9 reasons why the Tibet high speed bullet train is important to China and bad news for India

9 reasons why the Tibet high speed bullet train is important to China and bad news for India

Show Video

ata thonë se të gjitha rrugët çojnë në parajsë dhe kulmi i botës po i afrohet më në fund tokës zonja dhe zotërinj mirëseardhje në kanalin tim të ri sot do të flas për diçka shumë interesante në të cilën është ndërtuar një linjë krejt e re hekurudhore tibet nga lhasa në ningxi kjo shënon festimin 100-vjeçar të udhëheqjes së cpc dhe ai sapo ka përfunduar në kohë dhe unë do të flas për këtë projekt dhe rëndësinë e kësaj linje hekurudhore në Tibet dhe pse është e rëndësishme për Kinën dhe rrethinat e saj unë do të flas për nëntë arsye veçanërisht shumë të mira pse kjo hekurudhë është shumë e rëndësishme për Kinën dhe unë do të flas për të shumë shpejt, kështu që para se të filloj unë dua të falënderoj të gjithë abonentët e mi dhe të gjithë tim ndjekësit dhe të gjithë ata që më kanë mbështetur deri më tani dua të falënderoj patronin tim dhe të gjithë ata që më blejnë kafe vërtet vlerësojnë gjithçka, kështu që le të vazhdojmë me shfaqjen kështu që më lejoni të filloj duke ju thënë pak o f informacion në lidhje me këtë linjë hekurudhore ka një gjatësi prej 435 kilometra dhe shpejtësinë e saj të projektimit prej 160 160 kilometra në orë dhe hekurudha e re është një hekurudhë e vetme e elektrizuar dhe ai është duke përdorur të gjithë teknologjinë moderne, kështu që ka nëntë stacione në qytetet e Lhasa shannan dhe ninji që mund të trajtojë frikën e pasagjerëve dhe transportin kaq um dhe siç mund ta shihni koha e zvogëluar nga lhasa në ninji ka rënë nga pesë orë në 3.5 orë dhe shkurton kohën nga shannan në ninji nga gjashtë orë në pak më shumë se dy orë dhe gjëja më e rëndësishme është që kalon nëpër 47 tunele dhe nëpër 121 ura, kështu që ju mund të imagjinoni sasinë e punës që është bërë për të ndërtuar këtë dhe kalon lumin yar lang zambo 16 herë tunele dhe ura përbëjnë 75 përqind të gjatësisë totale e hekurudhës, kështu që ai djalë i mahnitshëm është shumë i shtrenjtë dhe është shumë i kushtueshëm um dhe është shumë punë është një vend jashtëzakonisht i vështirë për të ndërtuar linjat hekurudhore për shkak të maleve kështu që ju keni keni ndryshim në lartësi keni ndryshim në luhatjet e temperaturës keni të gjithë akullin e përhershëm dhe është vend shumë i vështirë për tu ndërtuar, por ka edhe shumë tërmete rreth asaj zone, kështu që ju mund të shihni vështirësitë, si dhe një shumë rrëshqitje dheu në zonë gjithashtu është një projekt jashtëzakonisht i vështirë i infrastrukturës është jashtëzakonisht i shtrenjtë, prandaj pse po e bën kina për kryesisht nëntë arsye që do të futem tani arsyeja e parë dhe ndoshta arsyeja më e rëndësishme është të përmirësojmë jetën nga të gjithë tibetianët që jetojnë në Tibet, por gjithashtu jeton në Ching Hai dhe Jinjang, si dhe në përgjithësi në anën perëndimore të Kinës, dua të them se të gjithë e dinë se ana lindore e Kinës është e zhvilluar mirë me ju e dini shumë dhjetra mega qytete si Pekini dhe Shangai Shenzhen ju e di guanzo keni kaq shumë qytete të mahnitshme mahnitëse në anën lindore të Kinës, kjo është e gjitha pjesë e planit të zhvillimit nga presidenti xi jinping për të zhvilluar perëndimin e Kinës dhe për të improvizuar jetët