Nonsense China will NOT Collapse, Top 10 reasons why China will not collapse soon, Facts & figures

Nonsense China will NOT Collapse, Top 10 reasons why China will not collapse soon, Facts & figures

Show Video

mirmengjesi zonja dhe zoterinj mire se erdhe ne videon time te re ne videon e sotme do te flas per nje teme te vecante pse mendoj se te gjitha keto histori jane ne te gjithe youtube ne te gjithe lajmet se ekonomia kineze eshte gati te kolapsi eshte nje bllokim absolut bs absolut djema dhe unë jam këtu për t'ju shpjeguar pse thjesht për t'ju bërë të qeshni, do t'ju tregoj disa shembuj të njerëzve që parashikojnë se ekonomia e Kinës është gati të shembet e para që thotë eksperti i Kinës që duhet të kishim i shqetësuar për këtë shumë kohë më parë dhe merre me mend se kush është eksperti i Kinës, askush tjetër përveç Gordon Chang-ut dhe ky djalë që nuk e di se kush është shumë prej jush që nuk e dinë se kush është gordon chang ky djalë ka parashikuar që ekonomia kineze të jetë në kolaps. për 20 vjet ai ka shkruar dy ose tre libra për të dhe çdo parashikim i tij ka dështuar dhe me sa duket ai është ende një ekspert i Kinës dhe kjo është absolutisht qesharake që vjen nga Fox News dhe është absolutisht qesharake djema që ky djalë po thotë se nuk ai i dha fund kolapsit të ekonomisë së Kinës sapo u përkeqësua 1.4 milion shikime fundi i një epoke ky djalë po thotë se janë 29 ditë që do të shembet 1.7 milion shikime dua të them që njerëzit janë ata që janë vërtet budallenj përpara afatit. Kina ka përfunduar ju e dini që shumica e njerëzve do të humbasin gjithçka ju e kuptoni krizën ekonomike kineze, ju e dini qartë se ne këtu um ju keni marrë kolapsi kinez është bërë ka filluar përplasja kineze ju e dini gjithçka që shihni është se Kina po shembet rënia e Kinës ju e dini të gjitha këto klikim e bëjnë karrem fillova ti e di unë duhet t'ju them djema 85 trilion fatkeqësi 28 trilion fatkeqësi vendoseni djema ejani 9.2 trilionë fatkeqësi

sapo ka filluar ju e dini 25 ditë ky djalë po thotë 25 ditë dhe më lejoni t'ju them diçka që e bëri këtë video dy javë më parë ju mund të shihni se është bërë dy javë më parë dhe nëse merrni 25 ditë nga 14 ditë çfarë keni, keni pak më shumë se një javë, kështu që ky djalë po thotë se ekonomia kineze do të shembet për pak më shumë se një javë, dua të them hajde djema që do ta besojnë këtë katrahurë vetëm idiotët do ta ndjekin atë dhe ky djalë ka 2.2 milionë abonentë ju e dini se ky djalë nuk ka asnjë ide për Kinën dhe idiotët do ta ndjekin këtë djalë dhe besojnë gjithçka që ai thotë, dua të them hajde pas një jave ai duhet të jetë duke u ndjerë vërtet budalla pas një jave nëse Kina nuk shembet dhe njerëzit që ndjekin kanalin e tij duhet të ndihen edhe më budallenj, ndoshta ata nuk ndihen budallenj, ndoshta janë thjesht budallenj , atëherë ka më shumë djem, dua të them se duket se kjo është e përhershme me steroid falimentoi në 27 ditë, thjesht vazhdon, thjesht vazhdon janë njerëz që janë budallenj që ndjekin kanale të tilla dhe bien viktima të karremit të klikimeve dhe bien viktima të gjithë këtyre historive qesharake sa budallenj janë njerëzit seriozisht sa budallenj janë njerëzit në fund dhe une e ndiqja kete kanal tldr eshte nje djalosh britanik pse ekonomia kineze po shembet ai e shkroi kete pese muaj me pare a eshte shembur jo absolutisht qesharake dhe ai mori gordon chang ketu perseri ekonomia kine po shembet më shumë tani se kurrë Gordon chan pesë vjet më parë shiko pesë vjet më parë dua të them hajde djema seriozisht kështu që për tre dekada tani shumë nga vëzhguesit më të thellë në botë po flasim për ekspertë të Kinës të ashtuquajturit ekspertë të Kinës youtuberë që mendojnë se ata të gjithë ekspertët e Kinës po parashikojnë se ekonomia kineze do të shembet brenda 30 ditëve brenda 20 ditëve brenda 10 ditëve brenda 40 ditëve, dua të them që është absolutisht qesharake që nuk kam pasur kurrë kaq shumë bs gjatë gjithë jetës sime, ju keni ekspertë të Kinës si p.sh. si Gordon Chang i cili ka fituar jetesën duke bërë libra të ndyrë për rënien e Kinës për 20 vjet tani dhe parashikimet e tij nuk janë realizuar kurrë, por njerëz të tillë marrin kohë transmetimi në të gjithë kanalet e lajmeve amerikane, është absolutisht qesharake dhe pastaj i keni të gjithë këta youtuberë të cilët mendojnë se janë ekspertë të Kinës që thonë se do të ketë një kolaps të një numri të madh të ekonomisë kineze dhe hh, është thjesht klikim karrem, djema, klikim absolut, disa nga këto video që kam parë kanë marrë 1.7 1.8 mil. luani shikime 1.8 milion shikime

