IMPACT OF RUSSIA LIMITING NEON gas export will affect semiconductor production.TAIWAN TSMC AFFECTED

IMPACT OF RUSSIA LIMITING NEON  gas export will affect semiconductor production.TAIWAN TSMC AFFECTED

Show Video

mirëmëngjesi zonja dhe zotërinj mirë se erdhe në videon time të re do të flas për ndalimin rus të eksportit të gazrave si neoni dhe heliumi dhe çfarë ndikimi do të ketë në botë dhe veçanërisht në Tajvan dhe kompaninë tsmc kështu që i po shkoj në pikën kryesore të bisedës për sot Rusia në thelb ju e dini tha kohët e fundit disa ditë më parë se do të kenë disa kufizime të eksportit për gazra si neoni dhe shumë njerëz në mbarë botën thonë se po thonë se kjo do të grumbullojë pengesën globale të furnizimit me gjysmëpërçues unë për shembull mendoj se është një atu vërtet shumë i mirë i luajtur nga Rusia dhe kjo është arsyeja pse dy nga kompanitë kryesore në Ukrainë që prodhojnë shumë neon , të dyja janë mbyllur. dhe njëra prej tyre është e bazuar në mariopol dhe kompanitë quhen ingus dhe cryoin dhe të dyja janë ndalur um ju e dini se shitja e neonit nëpër botë po shiste vetë ukraina midis ju mund të shihni 50 për qind të furnizimit global të neonit me pastërti të lartë dhe ru ssia përbën rreth 35 për qind madje 40 për qind, kështu që midis Rusisë dhe Ukrainës ata prodhojnë pothuajse 90 për qind të neonit që kërkohet në mbarë botën dhe ata prej jush e dinë se si funksionojnë gjysmëpërçuesit, kështu që kushdo që di pak për gjysmëpërçuesit do ta dijë se është një nga më të mirat. gjera te veshtira per tu prodhuar dhe ka mbi qindra e mijera pjese dhe asml i prodhon eshte nje kompani holandeze dhe ato prodhojne keto makineri vlejne miliona e miliona dhe marrin pjese nga e gjithe bota ju duhet nje zinxhir furnizimi shume shume i mire ata marrin pjesë nga amerika ata marrin teknologji nga amerika ata marrin pjesë nga carl zeiss, do të thotë që carl zeiss bën pasqyrat ju keni një kompani që bën optikën ju keni një kompani tjetër që prodhon lazerët që dërgojnë neon nga rusia dhe ukraina, sepse ju e dini ja ku ata marrin neonin dhe në thelb ju e dini se keni nevojë për një zinxhir furnizimi shumë shumë të mirë, sepse të gjitha këto pjesë që drejtojnë këto makina vijnë nga e gjithë bota dhe d përfundimisht ata shkojnë në Tajvan këto makina shkojnë në Tajvan dhe Tajvani ndërton këta gjysmëpërçues dhe Tajvani ka nevojë për neon Tajvani ka nevojë për të gjitha këto kimikate të tjera ka nevojë për ujë ka nevojë për shumë ujë për të prodhuar këto çipa dhe për fat të keq Tajvani është një nga ju njohin vendet që në fakt e ndaluan Rusinë të blejë gjysmëpërçues um ata në thelb shkuan së bashku me çfarëdo që kishte thënë amerika, kështu që ata luajnë sanksione ndaj Rusisë sepse Amerika tha vendosi sanksione ndaj Rusisë dhe kjo është ajo që bëri tsmc dhe tsmc është një qen qimedredhur amerika që ata bënë e njëjta gjë për huawei kur Amerika tha ndaloni furnizimin me çipa për huawei ata bënë që ata thanë që tsmc të ndërtonte një fabrikë të çipave në Amerikë në Arizona ata thanë po , kështu që në thelb çfarëdo që Amerika dëshiron tsmc ka bërë gjatë viteve dhe Tajvani ka bërë gjatë vite ju e dini se ata kurrë nuk kanë thënë jo dhe ata gjithmonë kanë thënë po , kështu që tani do t'i kafshojë ata në fund të fundit dhe ata e meritojnë plotësisht kështu sepse për këtë ndalim të gjysmëpërçuesve në Rusi, kështu ka thënë Rusia, sepse ne kontrollojmë nëntëdhjetë për qind të furnizimit botëror të neonit, ne do të kemi kufizime në eksport, nuk