e të gjithë njerëzve kinezë në perëndim, si dhe të të gjitha pakicave gjithashtu, kështu që ju mund të shihni këtu nga kjo hartë vija e gjelbër ekzistuese është ajo që përfundoi në 2006 dhe ju mund të shihni të gjitha linjat hekurudhore që ndalet në mes të kuqes njëra është ajo në ndërtim e sipër, pra ajo që tashmë është e plotë është nga lhasa në ninchi dhe duhet bërë akoma nga ninji në chengdu dhe ajo linjë hekurudhore është ende në zhvillim e sipër dhe ata po thonë se do të zgjasë deri në 2026 dhe mund të duhet deri në 2030 për të përfunduar arsyeja është që kjo pjesë e linjës hekurudhore është jashtëzakonisht e vështirë dhe do të kalojë nëpër shumë male dhe situata ekstreme dhe akull të përhershëm, kështu që ndërtimi më i vështirë është akoma për të ardhur, kështu që do të marrë dhe na merrni deri në vitin 2026 deri në 2030 për të përfunduar plotësisht, kështu që sapo të përfundojë qarkorja e fundit , koha e udhëtimit midis atyre dy qyteteve kryesore do të ulet në mënyrë dramatike , aktualisht zgjat rreth 48 orë dhe do të zbresë në vetëm nën tetë orë pasi të jetë përfunduar, gjë që është një lajm i shkëlqyeshëm për tibetin që do të thotë që ju mund të transportoni mallra nga dhe në tibet dhe kinë dhe gjithashtu i gjithë tibeti do të zhvillohet me shumë biznese të reja që shfaqen në të gjithë tibetin dhe ju e dini që ata mund të përfitojnë nga çmimi i lirë i tibetit punës dhe si dhe lidhjet e tibetit me xinjiang dhe pjesën tjetër të bri kështu që arsyeja e dytë pse kjo është shumë e rëndësishme për Kinën pasi mund të shihni se ka disa çështje kufitare që po zhvillohen midis Indisë dhe Kinës dhe kjo do të ndihmojë në zhvillimin e disa prej këtyre fshatrave kufitarë përreth zonës së diskutueshme dhe gjithashtu kjo do të ndihmojë në transportimin e mallrave ushtarake nga dhe në atë zonë kështu që nëse do të ketë më shumë përplasje bordi në Kinën e ardhshme do të jetë pozitë shumë më e mirë për të forcuar këto zona dhe gjithashtu bazat ushtarake përreth këtyre zonave ndoshta do të përmirësohen me pajisje më të mira pasi ato u bënë më të mira në infrastrukturë, kështu që do të ishte shumë më e vështirë për Indinë që të sulmonte Kinë India janë padyshim shumë të shqetësuar për të gjithë këtë dhe çdo indian të vetëm artikulli i shikoj ata të gjithë flasin për sa afër këtyre hekurudhave është afër kufijve dhe ata janë shumë të shqetësuar për zhvillimin e Kinës, por ky nuk është një mesazh vetëm për Indinë, është thjesht një mesazh për të gjitha vendet e tjera që duan të marrin mbi tibet në një moment dhe um Kina nuk dëshiron të shkojë për një tjetër njëqind vjet poshtërim kështu që ata do të mbrojnë kufijtë e tyre me çdo kusht dhe nëse është india nëse është usa uh ndonjë vend tjetër nga perëndimi nato etj ju e dini që kina do të bëjë gjithçka në fuqia e tyre për të ndaluar ndonjë pjesë të tokës së tyre që të mos pushtohet përsëri dhe dhe duke kaluar poshtërimin e tyre 100 vjeçar qoftë Tibet apo ndonjë pjesë tjetër e Kinës ata nuk do ta lejojnë atë kështu që e gjitha është për të forcuar atë besim dhe dhe për shkak të kësaj infrastrukture mund të shohin shumë më shumë baza ushtarake um që shfaqen rreth zonës së Tibetit rreth zonës së bordit dhe ata do të jenë në një pozicion shumë më të mirë për të mbrojtur territoret e tyre për të mbrojtur njerëzit e Tibetit