jam aq xheloz sa do doja të kisha shikime të tilla por nuk do të kisha kurrë diçka të tillë sepse flas të vërtetën në krahasim me shumë gjëra të klikimeve që shihni atje, kështu që për tre dekadat e fundit ju kam parë gjithashtu Kinën të ngatërron pritjet ekonomia e Kinës është kthyer në norma rritjeje dyshifrore uh Kina nxori nga varfëria mbi 800 milionë njerëz 35 vjet më parë të ardhurat për frymë të Kinës ishin treqind dollarë vetëm dy për qind prej nesh për frymë PBB dhe 800 milionë apo edhe Ashtu si një miliard kinez ka jetuar nën varfëri ekstreme sot, ai krenohet me më shumë miliarderë në dollarë se çdo vend tjetër, por pritet të shembet më në fund um duke filluar me kolapsin e pronës um, kështu që javën e parë të 2022 gjërat dukeshin shumë mirë për ekonominë kineze um ata sikur të kishin pritur 5.5 rritje për vitin, kështu që gjërat po dukeshin shumë rozë, atëherë siç e dini në shkurt filloi lufta në Ukrainë ose do të them operacioni ushtarak special dhe t ka ngatërruar shumë gjëra sepse kishe çmimet më të larta të naftës dhe çmimet më të larta të gazit dhe nuk është vetëm ekonomia kineze ajo që ka vuajtur shumë, është e gjithë ekonomia e botës që ka pasur vështirësi jo vetëm që çmimet e gazit kanë shkuar në një ekstrem niveli, por edhe zinxhirët globalë të furnizimit janë hedhur në kaos, kështu që kjo është arsyeja pse jo vetëm ekonomia kineze ka pasur vështirësi, por edhe pjesa tjetër e botës gjithashtu dhe siç e dini, euroja e Britanisë së Madhe dhe Shtetet e Bashkuara kanë vuajtur nga recesioni norma shumë të larta inflacioni Normat e inflacionit në Britani ka shkuar mbi 10 përqind uh ndoshta rreth 20 përqind deri në janar 2023 euro uh inflacioni shkon deri në dhjetë përqind në Amerikë inflacioni deri në tetë përqind shkon në 10 gjithashtu kështu që gjërat janë shumë shumë mirë jo e mirë për pjesën tjetër të botës dhe norma e inflacionit kinez është ende nën tre përqind, besoj se është 2.7 përqind për momentin, kështu që ka ende shumë hapësirë ​​për të bërë sipas ekonomisë kineze kështu që gjëja e parë që duhet të kuptoni se sistemi kinez është i ndryshëm nga ai perëndimor i ndryshëm nga ai perëndimor i ndryshëm nga sistemi financiar perëndimor, së pari dua të shpjegoj se këndvështrimi afatgjatë ose ai perëndimor afatgjatë pikëpamja e sistemit kinez ndryshon shumë nga ajo që funksionon kudo tjetër Kina shtyn drejt kapitalizimit të tregut të lirë një shkallë kontrolli politik që shumë vëzhgues e konsiderojnë të papajtueshme me rritjen e qëndrueshme, përzierja mund të ketë funksionuar kështu që arsyetimi shkon për dekadat e fundit, por në një çështje të logjika ata besojnë se sistemi nuk mund të vazhdojë më, vëzhguesit e avancojnë këtë hipotezë në një shkallë rrëshqitëse duke filluar në një ekstrem me pikëpamjen se demokracia liberale është zgjidhja e vetme për problemet themelore të historisë njerëzore, në kontrast me liderët kinezë që shtyjnë për kontroll me mënyrën se si këto tregje duhet të të jetë vetë-rregullues dhe i lirë me botën në ekonomitë e mëdha marrin rezultate të caktuara sociale kalon përmes kombinimeve të ndryshme të shteteve dhe tregjeve, kështu që ju mund të shihni se në perëndim asnjë ekonomi e përparuar nuk praktikon fundamentalizmin ekstrem të tregut të lirë që lejon tregjet financiare të jenë jo vetëm vetërregulluese dhe të lira dhe nëse ndonjë e kishte bërë këtë më parë, saktësisht asnjëri prej tyre nuk e bëri më pas. Kriza financiare globale 2008 kjo është hipoteza në fakt rruga e vetë Kinës drejt zhvillimit ndryshon nga kudo tjetër . Unë dua të bëj një hap prapa dhe të shikoj një histori të historisë financiare ekonomike të Kinës dhe në kohën më të fundit mendoj se besoj se ishte java e parë e 2016 2015 2016 ishte hera e fundit që ekonomia e Kinës kishte vuajtur, kështu që pas paqëndrueshmërisë së tregut financiar të verës 2015 rregullatorët kinezë kishin njoftuar ndërprerësit që do të instaloheshin në vitin e ri kur tregu do të zhvendoset më shumë se pesë për qind ndalon tregtimin për 15 minuta. më shumë se shtatë për qind pezullimi i pezullimit uh tregtimi për ditën e vështirë për rregullatorët e Kinës ishte se në ditën e parë të funksionimit të tyre c ndërprerësit kishin mbyllur tregun deri në orën 13:00 dhe vetëm 3 ditë më vonë, më 7 janar, tregu u detyrua të mbyllej sërish këtë herë 29 minuta pas hapjes në mëngjes, dy zhvillime të tjera nxitën një shqetësim në dhjetor 2015, rezervat e këmbimit valutor kinez ranë një rekord 108 miliardë dollarë në fund të një viti që pa rënien e parë vjetore, rezervat ranë 17 për qind që nga kulmi i qershorit 2014 në 3.33 trilionë Kina po digjej përmes shumë rezervave valutore për të mbrojtur monedhën e saj, edhe pse rembmb-i ra gjashtë për qind kundrejt dollarit amerikan. gjatë vitit 2015, duke treguar mungesën e besimit të tregjeve në të ardhmen ekonomike të Kinës,

shqetësimi tjetër i madh në mendjet e vëzhguesve ishte ngadalësimi i ekonomisë reale të Kinës shumë larg nga shfaqja e rritjes dyshifrore PBB-ja e Kinës pritej gjerësisht të kthente ndoshta vetëm 6.9 zgjerim në vitin 2015. ndërsa kjo norma e rritjes do ta kishte zili çdo ekonomi tjetër të madhe, do të ishte gjithashtu më e ulëta e Kinës në 25 vjet, dua të kujtoj se në vitin 2005 PBB-ja e Kinës arriti në 2.3 trilionë një normë rritjeje 12, atëherë Kina gjeneroi një rritje në vlerën ekonomike prej 274 miliardë në 2015, megjithatë PBB-ja e Kinës arriti në 11.3 trilionë shtatë për qind rritja në atë ekonomi e rrit vlerën me 790 miliardë pothuajse tre herë se një dekadë më parë , pra në fund PMI jo-prodhuese e Kinës në vitin 2015 qëndroi në 54.4 një 16 muaj më i lartë, ndoshta