do t'ua japim atë vendeve që nuk janë miqësore, ne jemi do ta shesë atë vetëm tek vendet mike që do të thotë Kina um dhe Kina për momentin um unë kam parë raporte që Kina po ndërton tani për shkak të Ukrainës për shkak të kësaj krize në Ukrainë Kina tani po ndërton fabrikën më të madhe në botë për prodhimin e neonit dhe kjo po shkon do të përfundojë deri në vitin 2023 dhe pas Ukrainës pas Rusisë, Kina do të jetë më e madhja , kështu që tsmc në thelb ka vendosur sanksione ndaj kompanive kineze, ata nuk po furnizojnë asnjë çip për kompanitë kineze, ata nuk po furnizojnë çipa për Rusinë, kështu që tsmc ka vendosur pak a shumë vetë në këmbë sepse krijimi i çipave, veçanërisht çipave pesë nanometër është një proces shumë i shtrenjtë dhe tani procesi është bërë edhe më i shtrenjtë, kështu që një nga arsyet pse Japonia kishte ndaluar prodhimin e çipave përtej 28 nan. metra sepse nëse ju kujtohet Japonia dhe Amerika ishin në konkurrencë me njëra-tjetrën në një moment për sa i përket teknologjisë, Japonia po krijonte një teknologji të shkëlqyer teknologjike ata ishin në gjendje të prodhonin vetë çipa deri në 28 nanometra dhe u vendos që çdo gjë përtej 28 nanometrave thjesht nuk ia vlen komercialisht, thjesht nuk është e realizueshme sepse teknologjia që kërkohet për të shkuar përtej 28 nanometra thjesht bëhet shumë e shtrenjtë dhe thjesht nuk është shumë, nuk është e dobishme dhe nuk është shumë me kosto efektive , përveç nëse keni um celular të nivelit të lartë telefonat do të shihni se jo shumë artikuj përdorin asgjë më shumë se 28 nanometra, përveç atyre ushtarake, po ashtu ju keni f35 me siguri përdorin ato pesë nanometra gjithashtu, por dhe ndoshta disa raketa, por përveç kësaj shumica e pajisjeve iot ev makina shumica e artikujve elektrike TV për shembull do të përdorë vetëm 28 nanometra, sepse nuk ka vërtet një kërkesë për të shkuar përtej kësaj dhe nëse shkoni përtej kësaj, bëhet shumë e shumë i kushtueshëm dhe tani e dini se gjithçka është bërë shumë e shtrenjtë tani kostoja e kostos së neonit të lëndëve të para dhe thjesht nuk ia vlen më të ndërtoni asgjë përtej 28 nanometërve edhe pse tsmc ka kapacitetin dhe teknologjinë për të ndërtuar çipa 5 nanometërsh dhe tre nanometra patate të skuqura koston për ta bërë atë kaq të vogël, thjesht nuk ia vlen më dhe do të shihni se kjo është arsyeja pse Kina po fokusohet tani në ndërtimin e 28 nanometrave ata e dinë se nuk do të arrijnë në aspektin e teknologjisë um me tsmc sepse amerika ka sanksionuar në thelb të gjitha kompanitë kineze dhe Kinën në përgjithësi, ata nuk lejohen të blejnë asnjë makinë gjysmëpërçuese nga asml dhe po flas për atë më të fundit, makinat euv, kështu që asnjë kompani kineze nuk lejohet ta blejë atë, kështu që amerika në thelb po e vendos një bllok për Kinën që të mos ketë asnjë nga këto teknologji , sepse ata janë të frikësuar se sapo Kina të marrë këto teknologji, ata do ta fitojnë këtë teknologji dhe do të ecin përpara për sa i përket um hav duke përdorur gjysmëpërçuesit e tyre, megjithatë Kina e ka marrë këtë sfidë dhe ata nuk po e marrin atë duke u shtrirë dhe mund ta shihni këtu nga ky artikull, Kina ka ndërtuar tashmë makinën e saj të parë të litografisë gjysmëpërçuese duv, e cila prodhon 28 nanometra e lart dhe mund të shihni foxconn foxconn është në thelb një kompani e cila um është b përdoret nga Apple, kështu që ata janë një kompani e madhe e madhe dhe foxconn në thelb prodhon të gjithë iphone-t që shihni dhe iPad-ët, kështu që Apple i jepet