dhe për të mbrojtur kufijtë e tyre nëse është nga India ose ndonjë komb tjetër agresiv, kështu që jo shumë njerëz e kuptojnë këtë, por ekziston një zonë përreth oqeanit indian që quhet ngushtica e Malacca dhe India zotëron të gjitha këto ishuj që shihni dhe ata aktualisht janë në proces të militarizimit të këtyre ishujve, kështu që çfarë shumë njerëzit nuk e kuptojnë se gjatë viteve të obama ka një letër të bardhë të lëshuar nga shtetet duke thënë se në rast të ndonjë lufte um me Tajvan indi dhe të gjithë aleatët e saj dhe Amerika do të bllokojë këtë ngushticë të Malacca që do të thotë se ata do të ndalojë mallrat kineze duke ardhur brenda dhe jashtë um të Kinës dhe ata do të bllokonin këtë zonë dhe në mënyrë që bllokada të jetë e suksesshme të gjitha këto ishuj do të duhet të militarizohen dhe marina indiane duhet të jetë në një standard shumë të lartë, kështu që të gjithë këta kufij çështjet që India ka india është që të tërheqë të gjitha burimet e saj në kufi në mënyrë që bazat ushtarake të Kinës të ketë në um në Tibet dhe afër zonave kufitare dhe më shumë infrastrukturë dhe aq më shumë këto villag po zhvillojnë më shumë burime që India do të duhet të vendosë përgjatë kufijve të saj gjithashtu dhe që do të thotë se do të ngadalësojë rritjen e këtyre militarizimit të këtyre ishujve dhe do të ngadalësojë rritjen e flotës së tij, kështu që një çështje tjetër që ka India në këtë moment është çështjet kufitare me Pakistanin, si dhe veçanërisht zonat përreth Kashmir ku India ka një forcë shumë të madhe rreth Kashmir dhe po administron pjesë indiane të Kashmir gjithashtu dhe quhet gjithashtu forcë shumë e madhe përgjatë kufijve të Pakistanit sepse midis Pakistanit dhe Indisë ende nuk ka asnjë paqja mes tyre kështu që India po përqendrohet shumë në çështjet e saj kufitare që është një lajm i mirë për Kinën sepse kjo do të thotë se nuk ka shumë burime për të vendosur në flotën e saj dhe ky është një lajm i keq për Indinë dhe është një lajm i keq për aleatët e saj si Amerika si dhe kështu që kjo më sjell deri në arsyen e tretë e rëndësishme pse kjo hekurudhor është i rëndësishëm për Kinën është aspektet ushtarake të saj i kanë prekur në atë më parë në këtë video, por unë jam gonna të sho w ty kjo hartë e cila ju jep një pasqyrë më të qartë dhe si ju mund të shihni të gjitha linjat këto kuqe të cilat janë zhvilluar dhe linjat blu janë të cilat janë duke u zhvilluar si dhe ju mund të shihni se si këto vijat e kuqe do të lidhë deri Tibet uh me pjesa tjetër e Kinës dhe rrethinat e saj gjithashtu, kështu që këto vija të kuqe do të lidhen me xinjiang dhe pastaj ju keni këto linja të cilat do të lidhen me provincën sichuan dhe ka një linjë tashmë me um ching hai dhe gjithashtu ka edhe këto blu linjat të cilat janë duke u lidhur me xinjiang gjithashtu dhe ju gjithashtu keni një shtrirje këtu të cilat janë pjesë e bri që lidh me nepal dhe Butan dhe të gjitha këto aeroporte do të zhvillohen rreth zonës padyshim me linjat hekurudhore gjithashtu dhe ju mund të shihni sasinë e zhvillimit dhe lidhjet që do të ndodhin në Tibet dhe lidhjen e tij me rajonet përreth dhe gjithashtu Bri dhe gjithashtu do të keni shumë baza ushtarake përgjatë këtyre kufijve gjithashtu dhe i dua për të folur për um kjo zonë quhet qafa e pulës quhet qafa e pulës kështu që kjo është një hartë e Indisë dhe