PMI i ulët i prodhimit sinjalizon saktë një ngadalësim dramatik ose thjesht mund të sugjerojë të tregojë se Kina po kalon tranzicionin e saj strukturor të goditur, por numrat përbëjnë vetëm një pjesë të historisë këtu ku bota rrokulliset bie vazhdimisht për shkak të ndikimeve të jashtme si lufta në Ukrainë dhe çështje të tjera gjeopolitike, kështu që në gusht 2015, Kina ndoqi këshillat e FMN-së dhe lejoi kursin e këmbimit të çdo mëngjesi të fiksuar në nuancat e mbrëmjes së kaluar , qeveria e afërt e Kinës ka mësuar shumë nga ato ditë dhe veçanërisht nga ekonomitë e përparuara që bizneset duhet të mbledhin më shumë financa përmes tregjeve të kapitalit dhe atyre tregjeve rreth n ofroni opsione tërheqëse për konsumatorët, por tregjet financiare të Kinës ende mbeten mjerisht të pazhvilluara, ju duhet të kuptoni se Kina është ende një vend në zhvillim nuk është ende në fazën e zhvillimit të drejtpërdrejtë dhe tregjet e saj nuk janë në fazën e avancuar të ekonomisë, kështu që Kina me të vërtetë ka mësuar nga 2015 dhe ju e dini se viti 2015 nuk është vërtet një kohë e gjatë, ishte vetëm shtatë vjet më parë dhe në të vërtetë shumë ngjarje të fundit kanë ndodhur në Kinë për të cilat po flasim, po flasim për thatësirat dhe valët e të nxehtit që po flasim për atë që po ndodh në ukrainë po flasim për këtë gjë të shkëputur që po ndodh me Shtetet e Bashkuara, po flasim gjithashtu për rrëzimin e flluskës së banesave, kështu që ka shumë faktorë kryesorë të cilët njerëzit supozojnë se Kina nuk mund ta përballojë atë dhe ata' do të rrëzohet në çdo kohë së shpejti, por ata kanë thënë se mbi 10 20 vjet, kështu që unë do të kaloj pjesën tjetër të prezantimit dhe do t'ju tregoj me numra dhe shifra se si ekonomia kineze nuk është reale dy të shembet dhe nuk po shembet së shpejti, kështu që të gjithë këta njerëz që po klikojnë se ekonomia kineze është gati të shembet, janë vetëm shumë djema bs dhe të gjithë ju njerëz inteligjentë atje që po dëgjoni kanalin tim ju e dini mirë ju e dini krahasuar me 2 milionë që dëgjojnë karremin e klikimit dhe gëzohen vërtet duke shkumëzuar në gojë duke menduar se po ekonomia kineze është gati të shembet po le të festojmë ju e dini se është mendim i dëshiruar djema mendim i dëshirueshëm e vërteta është në këtë prezantim këtu kështu që le të fillojmë me monedhën që juani kinez po bie kundrejt dollarit dhe ka rënë për disa muaj, por kjo është për shumë faktorë që ju e dini se dollari amerikan në fakt është rritur kundrejt të gjitha monedhave të tjera në botë, kjo ndodh sepse Shtetet e Bashkuara kanë monedhën rezervë botërore si dollari amerikan dhe sa herë që ka ndonjë problem me botën sa herë që ka probleme me recesionin sa herë që ka probleme me inflacionin sa shumë e vendeve kanë tendencë të bëjnë është se ata priren të blejnë shumë prej nesh dollarë dhe kjo është për shkak se dollari është një monedhë rezervë botërore dhe konsiderohet e sigurt dhe e qëndrueshme , kështu që shumë ekonomi të përparuara dhe shumë ekonomi në zhvillim, si dhe atë që bëjnë gjatë kohë të vështira është blerja e dollarit amerikan dhe shumë vende anembanë botës kanë blerë dollarin amerikan, kjo do të thotë se dollari amerikan po forcohet edhe pse ekonomia amerikane është tani në recesion, inflacioni po del jashtë kontrollit. kostoja e jetesës në ne është vërtet shumë e keqe , megjithatë dollari amerikan po ecën shumë mirë ky është një lajm i mirë dhe një lajm i keq për shumë arsye lajmi i mirë për Kinën është sepse juani kinez po bie në vlerë, eksportet e tyre do të jenë më të lira. Kina është një vend eksportues ata kanë një suficit prej 101 miliardë dollarë në muaj dhe ky është një tepricë eksporti që do të thotë se mallrat kineze do të shiten më lirë në pjesën tjetër të botës, lajmi i keq është kostoja e energjisë dhe nëse rezerva botërore valuta bëhet në dollarë amerikanë , kostoja e energjisë do të jetë më e lartë sepse juani kinez është më i ulët dhe dollari amerikan është më i lartë , kështu që kjo do të thotë se kostoja e energjisë do të jetë më e lartë, kështu që edhe vendet si Kina, india do të vuajnë shumë. më shumë sepse ato janë energji të mëdha dhe ju i njihni importuesit e naftës dhe gazit nga pjesa tjetër e botës, megjithatë për shkak të gjeopolitikës Kina po blen shumë gaz rus shumë naftë ruse dhe ata po e blejnë atë në monedhat e tyre kështu që po e blejnë atë. në rubla ata po e blejnë atë në juan në mënyrë që kjo do të thotë se ata nuk janë të varur nga dollari amerikan në monedhën rezervë botërore për të blerë energji nga vendet e tjera e njëjta gjë që ndodh në Indi ata po blejnë shumë gaz rus dhe shumë rus nafta gjithashtu, kështu që lajmi i keq për dollarin amerikan është sepse dollari amerikan po rritet po rritet në çmim, në fakt është një lajm i keq për ne eksportet që do të thotë se eksportet do të jenë më të shtrenjta dhe vendet e tjera do të duhet të blejnë mallra më shumë. ve nga SHBA në krahasim me blerjen e tij nga Kina për shembull, kështu që do të shihni se shumë vende fillojnë të blejnë mallra larg jush në Shtetet e Bashkuara gjithashtu Shtetet e Bashkuara kanë një deficit tregtar deficiti i tyre tregtar është rreth 89 miliardë tani dhe ne po flasim për mbi një trilion um në vit dhe ky është një lajm i keq për ne, sepse nëse monedha juaj është shumë shumë e fortë dhe keni një deficit tregtar, eksportet tuaja do të ulen dhe importet tuaja do të rriten që do të thotë deficiti juaj tregtar do të rritet edhe më shumë dhe kështu funksionon djema, kjo është ekonomia, ju jeni të mirëpritur të kontrolloni shifrat, nëse dëshironi , gjëja tjetër për të cilën do të flisja është juani kinez kundrejt euros. shih po rritet um mund ta krahasoni me paundin britanik

uh po rritet gjithashtu kështu që e vetmja monedhë që po bie kundrejt duket të jetë dollari amerikan i cili dhe siç e dini euro dhe paundi britanik janë monedha mjaft të forta um kështu që u1 kineze është në të vërtetë duke mos bërë atë keq y um, është vetëm dollari amerikan, valuta rezervë që po ecën shumë mirë për momentin dhe kjo nuk është një gjë e mirë pasi jua kam shpjeguar numër tre investimet e huaja direkte, kështu që investimet e huaja direkte janë në thelb një tregues se sa besim ka një vend ka për investime të huaja për vendet e tjera për të derdhur para, kështu që e gjithë kjo bisedë për shkëputjen e SHBA nga tregu kinez është një ngarkesë bs djema nuk po ndodh, ka gjithnjë e më shumë kompani ne që investojnë në Kinë dhe ka shumë evropiane dhe të tjera kompani nga e gjithë bota ende investojnë në Kinë dhe ky investim i huaj direkt po rritet nga viti në vit dhe thotë këtu se është zgjeruar me 17.3 për qind në shtatë muajt e parë të vitit në terma dollarë amerikanë, fluksi hyrës u rrit me 21.5 vjet më parë - viti 223.92 miliardë, kështu që ju mund të shihni se janë shumë para ose investime të huaja direkte që vijnë në Kinë dhe kjo po rritet vit pas viti dhe nëse nuk do të kishte asnjë besim në markën kineze et ose nëse mendoni se tregu kinez është gati të shembet, pse dikush që njihni do të investonte para në një vend që do të shembet, nuk ka kuptim, kështu që të gjithë këta njerëz që thonë se ekonomia kineze është gati të shembet, pse do të kushdo që investon para në atë treg, atëherë me siguri vetëm mendo nëse ekonomia kineze do të shembet , atëherë me siguri ka kuptim që kompanitë të tërheqin para në vend që të shtyjnë para dhe mund të shihni këtu gjatë kësaj periudhe investime nga republika e Koresë së bashkuar shtetet Japonia dhe Gjermania u rritën me 44.5 për qind respektivisht 33 36.3 për qind 26.9 dhe 23.5, kështu që këto janë shifra të mëdha të mëdha dhe të gjitha këto që flasin për ekonominë kineze do të shembet.