në thelb i japin kontratën e tyre foxconn dhe foxcron në thelb um prodhojnë të gjitha nga këto produkte për për Apple, kështu që ata janë një kompani e madhe, kështu që foxconn së fundi ka blerë këtë makinë litografike që Kina e ka ndërtuar si një shtëpi me teknologjinë vendase, ata nuk po përdorin asnjë pjesë nga amerika dhe kjo është në gjendje të prodhojë 28 nanometra dhe chi dhe makineri eshte shume shume i lire um kompania qe e ka bere quhet sme mendoj se eshte bii mendoj se quhet shangai um micro electronics ose ca hing oh po, këtu është mikroelektronika e Shangait dhe mund ta shihni se mund të prodhojë litografi 28 nanometra dhe ata kanë thënë se kjo është në thelb përpjekja e tyre e parë për të hyrë në tregun e litografisë dhe për shkak të të gjitha këtyre sanksioneve, Amerika ka vendosur me ta me Kinën. vetë ka shtyrë shumë prej këtyre kompanive të litografisë që në thelb të bëhen Kinë e vetë-mjaftueshme po investon pothuajse 300 ose 400 miliardë në këtë industri gjysmëpërçuese në Kinë për t'u bërë në thelb të vetë-mjaftueshme, ata nuk e dini se nuk duan të mbështeten në amerika kur amerika mund të ndërpresë furnizimin me patate të skuqura për kompanitë kineze, siç bënë me huawei-n, kjo thjesht tregon se ju e dini se Kina është në një problem shumë serioz këtu, sepse nëse Amerika papritur një ditë ndërpret të gjitha patate të skuqura në Kinë dhe shkatërron të gjitha kompanitë e tyre si p.sh. pasi huawei, atëherë kjo është një çështje serioze sigurie, kështu që

Kina po ndërton një industri të madhe gjysmëpërçuese, kështu që ata e dinë se nuk do të jenë në gjendje të arrijnë hapin me tsmc sepse csmc ju h duhet ta kuptoni këtë, kjo teknologji gjysmëpërçuese ka ekzistuar për një kohë të gjatë dhe amerika ka qenë në ballë të kësaj teknologjie 28 nanometra ka qenë rreth saj ishte e fundit rreth 10 vjet më parë, çdo kompani e vetme përdorte 28 nanometra rreth 10 vjet më parë, kështu që ju mund të them se Kina është ndoshta rreth 10 vjet prapa, por Kina është një bashkëpunim, është një vend i cili është shumë i shpejtë i kapur me shumë teknologji, ju thjesht duhet të shikoni në industrinë e hapësirës për shembull ju e dini që 20 vjet më parë ata nuk e kishin madje kanë ndonjë satelit në hapësirë, por tani ata kanë stacion hapësinor, ata kanë plane për hënën, ata kanë plane për marsin e tyre, ata po bëjnë më mirë se çfarë ka nasa që po bëjnë më shumë sesa ajo që ka bërë nasa në 100 vitet e fundit ju e dini se Kina po lëviz shumë shumë shpejt, ata tani mund të prodhojnë motorët e tyre reaktivë për avionët e tyre gjithashtu dhe prodhimi i motorëve reaktiv nuk është një arritje e lehtë, ata po lëshojnë aeroportin e tyre, ju e njihni edhe aeroplanin, kështu që Kina i Ka hapa të mëdhenj në aspektin e teknologjisë, kështu që ata janë ende duke u kapur me gjysmëpërçuesin, por duke prodhuar një makinë litografike 28 nanometërsh edhe pse është një makinë duv, ajo mund të mos jetë më e fundit që ka asml e cila është euv, por megjithatë është shumë fillim shumë i mbarë dhe kur filloni diçka, e dini se keni një shabllon për të përmirësuar dhe jam shumë i sigurt që e njihni një herë këtë um edhe pse ai foxconn po përdor këto makina tani ata do të bëjnë shumë para prej tij dhe ata do të shtyjnë shumë kërkime dhe zhvillime për t'i shtyrë këto makina dhe për t'i arritur ato në standardin euv do të duhen disa vite, nuk është diçka që mund ta bëni ju e dini pasi një Kina e shpejtë po shikon gjithashtu të tjera mënyra për të