harta e Indisë në të vërtetë duket si një pulë nëse e shikoni kështu që është një formë e një pule dhe pjesa këtu quhet qafa e pulës sepse ekziston një pjesë e ngushtë e tokës e cila lidh pjesën kryesore të indisë me pjesën e saj lindore të indisë kështu që pjesa lindore e indisë bashkohet nga kjo pjesë shumë e ngushtë e tokës kështu që ata e quajnë qafën e pulës sepse nëse ndonjë vend merr përsipër këtë pjesë të këtij territori, India do të humbasë tërë Indinë Perëndimore, unë do të thotë e tërë është India Lindore, kështu që është një pjesë shumë e rëndësishme e UM ushtarake e Indisë dhe është shumë afër kufijve që do të thotë UM nëse Kina ka një bazë shumë të gjerë ushtarake um rreth qafës së kësaj pule dhe ata marrin përsipër qafën e Indisë India do të humbte fjalë për fjalë të gjithë India Lindore në çdo luftë, kështu që quhet rostiçeri i pulës dhe mund të shihni se ka një formë pule eshte shume e rëndësishme për Indinë, si dhe Kinën për të zhvilluar këtë zonë dhe ju mund të shihni sasinë e aeroporteve dhe bazave të tjera ushtarake do të shfaqen përreth kësaj zone dhe këtu është rreth qafës së kësaj pule dhe kjo është arsyeja pse ushtria po shkon që do të ndërtohen gjatë viteve të ardhshme sepse ata do të jenë në gjendje të marrin shumë burime um nga dhe nga Kina dhe këto baza ushtarake do të përmirësohen dhe me pajisjet e fundit etj, kështu që kjo është e gjitha kjo është një arsye tjetër që është arsyeja e tretë kryesore kështu që e katërta arsyeja kryesore pse tibeti është shumë i rëndësishëm për turizmin është sepse Tibeti ka shumë vende historike dhe është absolutisht i bukur dhe turistët duhet të jenë në gjendje të shkojnë atje dhe të shijojnë atë që ofron Tibeti sepse ka një pamje të mrekullueshme të kulturës së historisë dhe duhet të jetë e hapur për të parë botën dhe ju mund të shihni nga këto artikuj këtu që janë botuar nga ju e dini media perëndimore në thelb ata janë duke thënë se turizmi i brendshëm i Kinës rrezikon vendet historike të Tibetit mjedis dua të them atë që shumë mut seriozisht i shihni qeveritë perëndimore duke krijuar artikuj si ky duke u thënë njerëzve të mos shohin diçka për shembull mos shkoni në New York është do të rrezikojë mjedisin do të rrezikojë të gjitha këto faqe që ju i dini ose nuk i shihni shko në Londër ose mos shko në Paris e di që rrezikon të shkatërrosh Francën historike ose diçka të tillë dua të them që është absolutisht qesharake kur bëhet fjalë për tibetin dhe çdo industri të turizmit në Tibet, ata thonë se oh do të shkatërrojë vendet historike mjedisi shumë nga këta reporterë janë shumë anti-kinezë dhe ata nuk mund të shohin asgjë të mirë për Kinën ata gjithmonë do të shkruajnë gjëra negative dhe nëse Kina bën ndonjë gjë të mirë për të mbajtur dhe përfshirë përmirësimin e jetës së njerëzve ata gjithmonë do të gjejnë diçka negativ për të thënë kështu që është një lloj qesharake me të vërtetë shumë nga këta reporterë ndoshta kurrë nuk kanë qenë në Tibet ose kurrë nuk kanë qenë në Kinë, por këtu ata po shkruajnë artikuj duke kërkuar që njerëzit të mos vizitojnë Tibetin, dua të them absolutisht qesharake, prandaj gjëja më e rëndësishme pse kjo hekurudhë është shumë e rëndësishme është të kundërshtosh çdo terrorizëm ose ndonjë separatist që dëshiron që Tibeti të jetë i ndarë nga kontinenti dhe gjithashtu çdo