't'ju them se numrat e djemve nuk numërojnë PBB-në katër, kështu që parashikimi i PBB-së është ulur nga Goldman Sachs dhe nga numera, kështu që numura ka ulur rritjen e PBB-së së Kinës në 2,8 për qind nga 3,3 për qind nt dhe Goldman Sachs e kishin ulur atë në 3 për qind, kështu që ende nuk është keq, ju e dini që duhet të krahasoni rritjen e PBB-së kineze në krahasim me pjesën tjetër të botës dhe siç e dini pjesa tjetër e botës po kalon një recesion të rëndë dhe duket sikur ata 'do të jetë në recesion për një kohë të gjatë , eurozona është në recesion, ekonomia e SHBA-së është në recesion dhe padyshim recesioni britanik është në ekonomi të ndryshme në recesion, më parë recesioni nënkuptonte që nëse ekonomia juaj ka rritje më të ulët për dy tremujorë radhazi, atëherë ekonomia është në recesion, megjithatë përkufizimi i përkufizimit të recesionit ka ndryshuar dhe ata e kanë ndryshuar atë shumë kohët e fundit, por më parë kjo do të thoshte se shumë njerëz duket se mendojnë se ekonomia kineze është gjithashtu nën recesion dhe përsëri nën përkufizimin e mëparshëm um ku ju keni dy të katërtat e rritjes negative Kina nuk e ka pasur atë, kështu që pse po i lëvizin postat e arit këtë vonë në ditë, ju e dini se Kina nuk është në recesion atje kam shumë njerëz që kam parë në internet shumë ekonomistë që thonë kinezët nën recesion, patjetër në recesion, jo sipas përkufizimit të mëparshëm dhe definitivisht jo sipas përkufizimit aktual, kështu që mund të thoni me vete haha ​​ekonomia kineze po rritet me tre përqind është me të vërtetë vërtet i ulët, por ju duhet ta krahasoni atë me pjesën tjetër të botës djema se sa mendoni se do të rritet ekonomia amerikane këtë vit, ju e dini që do të mendoja se do të ishte me fat që ata të rriteshin edhe 0.1 përqind ju e dini sa mendoni se do të rritet eurozona këtë vit sa mendoni se do të rritet ekonomia britanike këtë vit definitivisht nuk do të jetë një për qind definitivisht nuk do të jetë dy për qind as tre për qind kështu që kjo është një garë ekonomike mes Kina dhe pjesa tjetër e fuqive ekonomike perëndimore , kështu që për sa kohë që Kina ka rritje më të gjatë dhe më të madhe se ajo amerikane dhe më e madhe se euroja e vitit, atëherë ata janë të lumtur, ju e dini se tre për qind është ende shumë më mirë se ajo që atëherë ajo është amerika. n ekonomia parashikohet të rritet ju e dini dhe tre për qind është shumë që dini nëse shikoni nëse numëroni të gjithë këta faktorë të jashtëm që po flasim për luftën në Ukrainë ose operacionin special ushtarak që po ndodh atje për të cilin po flasim . inflacioni aktual që po ndodh në mbarë botën po flasim për

çmimet e gazit, çmimet e naftës po flasim për çështjet e zinxhirit të furnizimit uh po flasim për shkëputjen që po ndodh midis SHBA dhe Kinës, kështu që ka shumë faktorë të jashtëm po ndodh tani dhe tre për qind është një numër mjaft i mirë duke marrë parasysh të gjitha këto çështje që bota po ka dhe së fundi padyshim që ju keni marrë valët e të nxehtit që po ndodhin shumë çështje që lidhen me ndryshimet klimatike, ka shumë për të përmendur shumë faktorë të jashtëm, kështu që padyshim që tre për qind është mjaft mirë duke marrë parasysh atë që po ndodh në mbarë botën numri pesë pmi, kështu që indeksi i menaxherëve të blerjeve është një tregues shumë i mirë se si prodhimi i një vendi po e bën këtë përkufizimi i vërtetë i këtij është një indeks që mat ndryshimin e muajit të një muaji në aktivitetin ekonomik brenda sektorit të prodhimit, kështu që PMI-ja e Kinës ka filluar të rritet, kështu që ishte ulur në dy muajt e fundit për shkak të Covid-it për shkak të të gjitha këtyre çështjeve të tjera që Kina ka qenë duke u përballur, por tani kovit është pas tyre, përveç një ose dy bllokimesh ende në disa qytete, bllokime të vogla jo aq të mëdha sa ai që kishin në Shangai , megjithatë ka ende disa raste të mbuluara që vijnë këtu dhe atje, por nuk është aq keq sa ishte gjatë kohërave të disa muajve më parë, kështu që gjërat kanë filluar të kthehen në normalitet dhe më pëlqen se si këto gazeta perëndimore jo vetëm reuters këtu, por edhe kohët financiare që u pëlqen të pikturojnë derrin që duan për të përshkruar tablonë se ekonomia kineze po tkurret , prodhimi po tkurret, megjithatë nëse shikoni shifrat aktuale nuk është kështu dhe mund të shihni këtu aktiviteti i fabrikës kineze shtrihet në rënie ndërsa lakmia e nxehtësisë godet. Megjithatë , nuk është në rënie nëse shikoni shifrat aktuale dhe kjo është nga shifrat e tyre nga mënyra se si indeksi zyrtar i menaxherëve të blerjeve të prodhimit u rrit në 49.4 përqind kështu që nuk ka rënë, por në fakt u rrit me 49.4 në gusht nga 49 në korrik. kështu që mund të shihni se si ata përpiqen dhe ju e dini përzieni fjalët në titull aktiviteti i fabrikës shtrihet rënie dhe e njëjta në kohët financiare prodhimi i Kinës tkurret përsëri nuk është tkurrur përsëri është në fakt u rrit kështu që mund të shihni se si janë këto gazetat perëndimore që janë këta gazetarë plot me urrejtës dhe antikinezë kinezë dhe duket se nuk mund të shkruajnë ndonjë lajm të mirë për Kinën, kështu që u pëlqen t'ju pëlqejnë të njohin njerëz me tituj të rremë, por nëse lexoni përmbajtjen aktuale të um, do të shihni se pma pmi ka në të vërtetë u rrit në 49.4 në gusht krahasuar me 49 në korrik dhe siç e dini korrikun që ata kanë, ju e dini që Kina kishte shumë probleme dhe tani gjërat kanë filluar të kthehen në normalitet . pas tyre dhe shumë nga çështjet që ka pasur Kina gjatë muajve të fundit janë të gjitha pas tyre dhe tani ato kanë filluar të hapen përsëri, kështu që ju do të shihni këtë PMI që ju e dini që me të vërtetë do të shkojë lart gjatë muajve të ardhshëm, kështu që kjo është PMI e Kinës dhe ju mund ta shihni që nga nëntori i vitit të kaluar e deri në shkurt të këtij viti, Kina ka ecur me armë të plota duke u ndezur papritmas lufta në Ukrainë ndodhi dhe gjithashtu faktorë të tjerë si bllokimet dhe rreth muajit prill pati një bllokim të madh në Shangai. i gjithë Shangai ishte i mbyllur,

