wat ik hier heb. Je bent gewoon in je eentje daar naartoe gegaan? Ja, eerst in een modelappartement gewoond maar daar had ik op  een gegeven moment echt een beetje genoeg van. Hoe was dat? Het was leuk, het waren leuke meiden maar je woont wel met...

z'n achten, je hebt 1 badkamer, 1 keuken. Het is wel heftig dus op een gegeven moment dacht ik ik ga lekker in een Airbnb... zitten voor een paar maanden en dat heb ik dus steeds gedaan dan kon ik ook een beetje afwisselen... qua buurt en dat vond ik eigenlijk wel lekker opmezelf. Want eigenlijk zou je denken bij een modellenhuis.. iedereen deelt dezelfde passie. Waren het ook echt vriendinnen van je of zag je ze toch ook wel een beetje als concurrentie? Concurrentie totaal niet maar  dat het echt vriendinnen werden was verschillend.

Ik heb echt hele leuke engelse meiden  daar ontmoet maar ook mensen uit Schotland... een uit Londen, paar uit Ierland en dat is echt een hele hechte groep geworden... daar heb ik ook nog steeds contact mee  maar het ligt heel erg aan of je natuurlijk een...   beetje op hetzelfde level zit. Je houdt er echt wel veel leuke vriendin aan over. En een mooi ervaring denk ik ook. Ik kan niet zeggen dat ik in Parijs heb gewoond. Ja het was echt tof En hoe ben je er dan op een gegeven moment mee gestopt? Je bent nu hoelang gestopt? Ik ben nu ongeveer twee jaar gestopt denk ik Je doet het helemaal niet meer? Nee, af en toe een shoot voor de leuk maar niet als baan zeg maar, als  iemand me vraagt dan vindt het wel leuk. 

Als het een vriend of vriendin van me is dan doe ik het wel maar ik heb eigenlijk besloten te stoppen... Want het werd mentaal een beetje te veel. Qua dat ik altijd op mijn eten moest letten, dat ik me schuldig voelde als ik niet ging sporten Schuldig? Ja, dat ik echt in mijn hood een schuldgevoel had als ik dan... . een frietje at ofzo. Wauw

En dat vond ik eigenlijk niet meer heel leuk, maar dat was niet het enige ding. Ik had een beetje genoeg van het wachten en de afwijzingen en lange dagen  en ik dacht op een gegeven moment gewoon van het...   is wel leuk geweest eigenlijk. Want was je op dat moment wel gelukkig? Ja, ik was in het begin wel echt heel gelukkig omdat ik gewoon hele mooie dingen deed.

Living the dream life. Ja, niemand maakt dat mee natuurlijk dus ik was echt heel gelukkig  maar op een gegeven moment, dat mentale eist wel z'n tol. Dus ik heb denk ik op het goede  moment de stekker eruit getrokken want anders was...   ik denk ik echt stuk ongelukkiger geworden. Eigenlijk vergis je je er heel erg in...

Je moet tuurlijk aan bepaalde maten voldoen maar dat is het niet alleen het is natuurlijk ook mentaal heel zwaar. Ja het is best wel een mentaal spelletje eigenlijk. Want hoe ging je daar toen mee om? Als 18-jarig meisje.  Ja, daar leer je wel heel veel van, ik ben er echt hard geworden..  

van alle afwijzingen. En je leert ook dat je het niet persoonlijk... op je moet nemen. Want ze zoeken gewoon  een bepaald iemand voor een bepaalde shoot ofzo. Misschien zoeken ze wel een brunette en kom je daar als blond meisje en dan is het helemaal niet...   dat ze je niet leuk vinden maar het is gewoon niet wat  ze zoeken, dus dat ben ik een beetje gaan leren   Wist je dat in het begin ook? Nee, in het begin dacht ik ze vinden me lelijk, ze vinden me dik. Maar op een gegeven moment raak je daar wel aan  gewend. Ze zoeken een bepaald type en dat ben je dan niet.   Maar na een aantal jaar en zoveel  castings is dat wel genoeg geweest.