përmirësuar litografinë dhe prodhimin e gjysmëpërçuesve gjëra të tilla si um ata janë duke përdorur patate të skuqura grafeni um çipa me bazë karboni um në gjysmëpërçues të bazuar në çipa me bazë karboni dhe gjithashtu patate të skuqura fotonike si dhe Kina është lider për momentin në terma s e fotoneve harku arktik ju e dini ai teknologji fotonike teknologjia kuantike Kina ka lëshuar tashmë shumë teknologji kuantike në treg për shembull radarët e tyre pajisjet e komunikimit kompjuterët ata janë duke udhëhequr në shumë fusha të ndryshme për sa i përket fotoneve kuantike kështu që unë jam e bukur sigurisht që Kina do të gjejë zgjidhjen e problemit të saj gjysmëpërçues gjatë viteve të ardhshme dhe ky është një fillim shumë i mirë për ta për ta bërë këtë duke u kthyer në Tajvan, besoj se Tajvani ka bërë me të vërtetë një gabim të rëndë në fushën e sanksionimit të Rusisë tani ata. do të preken rëndë për sa i përket prodhimit të gjysmëpërçuesve nuk do t'u shesë atyre asnjë neoni dhe ukraina nuk do t'i shesë në neoni sepse nuk munden këto fabrika të mbyllen kështu që tsmc vërtet do të vuajë ne kishim mungesë e gjysmëpërçuesve gjithashtu gjatë viteve të fundit dhe se mungesa e gjysmëpërçuesve do të vazhdojë për shkak të mungesës së neonit dhe tsmc-së do të vuajë vërtet për të gjithashtu . ata nuk mund të kenë makineritë që kanë kapacitetin, por thjesht nuk mund të prodhojnë patate të skuqura sepse thjesht nuk kanë lëndë të para, nuk do të kenë neoni, nuk do të kenë shumë materiale të tjera um ata nevoja për të prodhuar gjysmëpërçues dhe kompani si tsmc do të ndikohen shumë, të ardhurat dhe të ardhurat e tyre do të ndikohen dhe e gjithë kjo do t'u japë kompanive kineze një fillim të mirë gjithashtu për shkak të këtyre mungesave të çipave në mbarë botën që do të ketë do të ndikojë në um tsmc për sa i përket rritjes së tyre dhe kjo do t'u japë kohë kompanive kineze për të kapur hapat si tsmc si samsung, si intel , sepse kur keni një mungesë të madhe çipi në të gjithë botën, kjo thjesht u jep kompanive kineze një shumë e mirë është si flokët dhe raca e breshkës, ju e dini padyshim që keni tsmc pasi flokët po rrjedhin shpejt dhe tani ka probleme me zinxhirin e furnizimit, ka mungesë çipi, ka probleme me neoni dhe Kina po kap shumë ngadalë lart nga mbrapa dhe ata mund të shohin se çfarë problemesh ka bota dhe ata tashmë janë duke ndërmarrë hapa për të anashkaluar në thelb disa nga ato çështje, kështu që ne po vijmë tek idioti i ditës që çmimi idioti i ditës duhet të shkojë në Tajvan dhe veçanërisht kompania tsmc, kështu që me këto sanksione qesharake që i kanë vendosur Rusisë, ata në thelb e kanë qëlluar veten në këmbë, ata do të humbasin shumë para gjatë viteve të ardhshme për shkak të mungesës së neonit që do të kushtojë shumë para për të prodhuar këto çipa të nivelit të lartë po flasim për pesë nanometra e lart dhe më poshtë madje dhe do të jetë shumë shumë e shtrenjtë për t'i shitur këto çipa um shitur këto çipa, është shumë më ekonomike t'i kesh në 28 nanometra dhe me të cilat Kina ka ndërtuar tashmë një ekosistem, ata tashmë kanë ndërtuar makinat e tyre që prodhojnë 28 nanometra dhe po ndërtojnë gjithashtu ekosistemin e tyre përreth në Kinë, ka kaq shumë kompani tani në Kinë që prodhojnë çipa 28 nanometra dhe të tyre prodhuesi më i madh i çipave smic po ndërton fabrika të reja në Shangai dhe vende të tjera gjithashtu, kështu që ka një shtytje shumë të madhe për Kinën që të krijojë çipa 28 nanometërsh, ata do të rrisin prodhimin