terrorist terrorist gjithashtu sepse nëse përmirëson jetën e njerëzve përreth Tibetit dhe zonave përreth njerëzit kanë më pak të prirur për të qenë terroristë sepse e dini nëse jeni i pasur nëse keni biznes dhe familja juaj është e pasur dhe familja juaj po bën mirë ju keni më pak të ngjarë të shkoni në erë vetë dhe më pak të ngjarë të bëni krime terrorizmi dhe dhe kjo është një nga arsyet pse ji jinping po zhvillon jin zhang dhe um dhe gjithashtu jin zhang po zhvillohet me bri dhe ka pasur gjithnjë e më pak sulme terroriste në uh në jinjang dhe është e njëjta gjë në Lindjen e Mesme dua të them nëse shikoni në Lindja e Mesme dhe krahasoni vendet si Dubai dhe Jemen Siria Irak mund të vëreni një ndryshim që nuk ka dhunë në Dubai, por kur shihni vende si Siria irakene jemenas po luftojnë njerëzit po vrasin secilin atje duke bombarduar njëri-tjetrin sepse jemeni është një vend shumë i varfër iraku është shumë i varfër gjithashtu pas luftës dhe madje edhe Siria kështu që nëse përmirësoni jetën e njerëzve siç keni bërë në Dubai njerëzit kanë më pak të ngjarë të shkaktojnë akte terroriste dhe gjithashtu kjo gjithashtu ndalon të gjithë separatistët që duan të ndajnë tibetin nga kina, por me të gjitha këto lidhje që lidhen tani me Kinën në Tibet që nuk do të ndodhë kurrë, kështu që arsyeja e gjashtë pse kjo linjë hekurudhore është shumë e rëndësishme është për bri dhe siç mund të shihni lidhjet bri në evropa Afrika Lindja e Mesme Azia Qendrore ju të gjithë shkoni nga Xinjiang por gjithashtu duhet të kaloni edhe në Tibet dhe arsyet kryesore është shumë e rëndësishme për bri pasi që mund të shihni se këto linja hekurudhore po shtrihen në Butan Nepal dhe ata do të shkojnë në shkoni në Mianmar dhe ata gjithashtu do të shkojnë në Bangladesh, ky është Bangladeshi, kështu që ju mund të shihni shumë të rëndësishme këto lidhje um që ndodhin me këto vende në zhvillim dhe këto vende të zhvillimit do të zhvillohen gjithashtu ju do të keni marrëdhënie të mira me Kinën dhe që do të thotë që India do të ketë gjithnjë e më pak ndikim në këto vende sepse nëse e mendoni në një mënyrë gjeopolitike gjeografike nëse nëse Kina ka lidhje shumë të mira me Nepalin lidhje shumë të mira me Butanin um kjo do të thotë se është shumë më lehtë për Kinën të kapë qafën e pulës siç mund ta shihni këtu është shumë më lehtë nëse Kina është miqësore me këto vende dhe nëse India është miqësore me këto vende Kina është një disavantazh shumë sepse do të rrethohet pula qafa do të jetë e rrethuar nga tre katër vende, kështu që kjo nuk është shumë e mirë, kështu që për sa i përket bli për këto vende është shumë e rëndësishme për Kinë për të ndërtuar një marrëdhënie me këto vende në mënyrë që lidhjet tregtare të përmirësohen me këto vende si Nepal Butan Bangladesh ju gjithashtu keni myanmar ka edhe një shumë e marrëdhënieve do të përmirësojë ekonominë do të përmirësohet në këto vende ata do të jenë më të lidhur me Kinën në aspektin e infrastrukturës dhe mallrave ekonomisë tr ade kështu që të gjitha këto ndikime porcelani do të kenë të gjitha këto vende që do të thotë që India do të ketë më pak ndikim mbi këto vende dhe që është një lajm i mirë për Kinën në përgjithësi arsyeja e shtatë më e rëndësishme um kjo hekurudhë është shumë e rëndësishme për Tibetin sepse Tibet ka shumë thesare dhe thesari më i madh