En toen ben je gewoon terug gegaan naar huis en heb je het achter je gelaten? Ja ik heb mijn moeder opgebeld en uitgelegd van mentaal gaat het  gewoon even niet en ik vind het eigenlijk wel...   mooi geweest en mijn moeder supporte me daar heel  erg in zei van nou je hebt hartstikke mooie dingen...   meegemaakt en als jij denk dat het tijd is om te  stoppen dan dan kom je lekker naar huis. Wel lief van je moeder dat ze zei kom maar weer terug.  Maar mooie dingen, zoals? Wat is de mooiste ervaring die je meegemaakt hebt? Ik heb heel veel mooie dingen gedaan maar... 

We hebben een half uur podcast, dus vertel. Ik heb hele mooie dingen gedaan maar... er is wel echt iets wat eruit springt en dat is de show van Louis Vuitton in Kyoto in Japan   Ik was daar in mei, dan heb je daar ook al die mooie roze bloemen, dat was echt een droom ik ben daar een... week geweest in totaal, ook Tokyo gezien, dat was echt geweldig. Je bent gewoon op casting geweest? Hoe is dat gegaan? Ik werkte eigenlijk vast voor Louis Vuitton ik...  was hun fitting model dus ik was daar ook echt van 9 tot 5 elke dag te vinden om de collectie te maken op mij. En dat was in Parijs? Ja, dat heb ik een jaar ongeveer gedaan.

Echt bijna elke dag en daardoor ook voor vier shows  geboekt omdat ik gewoon het vaste model was zegmaar.   En hoe ziet zo'n dag er dan uit bij Louis Vuitton, op zo'n show. Op een show? Ja, is dat pittig? De shows vond ik altijd wel echt heel leuk, dat vond ik het leukste... aan modellenwerk. Eerst zit je in de make-up en haar en dan kan je lekker kletsen met iedereen

Er is vaak lekkere lunch of lekker  ontbijt en door alle adrenaline gaat de dag heel snel. Want je hebt natuurlijk uiteindelijk maar een minuut op de catwalk. Maar als je eenmaal vriendinnen hebt en je hebt leuke gesprekken met iedereen en je kent ook...   op een gegeven moment de makeup artists. Ik vond shows eigenlijk altijd heel leuk.

Leuk! Want je moet natuurlijk aan bepaalde maten voldoen en je gaf aan dat je dat best wel lastig vond. Werd je daar dan ook uiteindelijk op afgewezen of heb je tijdig gezegd van oké ik ga dit gewoon niet redden. Ik heb eigenlijk nooit dat ik ben afgewezen op mijn maten. Ik had eigenlijk altijd wel de juiste maten, ik was wel altijd aan de dunne kant ik had echt een kleine heupmaat.   Wat woog je? Ik woog toen ongeveer 50 kilo, dus met mijn lengte is dat wel heftig.

Want wat weeg je nu dan? Ik weeg nu 20 kilo meer dus voor mijn gevoel een stuk gezonder. Ik heb ook meer vrouwelijke vormen. En op dat moment dat je hebt gezegd ik stop ermee, heb je daar nu spijt van? Nee, eigenlijk helemaal ik kijk met heel veel plezier terug op wat ik gedaan heb. Ik heb er gewoon vrede mee. Ik zit nu hartstikke lekker m'n vel. In het begin vond ik het wel lastig omdat ik aankwam en mensen zeiden van...   oh je bent dikker geworden, dat las ik wel is op Instagram dat ik dacht van oke...

Maar ik ben nu wel lekker gezond, ik zit lekker in men vel, ik studeer aan de hotelschool   ja tuurlijk vind het leuk wanneer ik af en toe op een shoot ben om nog modellen werk te doen maar het is niet zo dat ik denk...   had ik maar nooit weg gegaan. Het prikkelt niet meer? Nee. Je zou het dus ook niet meer doen? Alleen voor de leuk. Ja, ik zou het wel naast school leuk vinden om  te doen maar nooit meer fulltime dat is echt wel...   een hoofdstuk wat ik achter me gelaten heb. Vind je dat er iets zou moeten veranderen in de mode industrie...   zo ja waarom? ik denk dat er op dit moment gewoon een markt is voor twee... 

extreme kanten. Er is een kant voor hele dunne modellen wat dan straight wordt genoemd, de size 0   En er is plus size, maar voor mijn part mag er ook gewoon  een grote markt komen voor alles wat daar tussenin  zit.... en erbuiten. Soms heb je gewoon een  bepaald lichaamstype en dan kan je dat niet echt...   veranderen. Ik heb ook gezien dat mensen te dun zijn om een model te zijn. Je hebt nu niet echt een een markt voor iedereen  en dat zou ik wel heel mooi vinden dat je met maat...  