e tyre me 70 për qind . patate të skuqura e tyre do të prodhohen në Kinë dhe ata nuk duhet të importojnë të gjitha ato patate të skuqura nga Amerika, Tajvani dhe vende të tjera, kështu që Kina do të prodhojë 70 patate të skuqura vetë, që është një numër i madh nëse mendoni se Kina është fabrika e botës so 70 është një numër shumë shumë i madh, kështu që ideja e ditës duhet të shkojë në Tajvan për një sërë arsyesh, së pari ata e kanë qëlluar veten në fortesë duke sanksionuar Rusinë, së dyti ata kanë rënë dakord të ndërtojnë një fabrikë në Arizona dhe ata do të shpenzojnë miliarda e miliarda e miliarda për të ndërtuar këtë fabrikë dhe do të ndërtohet deri në vitin 2025 2026 megjithatë një gjë që ata nuk e prisnin është që Arizona po ka një thatësirë ​​të madhe për momentin dhe ata janë duke pasur një krizë të madhe uji s disa nga liqenet dhe lumenjtë e tyre janë në një nivel shumë shumë të ulët liqeni Mead Lake Powell për shembull disa nga hidrocentralet nuk mund të prodhojnë më energji elektrike sepse nivelet e atyre digave janë në një nivel kaq të ulët në momentin që mund të nuk prodhojnë energjinë e tyre elektrike, kështu që ata do të duhet të ndërtojnë energji me gaz ose lëndë djegëse fosile ose të marrin burime të rinovueshme dhe kjo do të marrë kohë dhe përpjekje, por gjëja më e rëndësishme është uji sepse uji është një nga përbërësit kryesorë për të krijuar gjysmëpërçues pa ujë është shumë e vështirë të krijohen gjysmëpërçues dhe një nga gjërat që nuk ka Arizona është uji dhe thonë se mund të mbetet pa ujë në gjashtë vjet nëse thatësira vazhdon, sepse amerika nuk ka dhënë vërtet zgjidhje për këtë mungesë. e ujit në Arizona dhe tsmc do të vazhdojnë ndërtimin e kësaj fabrike që tashmë i kanë premtuar Amerikës dhe gjithsesi i kanë vënë fondet, kështu që deri në momentin që të mbarojnë ndërtimin e kësaj fabrike në Arizona ata mund të kuptojnë se nuk kanë ujë, kështu që do të mundohen edhe më shumë për të bërë patate të skuqura sepse jo vetëm që do të kenë mungesë neoni, por gjithashtu do të kenë mungesë uji, si dhe fabrika e Tajvanit, fabrika tsmc në Tajvan kishte shumë probleme me ujin vitin e kaluar sepse Tajvani pati një thatësirë ​​të madhe edhe vitin e kaluar, kështu që ata duhej të dërgonin shumë ujë jo vetëm nga i gjithë Tajvani, por ata duhej të dërgonin shumë ujë nga jashtë vetëm për të mbajtur fabrika po shkon kështu që mendoj se ata e kanë qëlluar veten në fortesë duke ndjekur drejtimin amerikan dhe duke sanksionuar Rusinë që sanksionon Kinën, madje mos harroni se me porositë amerikane ata nuk lejohen të shesin çipa të nivelit të lartë për kompanitë kineze si mirë kështu që është gjithashtu um ata e kanë qëlluar veten për të ndjekur zotërinjtë e tyre ne, kështu që ky është idioti i parë i ditës, idioti i dytë i ditës shkon në Amerikë dhe ju mund të shihni këtu se ne jemi gati për të goditur Kinën nëse ju Filloni të furnizoni patate të skuqura në Rusi para së gjithash si ata do të godasin Kinën, ata tashmë kanë vendosur sanksione ndaj Kinës kur bëhet fjalë për çipat , të gjitha kompanitë kryesore të Kinës, kompanitë më të mëdha janë goditur nga sanksionet, kështu që do të thotë um tsmc samsung edhe kompanitë amerikane nuk lejohen t'i shesin ato të nivelit të lartë patate të skuqura që ata do t'i lejojnë t'i shesin vetëm 28 nanometra e lart, por Kina i prodhon ato në shtëpi gjithsesi dhe pesë nanometra, kështu që kompani të tilla si huawei dhe ka një listë të madhe lavanderie të kompanive kineze oh kompani