që ka është uji, siç mund ta shihni është në Himalajet, kështu që shumë burime uji fillojnë nga këtu dhe këto burime uji shkojnë në Indi, ata shkojnë në vendet e tjera fqinje , ju gjithashtu keni lumin mekong, i cili rrjedh nëpër Tajlandë Kamboxhia vietnam shumë prej këtyre lumenjve fillojnë nga tibet dhe kështu që kush kontrollon tibetin në thelb kontrollon këto ujëra dhe një nga gjërat që ka kina është um është përvoja e energjisë hidroelektrike ata kohët e fundit sapo kanë filluar digën e dytë më të madhe të hidrocentraleve pas tre grykave por ato gjithashtu mori planin e shumë më tepër kështu që kjo hartë ju tregon sasinë e digave hidroelektrike që kanë rreth Kinës dhe ju mund të shihni se ka mijëra prej tyre dhe çfarë janë gjithashtu planifikimi për është një tjetër digë kryesore e madhe në um në Kinë dhe është rreth këtu dhe quhet zona namcha barwa dhe dhe është e njohur si kthesa e madhe dhe më lejoni t'ju jap pak më shumë informacion në lidhje me këtë kështu që në thelb ju mund të shihni se pishina e re e diellit të mushkërive vrapon rreth 3000 kilometra përmes pllajës në shtetet indiane të rancho pradesh dhe assam pastaj të shkojë në gjirin e Bengalit në Bangladesh dhe lumin më të lartë të madh në tokë që kalon një mesatare të lartësisë prej 4 000 metra deri sa kohët e fundit ishte një nga lumenjtë e fundit të mëdhenj të Kinës me rrjedhje të lirë dhe gjatë dekadës së fundit porcelani ka kërkuar të shfrytëzojë fuqinë e lumit dhe disa stacione hidroelektrike kanë filluar të shfaqen dhe këto janë planifikuar përgjatë rrjedhës, por të gjitha ato projekte janë të zbehtë në krahasim me mbeturinat e planifikuara këtu shtrirja më e largët e lumit e njohur si kthesa e madhe kështu që siç mund ta shihni kjo është një pamje e kthesës së madhe dhe pas kësaj kthesë të madhe ka një rënie lartësie prej rreth 2 000 metra e cila do të siguronte një sasi të jashtëzakonshme të energjisë, ashtu si ata thanë se do të sigurojë energji tre herë më shumë se diga e tre grykave dhe kjo do të sigurojë shumë energji të pastër për të gjithë tibetin dhe është e shkëlqyeshme për tibetin dhe zonat përreth tij sepse ju e di që nuk janë lëndë djegëse fosile ose diçka e tillë do të jetë energji e pastër hidroelektrike kështu që siç mund ta shihni hidrocentralin ose diga do të siguronte energji për të gjithë këtë zonë dhe kjo do të ndihmojë zhvillimin e zonës do të ketë shumë më shumë biznese shfaqen dhe ndihmojnë me bujqësinë dhe ndihmojnë vetëm tibetianët e përgjithshëm tibetianë u japin të gjithëve një mënyrë më të mirë të jetës japin qasje në më shumë energji elektrike, etj bizneseve, kështu që kjo zonë do të lulëzojë pasi të ndërtohet kjo digë, por ndërtimi i kësaj dige nuk do të jetë i lehtë do të jetë një nga projektet më të vështira inxhinierike që Kina ka bërë ndonjëherë arsyen e tetë dhe një nga arsyet më të rëndësishme është uji dhe siç e dini që tibeti është një thesar i uji dhe një nga gjërat që Kina ka bërë është të bëjë disa projekte të devijimit të ujit dhe rruga qendrore dhe lindore janë bërë shumë që në thelb transferon ujin nga jugu në veri në Pekin dhe Jianjin dhe ekziston edhe një rrugë perëndimore që është akoma nën fazat e zhvillimit ose planifikimit ende të thjeshtë i cili do të marrë ujë nga Tibeti dhe do ta zhvendosë atë në lumin e verdhë i cili do të sigurojë