kishte qytete të tjera të mëdha si Shenzhen u mbyll gjithashtu, kështu që kishte disa probleme të mëdha me të cilat po përballej Kina gjatë asaj kohe , kështu që që atëherë Kina ishte rikuperuar në qershor dhe muajin e kaluar padyshim që kishin shumë probleme me nxehtësinë . dallgët dhe disa ndërprerje në të gjithë Kinën plus disa bllokime të tjera po ndodhnin rreth Kinës, kështu që kishte shumë probleme ende ato nuk janë kthyer në kapacitetin e plotë ende, por këtë muaj mund ta shihni se është një upwa Trajektorja e tretë, gjërat po kthehen në normale, padyshim që nuk është ende mbi pesë për qind, por po arrin atje dhe e kam thënë më parë se ata e kanë parë pjesën e pasme të Covid-it, ata gjithashtu kanë parë pjesën e pasme të valëve të të nxehtit dhe shumë çështje të tjera në mënyrë që gjërat të mund të kthehen në normalitet në muajt e ardhshëm dhe siç mund ta shihni është duke shkuar në një trajektore rritëse tani dhe nga muaji tjetër deri në shtator ju do të shihni që gjërat të kthehen në tregtinë normale të numrit gjashtë siç mund ta shihni nga këto shifrat suficiti tregtar për Kinën duket shumë shumë i mirë dhe vetëm për t'ju dhënë disa shifra mund të shihni këtu performancën e fortë të eksportit të korrikut e dërgoi suficitin tregtar të Kinës në një rekord 101 miliardë për muajin e parë për muajin, më falni kjo është hera e parë që ai ka tejkaluar pragun e 100 miliardë në krahasim me suficitin tregtar në korrik 2021 ishte vetëm 56.6 miliardë, kështu që imagjinoni se kjo Kinë ka një suficit tregtar prej 101 miliardë dollarë në muaj dhe nëse e punoni këtë në një 12 muaj , e dini se po flisni për 1.2 trilion këtu dhe kështu Kina ka 1.2 trilionë shtesë si suficit në një vit dhe këto janë shumë para që mund të bësh shumë me ato para dhe ta krahasosh atë me deficitin tregtar të mallrave të SHBA-së për të cilën po flasim për deficitin këtu dhe këtë suficiti nuk është ngushtuar në 89.1 miliardë dollarë në korrik 2022, kështu që nëse e zgjidhni atë brenda 12 muajve dhe nëse mesatarizoni atë brenda 12 muajve, ne po flasim për mbi 1 trilion deficit në një vit, unë e vlerësova atë mesatarisht sepse mund ta shihni nga muajin e fundit ishte 98.6 miliardë muajin e mëparshëm, kështu që ju mund të shihni se shkon lart e poshtë dhe mesatarisht e dini se funksionon rreth trilionë. këtu deficiti tregtar i Indisë u rrit në 85 87.5 për qind në 192 miliardë në 2021 2022

kundrejt 102.63 miliardë një vit më parë, kështu që deficiti tregtar i Indisë është pothuajse dyfishuar këtë vit në krahasim me vitin e kaluar dhe kjo nuk mund të jetë e mirë sepse India është një importues i madh i gazit dhe naftë dhe nëse ata blejnë shumë gaz dhe naftë dhe blejnë me ne valutë rezervë të dollarit, kështu që kjo do të thotë që ju do të duhet të blini më shumë, sepse dollari amerikan është rritur, rupia e Indisë është ulur kështu që ata do të duhet të paguajnë më shumë për këto blerje gazi dhe blerje nafte dhe kjo është arsyeja pse india po blen shumë nga rusia dhe po blen shumë me monedhën e saj që do t'i ndihmojë, kështu që le të flasim për eksportin e importeve, a do të krahasojmë atë që po ndodh në Kinë me atë që po ndodh në turqi çfarë është ndodh në sri-lanka për shembull dhe siç e dini, Sri-lanka nuk është një vend me tepricë eksporti, është një vend me deficit tregtar dhe po ashtu edhe Turqia ata importojnë më shumë sesa eksportojnë dhe ky është problemi kur ju importoni më shumë sesa eksportoni, atëherë monedha juaj është në rrezik sepse duhet të mbështetesh te rezervat valutore duhet të mbështetesh te dollari duhet të blesh gaz dhe naftë um duke përdorur monedhën rezervë të dollarit në mënyrë që të vë në rrezik dhe kur je në um një deficit tregtar në krahasim me tregtinë tepricë shumë furnitorë shumë vende do të ndalojnë së tregtuari me ju derisa të paguhen dhe ju e dini se një gjë më pak të çon në një tjetër dhe ju e dini që ndaloni së paguari sepse nuk keni para dhe shumë mallra pushojnë së qeni . dorëzuar dhe që ju e dini se zhvlerëson monedhën tuaj edhe më shumë, kështu që ka një problem me sri lankën që është një problem me Turqinë dhe shumë vende të tjera në mbarë botën që kanë probleme ekonomike, por kur vendi juaj ka një suficit tregtar mbi 100 miliardë në muaj, ju keni shumë mjete për t'u larguar nga telashet, kështu që nëse ekonomia juaj nuk po ecën mirë ose nëse jeni duke strehuar uh rrëzohen flluskat ose e dini se diçka e rëndësishme ndodh brenda ekonomisë suaj, ju keni mjetet që keni mjetet që keni para për të marrë veten nga telashet dhe kjo është arsyeja pse Kina nuk do të shembet së shpejti sepse ata kanë para për të dalë nga telashet nëse Kina po humbte para nëse Kina nuk po bënte para atëherë mirë po, mund ta kuptoj por ju e dini se Kina po bën shumë para djema ju e dini se ata kanë 104 miliardë njerëz që jetojnë në Kinë imagjinoni paratë që krijohen nga ata njerëz sa herë që dikush shkon për të blerë pazar në një supermarket të gjithë në çdo kohë që dikush shkon përdor transportin publik në çdo kohë. shkon dhe përdor një hekurudhë me shpejtësi të lartë në Kinë në çdo kohë që dikush bën çdo lloj transaksioni biznesi, ju e dini se paratë lëvizin nëpër Kinë dhe që kontribuojnë në rritjen e PBB-së dhe kur një person blen diçka në çdo vend nëse shkon në një restorant paguan për një vakt nëse blini një paketë cigare që të dini se çfarëdo që blini duhet të paguani taksë për të dhe këto janë taksa që i shkojnë qeverisë dhe padyshim që qeveria fiton para kur ju keni 1.4 miliardë njerëz që blejnë gjëra rreth Kinës që e dini imagjinoni paratë e taksave që qeveria do të bëjë kështu që qeveria kineze po fiton shumë para djema që ju e dini mos u shqetësoni për paratë dua të them se ata kanë para për të blerë rn per momentin dhe kinezet jane shume te mencur me parate thone se cdo qytetar kinez qe kursen ata kursejne parate e tyre jane shume te mire ne kursim um jane shume te mire ne investime ate qe bejne eshte ajo qe blejne prona dhe duken në terma afatgjatë, njerëzit kinezë janë shumë të mirë në kursim, kështu që edhe pse shpenzimet e tyre konsumatore janë shumë të ulëta për momentin dhe kjo ndodh sepse ju e dini se ka pasur shumë izolime në të gjithë Kinën, por Kina është ende e mbyllur nga mënyra se si nuk është mbyllur. me të vërtetë është hapur plotësisht ende dhe ka ende shumë njerëz