38 zoals ik nu heb ook gewoon lekker aan het werk kan. Ik denk dat dat ook een gezonder idee gaat...   geven want er is nu wel soort van beweging in  het beeld in de modellenwereld er is nu plus size... dat is al heel goed maar dat sluit dan weer andere mensen buiten. Dus ik denk als er gewoon voor iedereen een markt is dat dat echt heel erg zou helpen. Je hebt grote show gelopen en mooie ervaringen meegemaakt, wat zijn de dingen waar je nu echt op terugkijkt en denkt van... wauw, dat heb ik gewoon wel even gedaan.

Ik denk toch dat ik een jaar lang voor Louis Vuitton gewerkt heb. Dat is wel echt... Ja je kwam ook binnen met een Louis Vuitton tas. Ja, supporting the brand. De designer Nicolas Ghesquière vond mij echt heel erg leuk en het was heel fijn om met hem te werken. Daar heb ik echt van genoten. De Dolce & Gabanna show was ook een belevenis. Want dat zijn echt 2 over de top mannen We moesten tijdens de show ook heel diva lopen en lachen en dat had ik eigenlijk nog nooit gedaan Dus dat was ook echt een ervaring. En ik heb ook wel gekke shoots gehad waarvan ik op het moment... dacht van waarom moet ik al deze rare. posities doen. Zoals? Voor welk merk? 

Voor Just Magazine heb ik een keer geshoot en toen moest ik echt allemaal rare posities doen en rare kleding aan. Heb je nog foto's daarvan? Ja, ik heb de foto's nog Die komen nu in beeld. Gaan we erin editten, super leuk om te zien. uiteindelijk vond ik dat ook wel een hele vette shoot. ze zien altijd wel een soort van het plaatje. Dus om dan dan terug te zien, vind ik wel echt vet. Vaak sta je op set en denk je wat ben ik aan het doen.

En dan zie je het eindresultaat en denk je ohja ik snap het. Tof! En ik kan me ook wel voorstellen bij jou... Je hebt show's gelopen voor hele grote merken, je bent een topmodel... Daar vinden andere mensen wel heel erg wat van denk ik. Hoe voelde dat op dat moment voor jou? Besefte je het? In het begin dachten mensen van mijn school...

Ik kom uit een best wel klein dorp en daar dachten ze dat haalt ze toch nooit. 'je word model, dat lukt toch nooit' dat was in het begin een beetje. En toen ik uiteindelijk een soort van doorbrak toen zeiden ze allemaal oh geweldig en zijn ze me allemaal gaan volgen Ik had het op dat moment zelf niet echt door, dat ik echt zo geweldig was.

Je wilt steeds meer en steeds beter. Tuurlijk als je hoort je mag Louis Vuitton lopen dan denk je geweldig   maar nu pas, nu ik erop terugkijk denk ik van heb dat heb je wel even geflikt Mel. Jaren later, het is echt wel tof om het aan je kinderen te vertellen. Het hele modellenwereldje eist natuurlijk ook wel een beetje zijn tol, mentaal, lichamelijk...Hoe heb je het mentaal ervaren? In het begin had ik heel erg last van heimwee wat ik op een gegeven moment wel echt een beetje aan de kant heb kunnen zetten.

Hoe heb je dat gedaan? Eigenlijk echt goed naar mijn moeder geluisterd... van dit is iets wat ik wil, dan moet ik daar ook voor gaan. Dat heb ik echt een beetje geaccepteerd en gewoon uit kijken naar de momenten die je wel hebt met...  

je familie want je mist natuurlijk ook wel eens een verjaardag of een feestje of iets. Want je kan niet bij alles zijn. Op een gegeven moment had ik mentaal ook echt wel vrede daarmee...  maar het lange wachten, de afwijzingen en het constant in shape blijven dat eist ook wel z'n tol... op je mentale gezondheid dus op een gegeven moment heb ik daar wel een beetje moeite mee gehad En hoe ben je daarmee omgegaan op dat moment? Ik heb daar veel met mijn agency in Parijs... over gepraat, dat was echt heel fijn als  ergens mee zat dan kon ik naar hun toe. Ik heb het wel heel lang opgekropt maar ik heb het uiteindelijk ook gedeeld met mijn moeder En dat heeft uiteindelijk tot het besluit geleid van dan stop ik er nu mee Het is niet alleen de maten en het in shape blijven wat mentaal wat doet maar ook gewoon de hele wereld zegmaar   Het is heel hard. Je maakt mooie dingen mee maar je moet er wel echt wat voor over hebben.