shumë më shumë ujë përgjatë anës qendrore dhe perëndimore të Kinës dhe ekziston gjithashtu një projekt tjetër ku do të ketë një një mijë kilometra tunel që shkon nga tibeti në xinjiang dhe kjo do të ndihmojë zhvillimin e jingjing dhe zhvillimin e shkretëtirës së Zhenjiang gjithashtu dhe për ta kthyer atë më të gjelbër dhe ata gjithashtu po thonë se kjo do ta kthejë xinjiang në Kaliforni siç mund ta shihni këtu kthehet xinjiang në California kështu që ka shumë projekte të forta që po planifikohen dhe ata nuk mund ta bëjnë këtë pa infrastrukturën kështu që ajo që po bëjnë tani është ndërtimi i infra struktura rreth tibetit së pari dhe pastaj që do të thotë që ndërtimi i këtyre tuneleve dhe ndërtimi i këtyre projekteve të mëdha të infrastrukturës do të jetë shumë më e lehtë pasi kjo linjë hekurudhore dhe kjo zonë të zhvillohet së pari sepse padyshim që me shumë pajisje minierash dhe sende ju duhet infrastrukturë për ta zhvendosur mal në mal zonë në zonë kështu që ju nevojitet një infrastrukturë shumë e mirë atje së pari para se të filloni me këto projekte të mëdha dhe përfundimtar dhe ndoshta një arsye shumë e rëndësishme pse um kina po ndërton infrastrukturë um rreth tibetit dhe xinjiang është në thelb për të ndihmuar aleatët e saj sepse shumica e aleatëve miqësorë që Kina ka marrë është përgjatë Azisë Qendrore, atëherë ju keni Lindjen e Mesme si Irani dhe ne kemi Turqinë kështu që ju mund të shihni Pakistanin edhe kështu që ju mund të shihni shumë prej aleatëve të saj shumë miqësorë janë në perëndim ana e Kinës dhe nëse Kina po investon shumë para në Iran ose Pakistan për shembull dhe papritmas këto vende janë në telashe nëse e dini se Amerika po i sulmon ata ose në një vend tjetër që i sulmon ata, kina do të duhet të jetë në gjendje të ndihmojë këto vende, kështu që nëse Kina ndërton infrastrukturën e saj rreth zonës së Tibetit dhe Jinjang është shumë më e lehtë për të ndihmuar aleatët e saj dhe nëse Nepali është në telashe nëse Butani është në telashe Bangladeshi është në telashe Pakistani është në telashe porcelani është në një pozicion shumë më të mirë për të ndihmuar këto vende um në rast se nuk ka gjasa që të ketë një luftë, por ju e dini që është mirë të kesh një bazë ushtarake um kështu që të mund të vijnë në ndihmë të tuaj vendi nuk duhet të jetë ndihmë ushtarake mund të jetë ndihmë um në kuptim të një katastrofe natyrore për shembull nëse Pakistani ka një tërmet të madh dhe vret mijëra njerëz dhe ka nevojë për ndihmë menjëherë atëherë Kina do të ishte në një pozicion shumë më të mirë për të dërguar ndihmë në Pakistan për të ndihmuar viktimat dhe për të ndihmuar këtë katastrofë natyrore kështu që siç mund t'i shihni këto janë nëntë arsyet kryesore pse ndërtimi i kësaj hekurudhe dhe ndërtimi i kësaj infrastrukture rreth tibetit është shumë e rëndësishme për Kinën dhe Surren nga vendet përreth dhe nëse djema mund të mendoni për ndonjë arsye tjetër, atëherë më tregoni në bisedë unë do ta përfundoj këtu kështu që unë dua të falënderoj të gjithë ju djema për dëgjimin dhe nëse mund të mbështesni kanalin do të jetë shkëlqyeshëm nëse mund të dhuroni do të jetë edhe më mirë, kështu që unë vërtet e vlerësoj të gjithë ndihmën dhe mbështetjen që ju më keni dhënë dhe do ta shoh në videon tjetër faleminderit mirupafshim

2021-07-02 00:25

Show Video

Other news