që nuk mund të udhëtojnë midis qyteteve dhe shumë çështje të tjera, kështu që kinezët po i kursejnë shumë paratë e tyre dhe do ta shihni pasi të dini muajt e ardhshëm pasi të jenë plotësisht mbi këtë të mbuluar dhe pasi ata të jenë plotësisht mbi të gjitha këto çështje të brendshme që ata kanë me valët e të nxehtit dhe gjëra të tjera që ju e dini, do të shihni se kinezët fillojnë të shpenzojnë përsëri , kështu që si përmbledhje, thjesht doja të shpjegoja se të kesh një tregti e madhe teprica për një vend ju jep sasi të mëdha mjetesh sasi të mëdha mjetesh, ju jep sasi të mëdha liri veprimi nëse ka ndonjë problem me ekonominë, ndonjë problem me vendin në vetvete, ju e dini që kinezët kanë shumë mundësi për të dalë nga problemet e shpenzojnë veten e tyre. nga telashet dhe ata kanë mjetet për ta bërë këtë, kështu që tregjet numër shtatë u zbuluan , kështu që unë do t'ju them djema që nuk jam këtu për të ngrënë ndonjë gjë, nuk jam duke u paguar nga qeveria kineze, nuk jam këtu për të përhapur propagandë ju e dini që do t'ju them ashtu siç është dhe tani nga ky artikull mund të shihni se stoqet kineze po bien, ato janë ende të mbuluara me bllokime që ndodhin gjithashtu në vende përreth Kinës, kështu që ato nuk janë plotësisht jashtë pyllit, por ka ende probleme në rreth Kinë ka shumë probleme, kështu që unë nuk jam këtu për të mbuluar asgjë, megjithatë mund t'ju them se gjërat nuk janë aq të këqija sa ishin disa muaj më parë kur u desh të mbyllnin plotësisht Shangain dhe Shangain siç e dini është th qyteti i tyre kryesor um një qendër e madhe prodhimi, aty shumë fabrika u desh të mbylleshin um ata duhej të mbyllnin Pekinin si dhe ata duhej të mbyllnin Shenzhen-in kështu që tre qytete të mëdha u detyruan të mbylleshin disa muaj më parë kështu që nuk ka asnjë mënyrë si e keqe si kjo në asnjë mënyrë kështu që e vetmja gjë pozitive që mund të them ndoshta është se të gjitha këto gjëra janë pas tyre disa muaj më parë ka disa mbyllje të lakmuara këtu dhe atje, por shumë pak dhe shumë larg dhe ata do ta kapërcejnë atë, ju e dini këtë virus omnicorn virusi nuk është i madh nuk është aq i rrezikshëm sa ishte kur doli virusi i parë vitin e kaluar, kur gjërat ishin vërtet të këqija në të gjithë botën, kështu që ata do ta kapërcejnë atë dhe përfundimisht gjatë muajve të ardhshëm gjërat do të kthehen në normalitet dhe that's a guarantee so china has not even opened up yet so you have to understand most of the world has opened up uh they're letting in people travel to different countries um they don't need a covet test people don't need to go on lockdown as soon as they arrive to a cou ntry they don't need to go through all the all of these tests so that's the rest of the world is pretty much opened up as normal only china is still not opened up so all i can say is as soon as china opens up you can see a huge amount of people going into china you will see huge amount of businesses going into china and china's economy will improve even more because right now you know china still closed uh they're not letting in visitors i tried to apply for a visa myself and i was rejected so they're still you know closed um they will still not allow people right now um until things get back to normal but when china does open up you will see a huge huge influx of foreign direct investments you will see huge influ influx of foreign visitors going in spending money and you will see a lot of businesses moving into china and china's economy will go to the next level right now things are at the bottom uh but you will see of the next f the next few months they will start improving they will start improving you know opening up slowly and slowly and i suspect within this year between august and the new year they will open up fully and i don't know exactly what date but it will be this year at some point and when that happens you will see chinese economy just you know burst into life and i can guarantee that number eight demographics so there's a lot of reports a lot of youtubers who are very misinformed about what's happening around china they think that because of the one china policy china will suffer in terms of demographics their population growth is going to go down they're gonna suffer like japan and they're gonna the economy is gonna stagnate and not grow exactly how japan has not grown over the last 10 years they are very misinformed they are very very wrong first of all you can see from this report china's netizen population reaches 1 billion which means 1 billion chinese people now use mobile phones and this tells you a couple of things number one one billion chi nese people are away from extreme poverty which means one billion people are moving on to the middle class basically if you own a mobile phone usually means you got a job you got money you can buy a mobile phone and you know you can do things so if you're if you're suffering from extreme poverty obviously you can't afford a mobile phone you can't do stuff you can't pay for contracts because you're under extreme poverty so this tells you that 400 million people are still under poverty of some sort but one billion chinese are now gone out of poverty are now moving into the middle class because you can own a mobile phone now and you can you know pretty much move on with the rest of your life this is really really good secondly having one billion people in china obviously you will think that oh you can't give one billion people jobs there's going to be many people unemployed yeah true okay there might be people that unemployed but look at china's manufacturing sector most of it is you know ai most of it it's um manufacturing with robots and things like that you know chinese economy is now moving away from you know labor intensified economy into high manufacturing economy and when you move into the high manufacturing economy this is very normal trend that there's not going to be a many jobs because most of it will go into high manufacturing which means most of it will be taken up by ai or robots and this means that democrat democrat demographics will not matter so it doesn't matter if chinese you know population goes down over the next few years because you know they are moving away from hard labor they are moving away from labor intensified jobs where there's not much profit most of the profit gets taken up by apple or other major companies but china itself they don't really make much profit from low intensity low labor jobs you know the higher manufacturing jobs is where the money is and obviously there's going to be less and less jobs in high manufacturing jobs and th is is why you know it doesn't really matter about the demographics because if your future growth is based on technology ai um robotics you know your most of the work is going to be done by robots most of the work is going to be done by ai you're not going to need the people so having a demographics um really doesn't really matter for china uh really it does doesn't matter if their population increasing or decreasing their main problem is finding people jobs and having one billion people you know does give you a lot of options uh mainly okay there might not be many jobs but a lot of people can start you know opening up their own businesses you got one billion people there you know and if you're a business and you got so much customer base you can open up any business and you will make money somehow you know this story is about people in xinjiang um opening up you know youtube channels and selling jinjang products you know xinjiang products and many other products online and people are d oing that all over china because you have such a major market you have one billion people and you can do a lot with that and having jobs you know it's not the end of the world you know like i said you can open up your own business you can do many things because when you have a huge you know amount of people you have really really good infrastructure there's everything in your path to to succeed and these you know these youtube channels that say demographics is going to cause a huge issue to china um their lower lower population means they're going to be lower gdp growth that's not true at all it's it's not the way china is moving and china's realizing that and they're already making preparations for that already um the future we're looking at a lot of ai stuff happening in the future there's going to be less and less need for manual labor in the future so you know it's going