Het is een hele mooie wereld. Maar het kent ook wel de andere kant. Bijzonder maar wel tof dat je dit allemaal hebt meegemaakt. Ik denk dat je ook terugkijkt op een hele mooie periode. Ik heb nog een paar vragen  

We hebben de kaartjes, het zijn wat diepgaandere vragen dus we gaan er gewoon een paar doen Als je terug in de tijd zou kunnen gaan wat voor advies zou je dan geven aan je jongere zelf? Ik denk, niet zoveel aan jezelf twijfelen. Als ik van een casting terug kwam en ik werd niet uitgekozen... Dan dacht ik al heel snel: Dat andere dunne meisje zal vast wel gekozen zijn... Dan ging ik heel erg twijfelen aan mezelf en ik denk als je dat niet doet dan kom je ook veel zelfverzekerder over. Je moet het gewoon niet zo persoonlijk nemen dat had ik echt graag tegen mezelf willen zeggen. Ging je jezelf vergelijken met andere? Ja, als je in ruimte zit vol met 20 modellen en je kijkt om je heen dan denk je toch van zij heeft en mooier gezicht  zij heeft een dunner lichaam dan ga je jezelf wel vergelijken ja.

En hoe ging je daar op dat moment dan mee om? Dat was heel verschillend Want als je een afwijzing kreeg, dacht je dan: dat model zou het wel zijn geworden? Dat dacht ik vaak, soms heb je wel door ze zoeken een bepaald iemand, dat ben ik gewoon niet. Maar af en toe denk je ook ik dacht juist dat ik heel goed bij dit merk paste en dan gaan ze voor dat meisje. Wat heeft zij nou wat ik niet heb en dan ga je wel een beetje aan jezelf twijfelen. En dat moet je dus niet doen. Nee, dat had ik echt graag willen zeggen maar... ik was ook nog wat jonger. Ik ben nu 22 dan ben je wel op een ander mentaal niveau. Maar als ik dat toen had geweten. Dat had me wel geholpen. Dus tip voor jongere modellen...

Niet aan jezelf twijfelen! Zijn er dingen in jouw modellen carrière die je als heel heftig hebt ervaren. Het is wel dat ik om me heen heftige dingen heb gezien. Ik ben zelf nooit van het extreme modellen dieet geweest. Wat altijd het beeld is: Koffie en sigaretten, je doet het er maar mee.   Maar ik heb wel om me heen ook gezien dat veel modellen naar drugs grepen om af te vallen.

Ik heb om me heen en ook verhalen gehoord van veel cocaine gebruik in de modellen industrie. waardoor modellen dus dunner worden of dun blijven Ik heb het gelukkig zelf nooit gedaan. Dat is iets wat je wel veel om je heen ziet: koffie, sigaretten en cocaïne. Dat zijn wel een beetje dingen... in de modellen wereld die worden ervaren als middelen  om af te vallen. Niet bij iedereen natuurlijk...

Ik heb dat niet vaak gezien maar dat  zijn wel dingen die je hoort of ziet. dat zijn wel echt heftige dingen. En wordt dat vanuit hun agency getolereerd? Hoe zit dat? Ik weet niet, ik hoop het niet. Nee vanuit mijn agency is er ook nooit gezegd doe maar dit dan val je af. Dat is wel iets wat ik heel heftig vond om mee te maken dat dat gewoon veel gebeurd Heb je veel geld verdiend met modellenwerk en maakt het gelukkig? Het geld maakt zeker gelukkig. Ik heb lekker geld verdient en mooie dingen van kunnen doen en van kunnen kopen en ik heb dat ik altijd gezegd van...  