shtetërore elegante kompani teknologjie që bëjnë superkompjuterë çdo lloj teknologjie kompanitë në thelb nuk lejohen të blejnë çipa prej pesë nanometrash apo edhe ndonjë gjë nën 28 ​​nanometra, kështu që çfarë dreqin do të bëjmë ne se çfarë kuptimi ka të sanksionojmë ju e dini se cili është qëllimi të kërcënoni Kinën kur ata tashmë e kanë sanksionuar Kinën është sikur e dini nëse ju je si nje femije ne shkolle dhe nje ngacmues vazhdon te te heq dreken dhe pastaj te kercenon nje dite dhe te thote shiko nese nuk jep më jep drekën tënde, do të kthehem nesër dhe do të të heq drekën, ti e di se në thelb ata tashmë po sanksionojnë Kinën, çfarë mund të bëjnë më shumë, ju e dini se mund të ndalojnë totalisht gjysmëpërçuesit në Kinë, por Kina tashmë po ndërton 28 e veta nanometra tani, kështu që ata nuk kanë nevojë vërtet për teknologjinë amerikane, të gjitha produktet e tyre janë të prodhuara në vend për momentin dhe ju e dini nëse SHBA dëshiron të sanksionojë Kinën, ata thjesht do të qëllojnë veten në këmbë edhe më shumë sepse shumica e produkteve ata blej është nga Kina dua të them që thjesht duhet të shikosh çekuilibrin tregtar që e di, shiko sasinë e importeve që ata blejnë nga Kina në krahasim me vendet e tjera, kështu që çdo sanksion ndaj Kinës ata thjesht do të qëllojnë veten në këmbë dhe unë Do të mbaj temën aktuale për Kinën dhe do të vendos idenë tjetër të ditës në Australi, kështu që disa ditë më parë kishte aeroplanë kanadezë që fluturonin rreth kufirit të Koresë së Veriut dhe siç shumë prej jush dini shumë nga kufijtë e veriut Korea është gjithashtu në kufi me Kinën, kështu që um kanadezët në thelb po përdornin justifikimin e sanksioneve ndaj Koresë së Veriut që në thelb po thonë për shkak të sanksioneve që ne jemi këtu për të zbatuar sanksionet duke fluturuar përtej kufijve të Koresë së Veriut, fatkeqësisht shumica e kufijve i Koresë së Veriut janë edhe kufijtë kinezë, kështu që ai kishte aeroplanë kinezë që përgjonin fluturimet kanadeze dhe kanadezët në thelb ankoheshin, kështu që e njëjta gjë po ndodh tani me australianë, luftëtarët australianë gjithashtu, kështu që në thelb avionët luftarakë australianë fluturojnë nëpër detin e Kinës jugore dhe kineze avionët në thelb janë përballur me ta dhe në fakt është mjaft qesharake në fakt dhe kur e lexova këtë nuk mund të ndaloja së qeshuri, kështu që mund ta shihni këtu thotë se avioni kinez lëshoi ​​flakë dhe preu avionin kinez përpara aeroplanit të vëzhgimit australian më pas lëshoi ​​një byk një pajisje anti-radar që përfshin copa të vogla alumini që hynë në motorin e aeroplanit australian kështu që tingëllon si një nga ato manovrat top tom cruises top gun dhe um dhe padyshim që australianë nuk ishin shumë të lumtur për këtë dhe ata u ankuan kështu që pyetja ime është se çfarë dreqin po bëjnë aeroplanët australianë në detin e Kinës jugore për herë të fundit që pashë në hartë Australia nuk është askund afër detit të Kinës jugore dhe çfarë dreqin po bëjnë fluturimet kanadeze në detin lindor të Kinës përgjatë kufijve të Koresë së Veriut dhe Kinës , kështu që thjesht tregon se ka diçka të çuditshme që po ndodh rreth ujërave territoriale kineze, tokave territoriale kineze dhe kjo mund të jetë një pretekst i diçkaje më të madhe që mund të ndodhë përgjatë Tajvanit është e drejtë , kështu që padyshim që Amerika po i dërgon qimedredhurat e tij për të bërë punën e saj të pistë dhe për të provuar të bëjë disa aktivitete spiunazhi ose ose a mund të them vetëm se ndoshta