to be ai it's going to be robotics demographics is not going to make any issues whatsoever it all depends on a c ountry's high value growth high technology and export imports and plus local circulation as well or dual circulation as as the chinese call it and many youtubers seem to compare china with japan china is not japan you know look at japan compared to china japan has got you know a very very small island compared to china there's not much they can do with with japan right now i mean they are literally fully occupied you know tokyo and all of these and other major cities are have grown as much as they can grown they just don't have any space left they don't have any space for renewables they don't have any space for a growing population they just don't have it you know japan is very different from china china still is growing you know there's still a lot of space that china can grow into there's a lot of space for renewable solar energy wind power you know there's so much more potential that china can do with their country compared to japan and in terms of middle income working class peopl e you know you're talking about one billion people which are working class or in the middle middle class compared to america which is around 300 350 million so it's still a huge number compared to the united states and it's going to stay like that for the next foreseeable future as well and when china becomes a number one economy which it will uh within the next 10 years um or within the next eight years if things go the way they're going with the american gdp growth and compared to the chinese gdp growth they will get there eventually and when when they do get there you will see a huge amount of influx of foreign people wanting to go to china this is exactly what's happened to america they've had a huge amount of foreigners going into america when america was the most powerful and the same thing would happen to china and their population will grow even more so china has got very very good great potential when it comes to demographics number nine china's housing bubble so i'm not going to sugarcoat things again and ii will be honest with you and say that there is a major problem with the chinese housing market so things are not looking good however president xi jinping has said that chinese homes are for living not for speculation and all of this is actually man-made all of this crisis that the west is talking about is all been man-made and it's been man-made because the chinese leadership knows uh that there is a huge chinese um housing market bubble and he has it's going to burst eventually so what they've done they have manually burst it before it got too big so this is why they created the three dreadlines um last year and the three red lines you know when they created that they put it into implement they implemented it and one of the first property of developers to um you know completely uh failed that three red lines was evergrand and followed by a few other property developers as well so the chinese probably underestimated the amount of um issues this would c ause and obviously you got everground which is china's biggest one of the biggest developers and they've got assets worth 300 billion so we're talking about a huge number here huge amounts and and plus you know one thing leads to another the property industry has many suppliers so many suppliers were being affected as well workers a lot of people got laid off so it has caused a lot of issues however this had to happen sooner or later and what the chinese government has done with the three red lines they made sure this happens sooner rather than later so if if they went and not did on anything this could have gone unchecked for years and the bubble would have been much much bigger you know five years down the line or ten years down the line so this bubble eventually had to burst uh sooner or later so the chinese government decided to burst it now and yeah there is trouble there is issues uh but i believe they will work through it you have to understand properties are like assets so you will always make money from properties so a lot of these property developers who are going bust the chinese government are buying these properties off them or taking it off them and they are finishing off these properties and they're giving it to the people and because they they do not the chinese government do not want huge riots in the streets and people losing properties and and stuff like that they do not want that so they will make sure these properties get built they get finished and they are given to whoever's um you know paid for them so they will do that they have the money they have the facilities plus they will learn from this experience as well and they will never ever let this bubble get this big ever again unlike the chinese government have said like xi jinping has said houses are made for living not for speculation so the chinese economy has been growing um over you know double digits for the past 20 30 years but most of it has been growing because of property so the gdp value was pretty fake because most you know it was based on property values and property values were shooting up in china a lot of you know chinese were getting rich out of it they were buying properties selling them making a huge profit a lot of millionaires were being built in china uh because of properties and properties is what the chinese are mainly using to put all of their money in however you know things are change have changed last year last year the chinese government have realized that they cannot use property to increase their gdp growth anymore they have to grow it with real gdp growth which means you know they have to look at their manufacturing they look at they got to look at you know real high technology gdp growth things like selling evs around the world selling renewable technology renewable solar panels wind turbines you know things like that that is real gdp growth you know when you have an industry when you have a manufacturing industry within your country and yo u sell it to the rest of the world that is real gdp growth not by using properties so yeah the property bubble has burst in china but they have done it it's a man-made property bubble burst it's like grabbing a pin and bursting the bubble yourself and that's what they've done and they've realized they cannot indefinitely grow their gdp using property values because property values is not for speculation it's for living in and you know that's what they want they want people to live in them not not for not for speculation so i believe they will get over this hurdle and it is a hurdle they have the means they have the necessary means and like i said properties are assets end of the day when these properties finish building um you know when you build these properties they get handed over to the people uh these are still assets you know these are not speculative bonds and you know shares and stocks like if you look at how um lehman brothers crashed it was because they used to give out lots of bad loans to people uh but bad loans are not assets you know assets are properties uh this is a completely different thing so people who are saying that everground will bring down china or this property crash will bring down china it really isn't yeah it is a hurdle i'm not i'll admit that but it really is not gonna bring down china i believe china is doing everything they can to get off this hurdle and once they get off this hurdle and things are back to normal again um things will be much much better for the chinese economy i can't say the same for the western economies though because the property bubble for the western economies is still growing i know for a fact in the uk you know people just can't afford price properties anymore you know you can be a couple both of you could be in high earning jobs you just together you can't even buy properties anymore because they've gone so high you know so the property bubble in the west is still growing so that is still an issue in the wes t while china is trying to do everything they can to manage it before it gets too big so that's the difference guys number 10 infrastructure projects so this year china is investing over 6.8 trillion yuan about 1 trillion dollars of government funds available for construction projects and this is three times more than it was this time last year and this article is from bloomberg