als het me niks oplevert dan dan kun je het natuurlijk doen voor de mooie ervaringen maar dan had ik het...   denk ik nooit zo lang gedaan ik had wel zoiets van  oké dan kan ik gewoon lekker mijn spaarrekening opbouwen En dan kan ik misschien mijn  opleiding betalen en dan heb ik er later ook...   wat aan. Want de mooie ervaringen  blijven ook hangen natuurlijk maar als ik het alleen...  daarvoor had gedaan dan had ik het wat korter gedaan Dus eigenlijk door het geld heb je gedacht... ik ga er gewoon mee door. Ja ook door de mooie ervaringen maar het is een beetje fifty-fifty

Want ik kan me ook wel voorstellen, het eist z'n tol, mentaal maar ook lichamelijk Dat mensen zeggen: je verdient er veel geld mee, je mag niet zeuren. Ja dat zeggen veel mensen inderdaad. En als ik het er over heb met mensen hoor ik ook wel eens... Hoebedoel je zware dagen, je maakt alleen maar een paar foto's. Maar dat is niet zo. Je kan ook wel is een dag op je benen moeten staan. 10 uur lang op je benen staan, dan ben je echt kapot.   Mensen weten niet hoe zwaar het af en toe kan zijn.

Het zijn echt wel vooroordelen over die wereld. Ja je vliegt de hele wereld over, je krijgt gratis dingen... en je maakt een paar foto's. Dat is de glamour maar je hebt ook de andere kant. Wat is het aller gekste dat je ooit als model meegemaakt hebt? Het allergekste...   Je mag ook pas zeggen hoor. Doe maar pas. Ik wet het oprecht niet, ik kan even niks bedenken.

Niet dat ik denk, ik heb echt een keer iets heel geks meegemaakt. Ook niet dat je dacht dit is echt een apart design? Ik heb wel een keer een hele aparte show gelopen, dat was Manish Arora in Parijs. Die man kwam uit India geloof ik, het was hele extravagante kleding. Ik zag het uiteindelijk en dacht het past gewoon in het plaatje. Maar op dat moment dacht wat heb ik nu aan.

Ik kan me wel voorstellen dat je iets aanhebt als model zijnde, wat misschien niet jouw eerste keuze is... Je moet het alsnog verkopen aan de klant. Hoe doe je dat? Je moet eigenlijk gewoon lekker stevig in je schoenen staan en die catwalk rocken... en dan komt het gewoon goed over. Dat heb je de ene keer natuurlijk meer dan de andere keer.

Want als ik in Dolce & Gabbana liep voelde ik me wel mooier dan in die gekke roze kleding. Maar het is wel hun werk en wat zij mooi vinden en wat zij willen verkopen dus dat moet...   je gewoon een beetje accepteren, je zal niet alles mooi vinden natuurlijk Voel je je wel altijd mooi? Niet altijd, je hebt ook wel eens gekke make-up...

Wat jij nooit bij jezelf zou doen maar ja dat hoort er gewoon bij. Heb je beelden van de show van de Indiaase designer? Ja, daar heb ik beelden van. Komen ze weer. Het is altijd heel tof om te zien, je kan het wel horen maar het is wel grappig om dat dat inderdaad ook echt te zien. Als je nu weer 16 zou zijn zou je dan iets anders  doen zo ja, wat dan en zo nee, waarom niet.

Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat modellenwerk mij echt veel  geleerd heeft over mezelf en heel zelfverzekerd...   en ook gewoon heel independent heeft gemaakt.   Dat ik gewoon op mijn eigen benen kan staan en..   vanaf jongs af aan heb ik dat al geleerd en de discipline die ik nodig had heeft me ook...   echt wel verder gebracht. Dus ik denk niet  dat ik ooit een andere keuze had gemaakt. Mooi. Mooie afsluiter. Super tanks voor  je openhartigheid en het delen van je ervaringen   

Wellicht heb je nog een leuke tip voor de jongeren modellen. Ik zou zeggen gaat vooral doen...  het is hartstikke leuk, maar blijf gewoon niet  hangen in een negatief zelfbeeld en weet ook als...   iets ongezond voor je lichaam is. Dat is denk ik de grootste les. Dankje. Graag gedaan.

2021-03-20 17:41

Show Video

Other news