radarët kinezë janë bërë shumë më të sofistikuar kështu që do të thoja rreth 20 vjet më parë edhe 30 vjet më parë nëse mendoni për luftën koreane për provim ple lufta koreane, Kina nuk kishte as një forcë ajrore, ju e dini se ata nuk kishin fare forcë ajrore, ata nuk kishin pothuajse asnjë ushtri, me ndonjë pajisje teknologjike, ushtria e tyre në thelb kishte armë dhe kjo ishte ajo që ju e dini kur ata shkuan në luftoni në luftën koreane të gjithë këta ushtarë kinezë që luftuan në luftën koreane gjithçka që kishin ishte um çfarë ishte ap me disa armë dhe ata thanë se nuk kishin as veshjet për t'u ngrohur sepse rreth kufirit korean um ajo pjesë është mjaft i ftohti dhe shumë ushtarë kinezë në fakt vdiqën për shkak të motit sepse ishte aq i ftohtë, kështu që ata nuk kishin as rroba që t'i mbanin ngrohtë kur po luftonin në luftën koreane, ata padyshim që nuk kishin pasur forcë ajrore në koha Amerika kishte epërsi të plotë ajrore dhe shikoni se sa larg ka arritur Kina sot dhe madje 20 vjet më parë ata nuk kishin vërtet një forcë ajrore për t'u frikësuar , por tani ata kanë j-20 që janë gjenerata e pestë që ata keni një version vërtet të përmirësuar n nga j-16 dhe j-16 është një forcë e vërtetë për t'u llogaritur me të, i janë dhënë të gjitha teknologjitë më të fundit, raketat ajër-ajër pl-15 um në fakt fluturojnë më shpejt dhe më mirë se çdo um amerikan raketat ajër-ajër kanë shumë teknologji kundër bllokimit um aty, ata kanë një radarë shumë shumë të mirë atje, si dhe disa nga radarët e tyre përdorin teknologji kuantike um, kështu që kinezët kanë lëshuar së fundi disa kuantike Radarët e bazuar në teknologji të cilët mund të gjejnë um avionë stealth, kështu që F-35 dhe avionë të tjerë stealth që fluturojnë rreth detit kinez jugor mund të dallohen lehtësisht dhe gjithashtu dua të shtoj se shumë prej tyre janë ishujt kinezë uh në detin e Kinës jugore um china në fakt po militarizonte shumicën prej tyre gjatë viteve dhe këtë vit besoj se këtë vit ata kanë përfunduar ndërtimin e këtyre ishujve të militarizuar ata kanë vendosur radarë atje, kështu që kjo është ndoshta arsyeja pse ata i kanë kapur këto fluturime australiane dhe kanadeze sepse deri në fund vit ata nuk i kishin të gjithë këta radarë në vend në detin e Kinës jugore në detin e Kinës lindore dhe gjëra të tilla si dhe të gjithë këta radarë të rinj që ata kanë zbatuar kështu që me siguri fluturimet kanadeze dhe australiane po i bënin mirë këto fluturime rikonstruksioni ju e dini jo vetëm këtë vit, por gjatë gjithë kohës, sepse ata e quajnë ju e dini lirinë e lundrimit dhe çfarë nuk keni dhe ata ndoshta e kanë bërë këtë për vite me rradhë, por vetëm kohët e fundit apo edhe këtë vit kinezët e tyre tani po e dallojnë ata dhe jo vetëm që i dallojnë ato, por ata janë kokë më kokë, ju e dini që ju e dini që t'i përballoni, kështu që është një situatë vërtet shqetësuese për perëndimin, jo vetëm për kanadezët, australianë, por edhe për amerikanët, ata ngadalë po humbasin fuqia e ndikimit në detin e Kinës jugore në detin kinez lindor gjithashtu dhe është një çështje reale e madhe për ta që është kjo është e gjitha për sot djema ju faleminderit të gjithëve që dëgjuat mos harroni të bëni like share subscribe dhe çfarëdo që mundeni t o ndihmoni në përkrahjen e kanalit nëse doni të bashkoheni me mbrojtësin tim, kjo do të jetë e mrekullueshme ose mund të më blini një kafe në vend të kësaj ju faleminderit shumë dhe do ta shoh në videon tjetër

2022-06-11 04:24

Show Video

Other news