and you can see so far this year china has approved investment projects worth three times what was approved this time last year so three times as much and according to bloomberg it's costing around 1 trillion however i'm looking at some chinese websites and one particular one called sea tao.com which is a very good chinese website i love ctyle.com because i'm i've got a degree in civil engineering so i love infrastructure projects i love you know hearing construction projects all over the world so you can see this is one of my favorite websites so they were they are aware obviously of the bloomberg report and y ou can see here recently american media reported articles about chinese infrastructure construction there are large crates large-scale projects in china totaling 1 trillion dollars however relevant data showed that beijing is providing about 1 trillion us dollars of government funds for relevant construction projects by some estimates china's total construction spending is even higher three times that once bank loans and corporate funding funding are added so you can see it's not one trillion they are spending this year on infrastructure is about 3 trillion so that is a huge amount compared to last year and you know and china is going ahead with that and they're not going to go ahead with that amount of money if they didn't have any money and when all of these infrastructure you know projects happen it creates jobs it creates wealth and you know it's for the good of people for example all of these high-speed rail links linking all of these chinese cities by a high-speed rail cuts journ ey time and this means that people can travel between cities faster they can work in one city live in another city they will move money around between cities they'll move goods they'll you know there's so much benefits having um high speed rail having high you know infrastructure between cities it really helps with the growth of the country so i'm gonna talk about all of the infrastructure projects which have been um highlighted uh as what's gonna you know take china out of this slump and into the next level so you can see here number one is renewables deserts in north china are set to host a buildup of renewable energy in recent months construction began on wind and solar bases which by 2030 will contain as much renewable capacity as currently in all of europe the first phase about 100 gigabytes of turbines of solar panels is due to be completed by next year which will add another 450 gigawatts phase starting this year second phase will cost more than 3 trillion yuan according to stat e media ultra high voltage transmission lines will transport the energy into densely populated eastern seaboard china state on grid company plans to build 13 of them this year combining investment in total renewable energy and power transmission china's green investment could reach 2.6 trillion yuan this year alone according to australia and new zealand banking group canals dams and reservoirs construction of canals dams and reservoirs have been stepped up with more than 800 billion yuan said to be invested in these projects this year most ambitious is a 200 meal you know meter long tunnel moving water from the country's yangshi river into a reservoir that will feed northern china this scheme is known as the south north water transfer project it will be the world's longest water tunnel beating the current record holder in finland and parts will be as deep as one kilometer underground so what i know is that this south north water transfer project uh on the eastern side on the central si de is almost finished they have a few bits and pieces to complete and they have another western side which is still in the planning stage at the moment and what i've heard today as well they're also building another canal which will go from the young sea into this into southern china which will reach the south asian countries as well as asean countries and they are spending billions and billion hundreds of billions onto that as well china china is also building a lot of reservoirs this year china has learned that they have a major issue with drought with water levels reaching very low levels this year so what china is going to be doing is building up a lot of reservoirs over the next 5 to 10 years they want to try and keep as much water as possible they're also building a lot of green cities and these green cities will be able to keep water rainfall and they'll be able to recycle water much better and more effectively so you have china building the urban infrastructure including urban roads gas and water pipe networks and parks is the most popular choice of spending by the local governments which will account for the bulk of china's infrastructure spending the latest plan includes linking together existing cities into a single area for example a zone approved around the city of xi'an in march has a current population of 18 million people after decades of concrete sprawl the focus is shifting towards greener city central china's seongya lake ecological new city which begun construction this year at an estimated cost of 200 billion yuan has specified he will leave 70 of the area for green spaces and water that's the same ratio of buildings to natural space as in under construction of the city of jiang an near beijing which planners around the city are taking as a model after he was championed by president xi jinping high speed rail i don't have to remind you about the amount of high-speed rail china has china has already 40 000 kilometers of high-speed rail more than twice as much as the rest of the planet combined and dozens of big ticket projects are still ongoing the most ambitious is a 1621 kilometer line from sichuan to the tibetan capital lhasa climbing more than 3 000 meters to earthquake prone terrain and glaciers is expected to be completed by 2030 and the total cost of the entire project is 320 billion yuan china said this is planned to have 70 000 kilometers of high-speed rail by 2035 and that implies a 40 percent decline in the amount of track built each year compared to the pace set of the next five years in other words while china will continue to outspend the rest of the world on rail his spending could gradually decline the same is true for highways and subways china plans to construct or restore 58 000 kilometers of expressways by 2035 and also chinese cities are adding underground subway lines at a rapid pace but national spending peaked in 2020 with 629 billion yuan according to the china metro association and you can see the map here with the amount of lines china has with with the high speed and i have to say this list does not finish the whole amount of infrastructure projects that china is doing there's a lot of stuff from this list that's not on the bloomberg list for example they're building a lot of 5g mast and they are building ev infrastructure all around china as well so there's a lot of work that's ongoing which is not in the list and you can see here as well in july 2022 alone a total of 3876 major projects have been started in china with a total investment of 2.393 billion yuan amongst them infrastructure projects are still

one key areas of intensive construction in various places so you can see just the month of july alone they are spending about 500 billion us dollars in terms of those yuan to a dollar figures and you know it's going to be ongoing so there's huge amounts of infrastructure projects they're doing in china and with all of these 10 reasons i've given you this is why the chinese econ omy is not going to collapse and if you believe that chinese economy is going to collapse in 20 days or 30 days then you are i'm sorry to say an idiot if you do not believe all that stuff and you're here to subscribe to my channel listening you love listening to the truth you love listening to what's really happening around the world then you are one of the few intelligent ones and i have to take my hat off to you guys because you are very much a minority you have 1.7 million people you know subscribing to all of these idiots out there on the internet on the youtube listening to all of this crap being brainwashed but you guys are following the truth you guys are following the right channels and i completely commend you guys so if you haven't subscribed already make sure you subscribe make sure you like comment share subscribe

2022-09-03 13:23

Show Video

Other news